Thursday, May 13, 2010

Walau Jauh Dekat Di Hati

Salam kepada anda semua, semoga berada dalam kebahagiaan, kegembiraan dan ketenangan. kepada yang ditimpa musibah dan dugaan, tetaplah bersabar dan teruskan usaha mengatasi segala cabaran. semoga dengan usaha itu anda dihadiahkan dengan kejayaan.

Wallaweh.. giler best punya intro. hehe..

Tajuk entri ni seolah sebuah entri jiwang mat bunga yang romantik. mentang-mentang dah dapat personaliti romantik dari blog maCy hari tu, terus dalam hati tumbuh taman. hahaha..

Duduk di perantauan memang kena tahan rindu. kalau tak tahan, mula la 'homesick' tak habis-habis. makan tak kenyang, tido tak lena.. silap hari bulan, kena ayat sikit terus nak sentap.

Bukan nak kata aku hero sangat bila duduk berjauhan ni. pernah jugak sentap bila lama sangat tak dapat nak bersembang dengan mak & ayah. dulu bukan main aku gelakkan kakak di jordan yang nanges-nanges time call rumah. bila sendiri dah merasa, hambek.. dekat cyber cafe aku sentap! entah apa penyebab aku pun tak tau..

Semalam buat temu janji nak call rumah guna yahoo messenger. akak siap ajak atok datang. sebelum tu, hari ahad lepas bersembang ngan mak & ayah. selama duduk berjauhan camni, ni la first time dapat ber-webcam. bukan main hepi lagi.. tiada lagi 'jauh di mata'. hahaha..

Kitorang buat conference. aku, adik & akak.. tapi yang conquer depan lappy mak ngan apoi. best! sembang-sembang, gelak-gelak.. rindu yang teramat sangat.. tapi tak sentap. hahaha..

Semalam agak kecewa.. sebabnya aku tak dapat sembang lama ngan atok gara-gara line yang agak lembab. time macamni la nak buat hal. geram giler.. adik aku lagi la teruk, terus tak dapat nak sembang sebab tak dengar suara. dapat tengok muka je. sian dia. hihihi...

Walau berada jauh dari mereka semua, tapi tetap terasa dekat bila boleh ber-webcam camni, rasa terubat sikit rindu. dapat jugak tau perihal orang di rumah. semoga semua mereka berada dalam kesejahteraan & sihat walafiat sentiasa. amiin..

Kepada mereka yang duduk berjauhan dengan parents.. hantar-hantar la jugak berita kat mereka. walaupun sekejap. terubat rindu, hilang risaunya.. hehe =)

50 comments:

sweeTSour said...

Sabar ye asada...Sabar 2 pasti ada manisnya...

Sewonoknya ley web-cam.. nk buat jugak lah..hehe

M a W a D D a H said...

salam...

olololo...cian nye die duk jauh2...xmo sedey2 k...selalu-selalu la ber webcam dengan family k...family adalah first, k...

ermmm....dalam hati ada taman...:) ahakss...lalalala...

dah2 xmo nangis2...:p kesat hingus tuh...hehehe

ain fathihah said...

asada, mana gambar kamu menangis rindu family? hehe letak la, letak.

hanie@nisya said...

jau jarak je :)

ASaDa RyutaRo said...

sweeTSour :

hahaha.. tgh sabor je ni. klu tak sabor, mau dah beli tiket balik terus. hihi :P

ASaDa RyutaRo said...

Mawaddah :

hahaha.. manade nanges2. isk.. duk merindu je. lalala~





ain fathihah :

errkk!! xde lagi yang sempat ambik gambo tengah nanges. hahaha

ASaDa RyutaRo said...

hanie@nisya :

jauh jarak tu yang payah.. kena cipta satu alat yang boleh merentas sempadan dalam sekelip mata pulak kot. hahaha..

Nuraisyyah said...

xpe3..mse jauh2 la kte rse fmly kte sgt3 penting dlm hdop kte..at least..xtlambat utk kte hargai kehadiran diorg dlm hdop..

soo..sayangi fmly anda..engatlah org3 tersyg..

p/s dr penaja..muahahahah..;p

izyani_azahari said...

hehe. tak pe tak pe. kene kuat utk berjaya! yeah! ngee~

AiDa said...

Duhhh... bila la nak rasa dok di perantauan.. haha~ dari kecik smp skrg dok kt negeri sndri j.haha

gEe said...

bestnye, melepaskan rndu bersame keluarga...

maCy said...

semua dengar ni..

semalam kan.. asada emo..
sebab tak dapat webcam dgn atok dia..
lepas tu kan..
bila dah dapat, malam tu dia da jd mcm biase blk..

mcm biase die tu mknenye...
die kmbali mengutuk orang!
ahahaha



asada yg sengal,
jauh di mata dekat di hati,
few years lagi b4 pulang,
dan berbakti utk negara..
saba okeh! :)

Adila Ady said...

heeeeeeeeee....suka plak dengar cerita camni.duk jauh2 jangan lupa family k..hehe.

asal tak guna skype je..

ASaDa RyutaRo said...

Nuraisyyah :

hohoho.. kat mana pun berada, kena sentiasa hargai family..

pesanan di bawa oleh asada co. hee :P

si[jari] telunjuk said...

hehe..ceria je muka apoi.....

ASaDa RyutaRo said...

izyani_azahari :

tQ.. yeah!! chaiyok!! hohoho~




aida :

try la g tempat lain.. pastu 3G ngn family. hihi :P

ASaDa RyutaRo said...

maCy :

eh.. bila lak asada emo. ada la org tu.. emo semalam. ntah tiba2 lak tu emo..

dah tu kan.. kan.. x nak citer dah..
ahahaha =))

tQ dak cengeng..

ASaDa RyutaRo said...

Adila Ady :

hohoho~ guna skype dah. lagi teruk dari ym. uhh! mmg geram giler lah..

kalau suami isteri mesti boleh mengakibatkan keretakan rumah tangga. hahaha..

ASaDa RyutaRo said...

si jari telunjuk :

mana tak ceria. sungguh2 lak tu gtau dia dah ada FB..

terkejut gak.. fren dia dah cecah ratus2 lak tu. uhh!

Amirah Rashid said...

wah. anak soleh ni. haha ;D skrg ni xdpt rse lg berjauhan dgn family. tp myb xlame lg akan rase. waaa. xprnh tgglkn rmh. taknak tgglkn rumahh :( tp mmg btol, sntiasa la kirim berita kte dkt diorg :)

☆ Yanie J ☆ said...

Haa nasib baik ada webcam,sekurangnya dapat lah lepaskan rindu...ye dokk?


daa2..takmau emo2.orang lelaki kena kuat n kental.

lalalalala
;D

maCy said...

cengeng.. >.<"

::ienafazlyna:: said...

teknology sekarang macam2 ada

aien_Raz said...

wahh... so sweet...
bestnyer leh webcam ngn famly...
nk g merantau gk la.. hik3 =P

Miss Yan said...

erm takpe..walau kite jauh..
tp mereka yang pertama di hati kan...=)

Sesumpah said...

gila stylo webcam sama atuknenekmakcikpakcik semua






;D

Kim said...

huu comelnya. T_T

cik pingu said...

waahh!! meriah gile.. siap ade atok sekali..


nak jugak merasa mcm ni! :(

Ery Farieha said...

takpe2. jauh di mate dkt di hati =)

Lepat Pisang said...

Wow!sekali dengan atok da..bestlah dapat sembang dengan famili members eventough jauh dari negara.thankz sudi lawat blog lepat..

Yuni Aisyah said...

dunia moden nie mcm2 kemudahan dah ada..zaman dulu nak bertanya khabar dan meluahkan rasa berminggu2 tak pun berbulan2 baru terluah..hehe

mesti resah dok jauh diperantaun tanpa parent dan family disisi...pape pon senyum sll..^_^

Sang Karipap said...

Fuiyoo..atuk nenek pun layan webcam..dasat2..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

teknologi makin maju. hahahaha

Frodo Baggins said...

ko nangis tak depan webcam tu?
hahahhaha


>>___<<

Lun said...

Sy cadangkan anda pakai Skype

ym wab cam dia suck

Anonymous said...

awak guna ym? saya cadang awak guna skype, dia laju sikit.
~_~

ira kecik said...

hye..salam ziarah..
1st thnx coz visit my blog..
then name btol pe?
n asal mane?

snow white said...

bila baca entri nie..sw semakin rindu pada family kat kg...huhuhu :-(

zella y said...

best nyer...tu lah yg bagus nya bila dh ade teknologi kan?? =p

norsaritanaini said...

wah bestnya dpt sembang2 ngn family cenggitu kan...hepi je rasanya...

¶A.K.I¶ said...

tabah nye bro asada ni~
ececeh3~~ =p

Adeqq said...

waaaa. bestnye~
ala, walau berjauhan, banyak cara untuk berhubung kan. be strong! ^___^

Aini said...

macam ni lah anak yg baik =)

princeduyong said...

duk jauh la best..apa kita buat tak tau...tapi jgn pulak lupa...masih ada yang melihat...

SyAmSuL AnUaR said...

duk berjauhan biasa le..jd student mcm ni le...ingt mase bljr...nk copy blog tukar dlm bahasa melayu, x de halnya...di alu2 kan...

ckgu amie said...

wa...nenek sy suda maju suda bole b'YM ngn cucunye...rndu sngguh nk blk sna....

✿nenek moden✿ said...

huhu..semua da maju..hehe..
asada t balik bleh x bwk piramid 1?hehe

helena's said...

alahai sweetnye..kalau jadik kat cikhel tu dah meroyan meraung agaknye depan web cam.hahaha

Nur -al- Ain said...

ollloolooo, comel nye, terharu tengok ;))

ninaneno said...

hoihh...sedihh... aku nak antar berita kat sapa nih??? huhuhhh...

abang aku bz... akak ipar aku tatau gune internet... anak2 buah aku malas nak layan pc...

huhuhhh...