Friday, May 21, 2010

Kisah Jejaka Di Taman Bunga

Salam kepada anda semua. semoga berada dalam kebahagiaan dan ketenangan. bersyukur dengan segala nikmat yang telah diberi semoga dengan kesyukuran itu kita tidak terus hanyut dan leka dalam kesenangan.

Wallaweh.. dah macam khutbah jumaat. sama-samalah kita saling beringat ea.

Kali ni nak kongsi gambar-gambar time bercanda di taman bunga hari isnin dan selasa ri tu. lama punya kisah baru hari ni nak bercerita. ye lah, asik ada je kerja yang kena dibuat. hehe..

Setelah sekian lama aku pendam hajat nak ke park ni, akhirnya aku pergi hari isnin ri tu. tapi malangnya takde sapa pun nak teman. uhh!

Aku pergi sorang ke Al-Azhar Park. tak kira, camana pun aku nak pergi jugak. musim bunga dah nak habis. kang tak sempat nak menikmati keindahan musim bunga di taman. hahaha..

Cuaca sangat best, tak panas.. angin bertiup nyaman. bunga sedang kembang mekar. tapi malangnya.. bateri kamera buat hal! tak puas hati betul la.. baru separuh taman aku jelajah, bateri dah kong. bengkak giler hati..

Dengan rasa tidak puas hati aku keluar dari park lalu terus menuju ke Khan Al-Khalili. (nanti aku citer pasal Khan Al-Khalili ni)

Aku plan lagi nak pergi esoknya pulak (selasa). bila dengar aku citer bunga tengah kembang mekar, member aku nak join sekali. so ade la member ambik gambar kalau nak berposing di taman. hahaha..

jom layan gambar..
Aku seronok lak tengok budak berlari-lari kat sini.. bahagia je diorang ni..

Bunga chrysanthemum.. hari first aku pergi dapat ambik gambar bunga-bunga n pemandangan je. takde orang nak ambik gambar aku. hahaha..

Ni aku tak tau bunga apa. sungguh kalerful.. kat taman ni ramai couple dating. huhu..

Hari kedua penuh dengan gambar pelbagai pose. hahaha..

Layan jer la dak ni..

Ni atas bukit yang paling tinggi.. dapat lihat bandar Cairo..

Hehe.. rumput kaler hijau yang macam karpet..

Guling-guling turun bukit..

Dah penat.. makan ice cream.. riang gembira..

Ni nengok sunset.. tapi matahari kurang menyerlah lak petang tu..

view ni lawa.. bawah bukit ni ada tasik buatan. lawa gak la. siap ada air pancut..

hohoho~ takat ni la dulu gambar.. koleksi gambar kat park tahun ni banyak giler. lain hari aku taruk gambar yang dekat tasik tu. tak banyak gambar kat tasik sebab kat situ ramai sangat orang couple dating. cam mengganggu lak kalau aku ambik gambar. hahaha..

Masa pegi ke sini memang tenang, nyaman. menghijau je.. susah gak nak jumpa tempat di Egypt hijau camni. lagi la di Cairo yang asalnya hanya padang pasir.

Park ni kira setiap spring aku mesti pegi. tahun ni agak terlewat, so ada bunga yang dah mula gugur..

Oh ye.. ada sorang minah salleh kiut pandang-pandang aku je ri tu. mesti nak ambik gambar sama-sama tu. tapi sori la, bateri dah kong. hahaha..



nota kaki :
aku cam berminat gak nak jadi photographer cam adam adamaya tu. hahaha..

70 comments:

cik pingu said...

canteknya bunga2an!

thumbs up!

*pegi melihat bunga berseorangan kah? wakaka~

Kie-yu said...

wah!
da mcm citer hindustan pulaks
ehe~~

M a W a D D a H said...

wahhhh..cantiknya bunga-bungaan kat sana...

tapikan..aku tengok gambar-gambar ko macam mamat bunga lakss..hahaha...bukan mamat dgn bunga tapi mamat bunga ok...lalalala

nice snap..tapi org lain kan snap, bukan ko kan...:p

ASaDa RyutaRo said...

cik pingu :

hee =) lawa kan bunga2an itu..

hari 1st pegi sorang, hari kedua dah ada teman.. lalala~

.::WaNiE::. said...

cantiknya .. rumput dia semua cantik

kalau kat malaysia lah :P

ASaDa RyutaRo said...

kie - yu :

hahaha.. cam citer hindustan? err..

saya la hrithik roshan tu. keke :P






mawaddah :

hahaha.. ape plak aku jadi mat bunga?? pencinta bunga je. hihi :P

eh.. pic aku kena edit sikit2 ambik angle yang ok.

tapi gambar bunga tu aku yg ambik. lawa tak? hee :P

Yatre Hayati said...

wow..lawa2 la pix....

ASaDa RyutaRo said...

wanie :

kalau kat malaysia lagi lawa.. tapi kan.. slalu jd tempat couple beromen. uhh!

kat sini couple tu dating je, pasal guard mmg ramai giler..

ASaDa RyutaRo said...

Yatre Hayati :

hee =) tQ..

ieQa sWetLuv said...

bila nak bawak ika pi sini?? ekeke ;p

zures said...

Bestnyer...ada pengalaman di rantau orang. Bukan senang nak dapat pengalaman yang sebegitu kan. terimakasih kerana sudi tempekkan gambar tu sekurang-kurangnya dapat juga saksikan gambar walaupun tidak dapat kesana. Gambar jejaka ditaman bunga yang hatinya pun berbunga-bunga...hahaha

M a W a D D a H said...

ermm yela tue...hehehe

cantik gak la ko amek picture bunga...puji skit...nati merajuk plak kan....:p

leh r jadi adam dlm citer adamaya...:p

zella y said...

cantiknya bunga!!

nasib baik la bunge2 xlayu bila ko posing ala2 hero hindustan tu hahah

p/s:nk ty psl sanggul tu,maknanya,still boleh wat sanggul kan?? cume jgn wat tinggi2 n utk bergaya2 kan??

Solehah said...

bunga first tu bunga tahi ayam kan?hehe..
tu dia aih..bab gambar berposing tu..mmg berposing sungguh..hehe
nice pics..

¶A.K.I¶ said...

aloololo~~
pose xhengat!

p i j a h said...

ooo00oo.
kuar dating eh. ahaha~

canttik view! ;)

Ann said...

mamat bunga ni..hakhak..

seriously mmg cntik tol bunga2 tu, lg2 karpet hijau tu...

✿nenek moden✿ said...

amboi..bestnyee dok tdo atas rumput tu...empuk macam tilam ke asada??hahaha..mcm best je golek2..
cantiknyee pemandangan..

ain fathihah said...

aku keliru!

tak tahu nak tengok bunga2 ke, nak tengok orang dalam gambar!

hehehehe

Bintang Hati said...

waa.....
best yer..
mmg btol la kate asada..
cantik gler view tu..
untung asada..
bley nikmati sume tu..
jeles ni..hehe

PUPUT said...

wahhh..cam nak shoot gmbo model je..huhuhu...lawa giler pic bunga2an ni..

Ery Farieha said...

wah chanteknya bunga2.
model baju hitam tu blh tahan
wakakakak
=P

yott said...

wahh..posing sakan
cantik tempat ni
sy sdg giat isi tabung nak pi jln2 ke cairo

amirah said...

adeh...asada memamg suka bergambar ek
pasni leh la jadi model bunga..hak2..
~asada si jejaka bunga

hans said...

wah
posing sakan dowh
ekekekek
tapi okay lah tu

mish.qist™ said...

fuhh..chantekk..
suke art ngn photograpy jugakk..

ps: cess.. pengaruh adamaya! mmg cannot go.hee..:D

reen_sofee said...

cantik nye tempat!
adoii
jeles nye!!!

CheQ PP JoY said...

wahaha..xde plak pic asada tgh cium munge..pic mcm 2 la nk tgk..hehehe

sweeTSour said...

wah sgt suka ngn bunga2 cm ni..jelesnya aku..huhu...
nk jd photographer erk?? kena asah bakat lg n yg ptg bateri kena slalu charge la...miahaha

aien_Raz said...

wahh.. cantik la bunga2 tuh..
tp.. kumbang tu merosakkan gmbr jer la... hahahaha =P

nti tlong keringkn bunga yg cantek2 pastu pos cini eh.. ekeke~ =P

hanie@nisya said...

bunga...taman... Cantiknye!!!

ellis suriyani said...

ehem..jom dtg blog ellis..ade gamba adik LISA SURIHANI yang hot..

.zulaikhabukanpenggoda. said...

ptotnye tajuk entri ni 'kisah mat bunga di taman bunga'. miahahahaha.

Nuraisyyah said...

wahhhhhh..pose anda memg sgt mnarik..hahahahha..jejaka taman bunga btol ni..hahak..;p

dya adriza said...

Sweet!!!!

Smlm baru ckp ngn parents teringin nak p taman bunga. rs nk tgk bunga tulip jek..

Tgk2, kt blog awk ni pun dah leh tgk!! Subhanallah~

Yana KenJa said...

waa...cantiknye taman...
/me jeles......huhuu...
da lama x g taman...aaaa...best2 jd cam si Adam tuh..

ps/ sian member yg kena layan dak asada nih posing....;p

Nurul Harun said...

gambar cantik ditambah dengan model yg cantik, jd superb lah kan! hehehe. :)


salam kenal.

cikCEPET said...

heheh santek sgt kt sne..
bes tgk picx tuh
tp model swasta tuh...
tetttttt..! no cmment
hehehe

:))

miss hav0c said...

cantiknya bunya macam aku muahahaha...


nice la kau buat entry bunga2 gini mcm mat bunga eh bukan mat jambu..

pasni buat entry pasal jambu okeh!!

rin~eirie de' sEcond said...

bestnya g taman yg penuh ngan
bunga2an =)

♥Cik Fariza♥ said...

Subhanallah.
Cantik permandangan n bunga2 tu.

''aku cam berminat gak nak jadi photographer cam adam adamaya tu. hahaha.. ''

bolehlah. teruskan niat. adam hensem. hahahahahaha

shaza said...

layan citer adamaya jugak ke?? ingatkan orang pompuan je yang suke tengok..

AMIRA IS MIRA said...

cantiknya bunga2..sgt cantik.suke sangat

syahira ariff said...

walawehhh
cantik gila rupanya pemandangan di mesir
plg aku terkejut tang rumput dia cam karpet tue
hish,aku ingatkan mesir nie pdg pasir jer
hahahahaha,doakan aku dapat pergi sana yer
=]

ainhamzah said...

gegirl je komen kat blog ni ye..
nak mencelah jugat seyh,
photographer cam adam?
smoga berjaya!

(^_^)
kululuam wa antum bikhair

gades ain said...

uihhhH! best nyer. tenang jekkk. nak gak g taman bungeee! xD

aya said...

cantiknya bunga-bunga dan model taman bunga tu..hehe..nice shots,bro.. ^_^

maCy said...

tak kacak langsung.

alya said...

cantek sangat!

nak pegi sana jugak

penuh berharap!
:'(

alya said...

cantek sangat!

nak pegi sana jugak

penuh berharap!
:'(

♥ shiMawar ♥ said...

wa..bestnye dpt tengok negara org ek..bila le nk hanimun kt luar negara ni..??? (T___T)

erm..mcm tak sangka pulak Encik Asada brposing sakan mcm tu..mengalahkan Fahrin Ahmad nampak..kamu jgn wat aksi2 begitu, nnti klu sy suka kamu, susah le..tak dapat Fahrin, Asada pn jadi le..hahaha.. :D

p/s : kamu tengok Adamaya jugak ke..? erm..jambang n janggut dh sama dgn Adam dah..meh sy jadi Maya..hoho.. :p

ellenyna said...

nice view, everything is nice. ;)

LUVLYDIYANA said...

honestly..memang menyimpan hasrat nak pegi cairo sebab tergoda dengan ayat ayat cinta.ni tunjuk gambar ni lagi nak buat tergoda nak pegi sana. :)

~Blabberina~ said...

woo,my bro dkt morocco..

sugar2 kapas strawberry said...

bestny!!!!!!huhuhuhu..,mo g jgk!

si[jari] telunjuk said...

haiiiiiiiii.....leh ngurat tak














dak kecik rambut kerinting tuh??

ellis suriyani said...

ehem..rasenye..shahir menang x malam ni?

Kim said...

cantiknya taman! rs mahu guling2 cam dlm cte hindustan. haha~ btw, nice pose. haha comel.

syue said...

cantiknyaaaaa mesir! banyak view yg menarik. sangat kagum :D ehem ehem, baju hitam pn tk kurang menariknya ;D

Admin said...

maya sini...waduh2 bukan main lagi jejaka ni posing sakan kat taman bunga...kalah perempuan...hahahha


http://coretanmayaku.blogspot.com/

amalina sahaja said...

gambar sgt cantik :D

HonEyBuNNy said...

sula la tengok...view lawa...

aisyah.azhar said...

laen kali bwak saye.tahu!hahahaha

Aidi-Safuan said...

hahahaaha... boleh plak perasan minah salleh usyar tuh erk. :P

Lun said...

wonder.. knp orang bercouple mesti di taman bunga?

rossoneri said...

wah bukan main pose hindustan hahaha

helena's said...

bestnye rasa nak pegi sana,dulu kan cikhel paling benci bunga,tp skng tak dah.suka.cantik!

nak bg bunge tak?hahahahhaa

Nieylicio Kerolicio said...

chantek la piccas.. i like..

sizuka[Izzati] said...

kemaen pakcik nih.kakaka~

arif ishak said...

macam hero hindi...hahaha