Wednesday, May 05, 2010

Lembu Wasiat, Makan Makanan Pelik

Salam kepada pembaca semua. Asada si jejaka hensem mau kongsi cerita.

minggu ni penuh dengan bermacam-macam esaimen. pehhh... kalau esaimen yang boleh kasi markah tinggi kat exam tak boleh dilengah-lengahkan. karang tak dapat markah, putih mata tengok cgpa rendah. padan muka. hahaha..

tapi esaimen yang aku ceritakan ni boleh buat bila ada masa free. ni menurut ayat si pemberi esaimen lah. so tak yah risau pasal dateline atau lecturer marah. hehe..

mari kita selongkar..

WASIAT DARIPADA PUPUT & ADAH..

diorang berdua ni wasiatkan aku sorang sekor lembu. kaler itam. sape-sape yang tengah membaca ni pakai baju merah, berwaspada lah ea. kang tak pasal-pasal lembu ni keluar kejar korang. hahaha.. kalau ini berlaku, err.. sila maklumkan kat saya. boleh saya call doc untuk sediakan katil kat wad hospital bahagia.hihi..

ni ha lembunya.. gambar je pun. nak sembelih tak dapat bai. leh tengok je.

Soalan 1 : Thank and link the person that gave you the cow.

Terima kasihlah kepada PUPUT, seorang blogger daripada ipoh perak. rasanya ni lembu baka dari perak kot. nak berkenalan? leh click dia punya nama tu. pastu tengkiu juga kepada ADAH, adah letak kat profile beliau : katanya beliau seorang yang "simple, understanding, cool, easy going, baik hati.." sian beliau.. masih belum sehat sangat tu. sama-sama kita doakan semoga beliau sehat cepat ea..


soalan 2 : Bagi balik wasiat ni kat 7 blogger yang paling active.soalan 3 : Bagitau yang diorang dapat wasiat ni daripada orang kaya kampung sepening lalat.

untuk makluman kepada penerima wasiat ni, Orang Kaya Kampung Sepening Lalat yang bagi lembu ni. berapa banyak la lembu dia ada, tu saya tak tau. hehe.. tahniah lah sebab nama anda tersenarai dalam penerima subsidi skim baja petani ni.. eh, silap.. cam tok penghulu lak aku cakap.. lembu.. lembu.. bukan skim baja. hahaha..


soalan 4 : cerita 3 perkara yang selalu anda buat sambil tengok tv.
  • makan. bila tengok tv or movie ke apa, aku mesti mengunyah.. tak pun mesti ada air.
  • aku emo ngan penjahat yang kejam. pastu mesti maki-maki hero yang bengap. kadang-kadang hero movie ni nampak cam ok, tp suka buat suspen! tu yang geram..
  • tido.. bila citer dah masuk tahap boring, aku takleh tahan mata. hahaha..

soalan 5 : bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan.

  • Umay @ Umei obor-obor. benda ni sedap gak la. obor-obor di hiris nipis, pastu perah ngn limau kasturi, letak cili. err.. lagi apa orang taruk aku tak tau. tapi memang sedap! yang ni kalau nak try, pegi la sarawak. hehe.. [gambar dapat dari google]
  • Ulam jantung pisang. sekali tu je aku makan masa duk asrama dulu. lepas tu tak pernah makan sampai sekarang. [gambar dapat dari CatzCafe.blogspot.com]
  • Kusyairi. ni makanan arab. campuran makaroni, kekacang ngn nasik. pastu dia bubuh sambal n bawang goreng. masa mula-mula orang bagi aku makan, dapat habis 3 suap je. hahaha.. tapi sekarang aku leh habiskan semangkuk kecik LE 3 tu. hehe.. asada hebat!! [gambar dapat dari sini]

soalan 6 : cuba bagitau berapa orang dah kawan anda di Facebook.
  • sekarang ada 234 orang. err.. ada 40 friend request yang belum di approve sebab aku tak tau diorang siapa.. masih menunggu diorang message aku.

soalan 7 : feberet soalan, camana korang berjumpa spouse or pakwe or makwe.. kat mana?
  • hahaha.. soalan ni best n kenangan aku tu pun sangat best! time tu beliau seorang student kimia n aku seorang supervisor cafe. wallaweh.. nantikan entry ini.. lalala~

eh.. dah habis la. sebelum apa-apa.. aku bukanlah buaya darat. sila percaya!

23 comments:

.zulaikhabukanpenggoda. said...

adakah yg pertama?

walaweh!!!!!

xsabau tgu entri trsebot. hee~

sweeTSour said...

bab tdo dpn tv 2 kita mmg sama..hahaha..

Ann said...

erk obor2? blh dimakan eh?

si[jari] telunjuk said...

umay...mlm td kwn aku pon ade cite kat aku..die kata sedap....uhh,nasi kerabu lagi sedap....ingatkan ikan mentah...obor2 ek?

cepat2 wat entry dak kimia..nnti terlepas lak aku nk baca....

aien_Raz said...

wah.. xsbr nk tgk entry dak kimia tuh.. hehehe..
erm.. ni mesti tv yg tgk org.. bkn org tgk tv... hehehe =P

p3perak said...

ala... sukasuka je tag org..

x moo la buat.. bawa p3 p mesir dulu.. baru p3 buat?

deal?

ain fathihah said...

baiklah, saya akan terima wasiat awak ni wahai Asada si jejaka hensem

=P

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

weh sedap la tgok kusyairi (name mknn tu?) :D

maCy said...

skali tengok asada ngn lembu tu iras2 da.. sdare dekat ke??

wahahahah~

nah, da wat dah..
http://cahaya-humaira.blogspot.com/2010/05/pengalaman-pertama-menjaga-lembu.html

thanks asada~ :)

M a W a D D a H said...

salam...

makan ulam jantung pisang tu pelik ker?? aku pelik kalu orang tak makan jantung pisang..hahaha...

larikkk..muka asada da merah...hahaha...

ASaDa RyutaRo said...

zulaikha bukan penggoda :

hahaha.. 1st love.hihi..
sabo ea..



sweeTSour :

kamOo tido bila menonton tv? uhh! tak nak la sama cam kamOo.. hahaha..



Ann :

boleh di makan ann.. sila la beli di pasar nanti ea..



Si jari telunjuk :

Umay ni ada banyak jenis. ada yg dari ikan, ada yg dari udang. tp yg paling sedap obor2..



aien raz :

wallaweh.. tunggu ea. nti akan keluar bila rasa nak bercerita. hehe :P

ASaDa RyutaRo said...

p3perak :

alaa.. buat la.. ri tu nak sangat di tag. ri ni tak nak lak..

hurm.. ko sediakan tiket, nanti aku bawak jln2 ke sini. hahahaha..




ain fathihah :

ok.. bgus. bgus.. hehe.. buat elok2 ea. nti asada dtg menyemak. keke :P



paani :

sedap bila lapar.. hahaha.. lau nk try, dtg la sini :P

ASaDa RyutaRo said...

macy :

cett!! mmg rabun betul la si macy ni. lembu ngn orang pun tak reti nak beza. g la wat klinik berdekatan nti ea..



Mawaddah :

sengal.. hahahaha.. bagi aku pelik la. mungkin sebab aku rasa benda tu kelat time aku mula2 makan dulu, terus sampai sekarang x nak makan.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

selamat menjawab tag utk penerima wasiat

sarah shafie said...

lpar weih tgk mkanan..msak r jap lg..pastu trus g klas..hehe

zAzZa said...

makan n tido depan TV perkara biase..huhu~aku pun sama...(^_^)

¶A.K.I¶ said...

ini tag ke ap nni bro??? hahaha

syahira ariff said...

jumpa blog asada dekat entri kacak ain fatihah
miahahahhahahahahhahahaha
=p

s h e e said...

hyep...macam menarik je kusyairi tu...hehe...

.zulaikhabukanpenggoda. said...

mksd sy, sy adalah yg pertama komen entri ni! yeah! hee~

.zulaikhabukanpenggoda. said...

mksd sy, sy adalah yg pertama komen entri ni! yeah! hee~

.zulaikhabukanpenggoda. said...

mksd sy, sy adalah yg pertama komen entri ni! yeah! hee~

laskar pelangi said...

cm pelik je makanan tu ...