Sunday, May 30, 2010

Tiada Niat Mahu Lukakan Hatimu..

Entah apa aku nak merepek ni. masih dalam keadaan hati yang kurang selesa mungkin penyebab benda yang dah ditaip dipadam semula beberapa kali. hari ni belajar sesuatu yang baru.. kalau nak bergurau mestilah kena dengan tempatnya. mungkin itu masalah aku, bila bergurau tak mengira tempat sehingga ada yang mengambil hati.

maafkan aku.. tiada niat untuk menyakitkan hati. andai 'orang tu' datang membaca entry ini.. sepuluh jari ini aku susun mohon ampun dan maaf.. lain kali tak buat lagi..

"maafkan saya.. tobat tak buat lagi dah.. plz.. jangan denda saya macam ni.." rayu Akilah..

Kadang-kadang kita rasa, tak apa bila buat begitu dan begini.. tapi bagi sesetengah orang, benda itu menjadi sesuatu yang sangat sensitif bagi dirinya. jadi kita perlu berwaspada dalam mengambil apa jua langkah dan tindakan. [errkk!! cam kena batang hidung je ni..]

apa-apa pun.. nasihat si asada jejaka bersalah yang telah mengalami pengalaman itu.. jangan bergurau dengan orang yang tengah emo. silap-silap parang tertanam atas kepala.




nota kaki :
aku duduk exam hari ni.. tapi hati terasa kurang senang sebab sudah buat salah.. adeh! doakan aku boleh buat yang terbaekk punya..

pelakon bergaji dalam gambar, akilah kesayangan family aku..


jom melancong ke blog Aku, Kau dan Mereka by maCy.. get well soon macy!!

40 comments:

@ien_R@z said...

good luck exam!
jgn lupa mintak maaf dgn si dia.. hehe

all the best ya! ^_^

khalidah said...

sangat comel kucing kamu...sama cam kucing saye...

shey said...

maaf diterima , kikikikiki

hanie@nisya said...

gud luck utk exam & gud luck utk sesi meminta maaf :)

Ery Farieha said...

gud luck exam ekk ;)

zai said...

rasa-rasa macam tahu je 'orang itu' :))

gud luck asada, huhuu

sweeTSour said...

Owh ngh exam..
Gudluck ye..Semoga dipermudahkan segala urusan kamu...

ASaDa RyutaRo said...

aien_Raz :

hoho~ tQ.. tQ..
dah minta maaf.. skrg masih lagi dalam penantian permohonan maaf itu..

ASaDa RyutaRo said...

khalidah :

heee ;P kuceng itu sangat manja! kalau dah kena usap terus kaku tak bergerak..

ASaDa RyutaRo said...

shey :

hihi.. tQ.. ^^

err..






hanie @ nisya :

tQ nisya.. =) hope dapat buat yg terbaik n permohonan maaf itu d terima.. hee :P

ASaDa RyutaRo said...

Ery Farieha :

yeah! tQ.. :)





Zai :

shhh... orang tu masih tak balas lagi permohonan maaf tu. semoga dia sehat2 saja.. semoga hari ni mood dia blink-blink ceria.. :P

tQ.. hee =P





sweeTSour :

yeah! tengah exam.. tapi jarak paper jauh2. alhamdulillah.. ada gak masa nk ulang baca balik. hee :P

tQ yoh.. semoga semuanya d permudahkan.. amiin.. =)

M a W a D D a H said...

mintak maaf adalah jalan yang terbaek...semua orang ada wat silap...

gud luck for your exam k...

senyum2 selalu...lalalala

AiDa AzRyN said...

cepat minta maaf jgn x minta maaf..hehe~ ;)

wawa syaida said...

good luck exam...
pi mintak maaf kat org2 itu..
insyaAllah hati akan jadi sejuk dan soft sikit =)

nabilah_2908 said...

ala...kesian dia..

to " org tu"

jgn la marah2 lagi...asada dh minta maaf ni.. :)

good luck tuk xm..(^_^)

Kim said...

erk~ akilah nama kawan kim! ha ha.

yott said...

selamat exam en asada
tumpu perhatian pada exam
org tu pst maafkan awk..dont worry

encHIx laNDax said...

good luck 4 ur exm!
t ask apologise sama die k

✿ Cik Cimi said...

gud luc exam.
cpt3 mtk maap.

iyllienaz said...

haha..akilah dah mcm bear..

amirah said...

goodluck :)

Sang Karipap said...

Gambar yang sungguh sadis...semoga beroleh keampunan. hehe

sugar2 kapas strawberry said...

selesaikn exam dlu..nti mintx maap la ye ;)

meowwmania said...

sy maapkan..wahh tiba2 :D

hug n kisses for AKILAH ;)

khairul_bariyyah said...

entri kali ni ASaDa guna jejaka bersalah bukan jejaka kacak mcm selalu.. hee~~

gud luck ye exam... and semoga mendapat pengampunan dpd 'org 2'
=)

-budakcomot-

reen_sofee said...

aku maaf kan kau bro!
no worries!
hehehe
weh buat lek lok exam taw taw!
hehehe

Fello Ariza said...

besar gak prob ni bro..dan2 tme exam...hehe.. neway gdluk utk exam n sesi mintak maaf t..=)

maCy said...

budak tu kirim salam. die kate stadi leklok..

mirachantek said...

kadang kadang memang susah nak fikir which one the gurauan is appropriate.
tapi, sebab hal macam nilah org tua2 kata - tengok kiri kanan dulu b4 becakap.

.Am-OH-Am. said...

gudluck exam. ;)

JMR said...

owh..jiwa kaco kah ini?:-)..

smoga sukses..

ainhamzah said...

sir asada..
manusia xlps dr kesalahan..
^__^
senyum selalu..
exam no 1 seyh!

Farah Ain said...

manusia ni bnyk ragam..
ade certain org ley trime gurauan tp ade certain tu mybe die sukar tuk terima..
yg pentg da mntk maafkn..
mesti org tu pun dh cube maafkn kamu ;)

khalidah said...

cik assada...sila lah post gambar kucen kamu banyak2...saye pasti akan klik seribu kali...

plisssss....

ASaDa RyutaRo said...

tQ kepada anda semua.. 'budak itu' sudah ok.. sudah mau tegur2.. hehe :P

tQ kepada yang wish utk exam td.. =)

nanti aku letak lagi gambar akilah tu. tapi takde la banyak sangat. ni pun dapat dari adik aku.. hihi :P

qellissa said...

tiada maaf bg mu..hahaha,,,comel lak kuceng tu popsing cenggitu..igt kan teddy bear td..hahaha

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

dah2...jangan ada benci...lalalala...

/Dayah//Nurul/ said...

apa silapnya..taktahu, hayyok. smg jwb exam ngan tenang, baca doa k bnyk2 :)

si[jari] telunjuk said...

hahahayukkkk....tu la...sudah ku bilang bny kali..hati org lain2..hati org harus dijaga....Gud luck even dh terlambat..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

sapekah "org tu"?