Saturday, June 25, 2011

Gambar Beberapa Jam Sebelum Maru Dibawa Pergi

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Maru yang saya tunjuk ni bukan Maru kucing popular di Jepun tu. tapi yang ni nama dia Maru jugak. saya yang bagi nama ni sebab warna bulunya hampir sama dengan Maru di Jepun. tapi ini bukan kucing saya, cuma saya yang suka main dengan kucing. kalau nak pelihara, saya sendiri pun belum betul-betul terpelihara. hahaha..

Sekarang umur Maru dan adik-beradiknya sudah 7 bulan lebih. dalam empat ekor, si Maru ni lah yang paling aktif. kita je yang tak terlayan..

Ni muka Maru merajuk. kita nak pegang tangan dia, terus dia sembunyi tangan.

Lepak di depan pintu..

Maru tengah happy dapat tuan baru, main-main rambut tuan dia. ecewah.. bermanja sungguh. mentang-mentang Wak baru beli carrier cage baru khas untuk dia sekali dengan makanan. harus lah bergembira, tak perlu kongsi dengan Sepet dan Cici.

Maru cuba nak tangkap kamera. geram dia tengok saya jadi paparazzi tangkap gambar dia sana sini. sebelum ni jarang-jarang ambil gambar, nak pergi jauh kena simpan gambar Maru banyak-banyak sebagai tatapan. nanti rindu, tengok gambar je lah. nak pergi Zagazig, jauh..

Letih.. tangkap tak dapat, tengok je lah. layann. hahaha...

Menyombong bukan main.. semalam nak main dengan Wak je Maru ni. sekarang kan dah susah nak jumpa saya.. ke saya yang susah nak jumpa Maru? hahaha.. Sepet dan Cici pun menunggu hari untuk dibawa pergi. kawan saya tak dapat nak jaga dah, walaupun sebenarnya berat nak bagi kat orang..

74 comments:

yatie Awang said...

sedihnya muka dia...kesian pulak kan

♥ p a a n i ♥ said...

Comel gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

ChaCha said...

hensem nye dia!!! berat beri kucing pd org..sedih! :(

rara pinkmafia said...

alololo comeiiinya...

Aslina said...

olololooo...

nak cari kucing jugak ah... nak bela kucing balik...

orang cakap bela kucing ni murah rezeki nanti :D

Bella Bell said...

comelnya Maru ni.. rasa nak picit2 je pipi dia.. heheheh!!~

tiba2 teringat kat kucing saya yang baru mati.. sob3.. :(


^^

Liya said...

comelnya kucing tuu (:

fairuz said...

serious wa takut ngan kucing. haha

Wanie said...

kesian Maru..
kena berpisah ngan adik2..

kucing ni macam kucing siam je..
bulu lebat...

NunAlifNunAlif said...

Comeeeeeeeeeeeeeeeeeeelnyee!!!

nak sekor gak! :p

JIJI YU said...

tak sdih pon muke die..

Fay said...

comelnyee.. =D

syAzAnA said...

alahaii. comelnya maru. sepet dan cici pas kat saya boleh x? ^^

Ujaja said...

bang asada. pusak ada tangan juak ka?

Liyana Zahim said...

Huhuhu.. Comel la maru.. Pandai lak posing.. Sy jugek ade kucing name popot dan bulat.. Uh mreke betina tp pangai cam jantan.. Sy wonder adkh mreke pengkid..

MiRa said...

sediiihyee. si maru:)

Hans said...

aku suka ekor dia
nampak cantik
tapi muka dia nampak suka
maybe dia xsuka duduk dekat situ kut
hahahahaha

Kumpulan Sepah Juara Maharaja Lawak

Aida Azryn said...

geramnya tengok kucing tu. 0.0

emieysandra said...

geli ng kucing..tp kucing comel!

ololo..shian die~

Cik Aish said...

comelnya! dia mkn apeee?

~tRah~ said...

wah!!Maru sgt comel!!geramlah tgk dia...^^

iKhRam said...

ala.. comeynyer si maru ni.. kadang2, kalau bukan kucing siam pun still ada yg comel kan?

[sutera kasih] said...

comelnya pusak ya..dolok rmh kmk byk pusak kiut2,tok skda gik dh cz mak sik tahan anakya pusak ya mun ngeluar bom sik reti ke jamban, mak pusak ya pandey ke jamban..hehe

dolok di ostel kmk ngn member pelihara pusak bah..hehe abis jak mkn rami2, pusak dh ready tggu depan pintu haha

Azhafizah[フィザ] said...

kawaii desu ne..meh sini bagi fiza jage je la..leh akwan ngan si QiQi ni..>.<

iPai said...

kesian kat maru .. tata maru ..

Rtp Farra Arisha said...

maru comelll. tp alamaknya arisha takut dgn kucing and tak pernah pun pegang kucing. huhu.

althafunisa said...

comel gilak...

nur aisya humaira said...

asada ke yg bela ni??

Fuhrer said...

Sayangnye nak bg kucing ni kat orang lain..hemmm...

Imran@Copenhagen said...

maru oh maru!

suha said...

awk suka kucing ek?then cik suha ade info tok awk (^_^)

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/06/lelaki-yang-tidak-menaikkan-nafsu.html

time kasih komen entry 1st cik suha..maluuuuu

bunbun said...

lama tak datang sini! weweweee rindu!



ohh hensemnye maru.. punya ekor. hehe


ramai yang terpengaruh ngan maru jepun tu eh? bunbun pon bagi nama kucing "gemok" supaya dy gemok dan debab macam maru wlopun bukan sebb makan maru jadi gemok. hahaha



eh faham tak huakaka

bunbun said...

eh maru ni hagak2 boleh cakap arab tak? haha. suka gambar no 3 tue.. dia macam sedih nak dibawa pergi . . .


















*nangis*

^baju kurung^ said...

ske kucing yer,, comel tu comel.tp kureng sket nk maen2 ngan dyorg ni..
kt umh sy pn ad stu bnda ni. nme die tiara, lg comel drp maru, haha :D

Armiza said...

macam muka yuyu...~~ rindu kucing...

fiezah91 said...

kucing sapa? hehe. cutee..

suha said...

hahaha sentap ye (^_^)

ekceli mksud cik suha,lelaki yg suke kucing itu sgt sweet n comel.."tak menaikkan nafsu" sekadar metafora..erk betol ke metafora tu?lantak la lalalala


pssstt cik suha suke laki suke kucing..meowww (kucing pompuan gatai)

Cik Fatin Shukri said...

comelnye kucing nie :)

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

hai maru ...huhu

ice cream said...

cute pusak ya..tp..ya la tewk..mek takut pusak..hehee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

alahai comelnya....

zZzattyy said...

waaa... comelnyaa~ sedih kot klu kucing yg kita syg kasi org. sy ada 20+ kucing kat rumah! ehhe :)

Fauzan Zain said...

besar btol lobang idung..

Cik Ungu Kamila said...

gambar no 3, pandai betul maru posing. ngalahkan retiss. comeeeeeel :D

meowwmania said...

oh mcm tu ceritanya..

takpe lah sapa-sapa jaga pon yang penting mereka mendpt perlindungan dan kasih sayang yg secukupnya

smoga Maru dan adik beradiknya yg lain sentiasa sihat :)

maCy said...

pening. byk nama =="

Nur Hawa Mohd Zin said...

comelnye...tiba2 awe sedih pula...teringat anak kucing awe hilang...selama ni kucing2 awe pisah mati ngan kami semua..tapi yang ni pisah idup...hari2 panggil tak datang juga :(

ecah mashuri said...

comeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..tp ecah tkutt kucing.eheheheh

Syahirah Suhaili said...

aiee..kiut ada jak maru tok ey..nang kdak nya dgn maru jepon ya :P

Hans said...

study2
:-)

Lirik Lagu Dimana Dimana (OST Annisa) - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

Ana Farhana said...

comellllnya...gerammm...

M a W a D D a H said...

comel lar maru...geram nengok..:)

mira bia said...

sangat comel!

Bui Idzra Ryn said...

kucing tok comel..tp bui x suka kucing..hehehe

izyan genit said...

hye maru comel omel mel

EYFAalias said...

COMELNYAAA! geramm! :D

cik QT said...

maru comel~~~~~...
geram2....

catherine- said...

gila comel!! eeiii~ geram tgk!

nada hanis said...

comeyyyy gilaaaa. haha aku pun ada banyak gila kucing kat rumah. sampai meluat. hihihi

Nur Sulastri said...

arrghhh ! ni nak histeria kejap. comelnyaaa dia ! nak pinjammmmm ! HIHI

atien said...

cutenya.....nk cubit2 je rasa...

alyaclumsy said...

whoaaa, comelnyaaa, gerammmmmmmmmmmmmmm, nak pelukkkk :D ekeke

nuriz said...

gebu Maru ni, dulu sy ada sekor kucing camni tapi dah hilang huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

comel si maru. sy pula byk hamster sampai dah tak cukup case. skrg tgh pregnant rasa nak sedekah je kat sapa2 yg minat. tp hamster ni nakal skit walau jinak. kalau suka main sembunyi2 & kejar dgn hamster dlm rumah maka blh la bela. tahap kesabaran juga penting

nowriz said...

meow!! cumill si maru.. sy ada 12 ekor tucing.. semuanya comot2 belaka... kuat makan.. & kuat wat "kueh".. bila malam suka wat acara olimpik kat ruang tamu... ;)

najihah sahami said...

erk..kucing ni comel..tp xbape nk minat la. malas nak jaga nak ajar dia buang kat luar, nk bg dia makan. haha.

pemalas betul la kan.kua kua kua.

aLya maNip said...

comeinya maru!!! nak gak..wat teman tido best nie..hihi

iPai said...

apa kabar maru kita ??

laskar pelangi said...

alahai...comeinye si maru nie..nak gakkkk! huuu rasa nak cubit cubit jer idung PINK dak maru nie..cute sangat sape suruh...

M Fizan said...

wahhh..maru sangat cool..macam model jer..hehe

d_tieah said...

Macam abang kmk lah ktk.. Suka pusak.. Tapi dolok dah.. Nektok x lagi sebab abang dah bz n x dok ngan mekorang lagi.. Tapi pusak d umah mekorang nang x pnajang umo.. Da2 jak mati xsiden.. Ermmmmmm..

shandye. said...

ni mesti ada mix baka maine coon sket cuz bulu dia lebat dan tgk dlm gambar sure dia ni rangka besar. betul tak? lagipun kat dahi dia very prominent ada tulisan M, trademark baka maine coon... macam aboo kucing kat rumah sy la... hehehe....

Kimmy Ai said...

Eh sebijik dengan maru yg jepun tu!! Err cuma saiz je yg berbeza.. Die ni bukan yaakub punye kucing ke?? Bertukar tuan plak? Ruginya.. Dah la comel.. :(

iPai said...

maru apa kabar ye ?? (dah tanye, tanya lagi.. uhuhu)