Wednesday, July 28, 2010

Surat Daripada Si Dia ::bezday::

peace!

Assalamualaikum pembuka kata. semoga anda dalam gembira bahagia bersama insan tersayang. kepada yang tengah berduka, bawa juga senyum. semoga senyuman membuat hari anda lebih ceria..

Yeah! beberapa jam yang lepas dapat surat kat blog maCy. sekarang dah moden, beliau tak guna posmen hantar surat. bukan surat berantai atau beranting-anting atau surat barang kemas yang lain. tapi ini surat yang sangat best di baca. [mybe orang lain tak rasa best pun.]

Ini maCy.. beliau baru balik dari pulau perhentian, tak bawa ole-ole pun untuk asada. cuma dia bawak batuk-batuk & sakit-sakit serta baju-baju kotor je dari sana. kemudian mengadu lapar secara tiba-tiba. walaupun macam tu, sangat-sangat menghargai surat yang beliau bagi ni.

Pendek je suratnya.. tapi dah cukup buat hati tersenyum berbunga-bunga lepas baca. ayat sebelum nama maCy tu yang best. hehehe.. jangan ada yang salah sangka plak. asada ngan maCy hanyalah sahabat kamceng.. yeah!

tQ macy~ tQ~ ngeee.. nak adiah sekali. lalala~

Ada lagi yang membuatkan hati bunga-bunga hari ni. siang tadi dapat sms daripada Si[jari] Telunjuk, katanya hadiah dari cik panadol dah sampai. pehhhh!! semacam hadiah birthday pulak kan. hahaha.. memang hati bunga-bunga je hari ni. sengih memanjang..

Hadiah tu sebenarnya dari contest overdose yang Panadol buat hari tu. tak disangka-sangka boleh menang tempat kedua. tQ cik panadol.. asada guna alamat cik jari dulu. sesaja je guna alamat orang lain kan. hehe.. tQ gak cik jari~

Masa menaip entry ni, dah pun masuk 28 July 2010 ikut kalendar malaysia.. maka telah berganjaklah angka tahun pada umur aku. semakin tua la diri ini.. syukur sangat masih dapat meneruskan kehidupan di atas dunia ni. semoga dengan usia yang ada ini masih dapat berbakti demi mencari keredhaan Ilahi.


nota kaki :
gambar yang ada tulisan merah tu cilok dari blog macy, http://cahaya-humaira.blogspot.com/

Hadiah Pemenang Contest Gambar Best asada hari tu pun dah pos jugak..

58 comments:

Ery Farieha said...

wahhh
nak buat gak surat cinta utk asada
wakakakaka

sugar2 kapas strawberry said...

ececececec..dapat surat ye..hik3

happy bday bro asada :)

Q said...

Selamat hari lahir

rhapsody LiN said...

its ur birthday??

happy birthday bro!! ;)

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

hepi bday~~~~

maCy said...

tmpang lalu.. smbil pipi merah2 pink... ;p

@ien_R@z said...

kembang setaman la asada... hehe =P

pepon.. happy birthday.. may ALLAH bless you 4ever.. amiin..

semoga persahabatan kalian kekal selamanya.. insya Allah..

maCy said...

ok, baru sedar diri, dikutuk habis habisan rupa-rupanya.. adoi.. haha

nah baju kotor!
cap laut turqoise~

to sis aien :
thx again here :)

si[jari] telunjuk said...

wah..ade surat cinta la...ala,dua-dua single kan..takpe2,kami leh tlg doakan jodoh kalian ke jinjang pelamin lak~~~aminnn


adiah???haha,teruja dpt bungkusan....tp sian tul, bukan kamek yg punya.....


umur bertambah,amal bertambah~~~itu yg diharapkan.....selamat berpuasa...

p/s: ustazah kata,sgt elok berpuasa di hari kejadian...

gades ain said...

wahhh! comel jehh. heh! btw, epi befdayyy!~

Ann said...

hepi beday bro!

khairul_bariyyah said...

eppy besday inchek asada... muga2 dengan bertambahnya umur ni bertambah jugak amalan yg bkal dibawak bersama nt...

may Allah bless ur life~

ape2 pon,kamoo sudah tua.. (tiru ayat asada) =P

dak eina (◕‿◕) said...

happy birthday br0!!!

sweetsal said...

hepi besday en asada, moga panjang umur murah rezeki..blk mesia bawa ole2..hehe

lumut said...

macy tuh baik budaknya....


=)

macy,bile nak jumpe ek?
eh eh ni bukan blog macy la.hehe

Pinky Pixie said...

woah, slmat hari tua utk asada.. hikhik. (^_^)

zulaikha said...

yippy!! asada dah tua.. muahahaha... berape umur eh?? ;)

zella y said...

happy bday asada...
aku ada "sebuah" hadiah utk ko....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

aku hadiahkan ko "sebuah" senyuman... (^__^)v

Keyyah said...

hepi bday asada...

Farid MOFASAD said...

aku wish kat fb je.. takpe kan?

hahahaha

tiha said...

Selamat Hari Jadi...Moga hidup Happy selalu huhu

Berita terbaru dari blog saya


Release and shops
Songs : Maher Zain feat Irf - Allahi Allah Kiya Karo
Cinta perlukan pengorbanan..perlu ker..??

LyNn HaMzAh said...

happy birthday...
first time jejak kaki kat sini & follow blog nie...

Katak Gomok Sulie said...

oh...besday anda.....'Otanjoubi Omedetou Gozaimasu..hehe..:)

tot tot kecik said...

salam..


waah korunk mmg sweet..tot jeles..hik hik.. =p

selamat hari lahir asada..semoga umurmu menigkt seiring ngan amalnmu..
semoga korunk bdue dijodohkn..haha..

smile always..

emieysandra said...

nk wish happy bfday gak..
semOga pnjg umO & m'dpt kjyaan d dunia & akhirat..

~_^

¶A.K.I¶ said...

so berapakah uno anda sekarang?
heheheh.... =p

~ ReD ~ said...

olo...suwiiiitttt je :D

MR Bang Miji said...

hebpy besday gak bro

rATu kEBaYA said...

alalala... comeinya surat tu..

M a W a D D a H said...

asada...hepi bezday...

ehem..with love dr macy...ehemmm...hehe..

bukan asada je senyum manjang, adah pun senyum manjang gak ni...hihi

sebab hadiah dah sampai..lalalala..

besday asada, adah lak dapat hadiah..ngeeee...

adah bg hadiah senyuman la dulu erk...pnjam senyuman dari macy..lalalala

PUPUT said...

hehehe..tersilap wish plak..igt dah lepas...epi bezday asada...moga pjg umo, murah rezeki n bahagia dunia akhirat...
cam couple lak asada ngn macy..sweet giler...

Cik Z@i Pen@nG said...

hepi besday (^^,)

cimut munniey :) said...

wah! comel jep korang berdua. kawan kapal selamanya lah kan. sweet mcm gula gula 10$ 2 :)

syaf said...

best meh...gemble kentang aweks ini gune surat blog...tahniah

ko menang no 2....tahniah lagik

syAzAnA said...

hapey belated befday. wee~

Yuni Aisyah said...

so sweet..=)
hehe macy bagi surat buat asada..mmg patut hati berbunga2..hikhik..

hepi besday ye asada..slmt hari tua..makin tua la dia..=P
smg dipnjangkan usia dan diberkati hidup oleh-NYA..

sHi Ma said...

Posto posto, dpt surat cintan cinton tu.. hehehe...

Selamat ulang tahun kelahiran adik semoga panjang umur, dilimpahkan lagi rezeki, diperkukuhkan iman, dan terus beramal tuk bekalan di akhirat kelak, moga dipertemukan jodoh dengan insan soleha.. insyaALLAH... Amin...

nabilah_2908 said...

Happy Birthday..!!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DEAR FOLLOWERS

NaNaJoe said...

happy birthday ya...
nana wish kat fb jew mlm td..hehehe~ :)

amira said...

sy nak satu surat cinta,.karang la mcm mana pon..nak gak.. huhu.. ape punyer request,,

f_aRa_aINa989 said...

asada, kalau ain tau ni..
mesti dia sedih gilerrrrr...hua3..
dahla kekasih hati dia wat hal...
ni asada pulak..ngeh3...

oh lupa, bday asadake??
camtu happy bday..
may ur dreams come true..=)

.s.o.f.i.a. said...

happy birthday bro!!!!!!

ice♥ice said...

ehem..awek ke..hehe..
epy bezday asada ^__^

peaNut said...

owww...bebday boy la ni..hehe..hepi burfday ye...semoga d panjang kan umo n d murahkan rezeki slalu...hehe

Solehah said...

happy belated besday la to asada..

mier@merr said...

wah..jeles neh!

CONNIE said...

sanah helwa :)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

ingatkan macy tu awek kesayangan asada..hihihi.. pape pon hepi bezday ya..pipi asada sekarang ni makin membulat lah...wuuuuu..ngah bahagia kan kan...hehhe

miss dayah said...

so sweet la surat tu..
happy birthday !!

Nad said...

hepi besday! selamat hari tua! ;p

smoge Allah pnjangkan umur mu, permudahkan sgale urusan mu,
dimurahkan rezki. amin.. :)

Che Kechik said...

selamat hari lahir asada..
semoga pjg umur,murah rezki dan dirahmati Allah swt selalu..=)

♥ shiMawar ♥ said...

asada......
selamat menuakan diri..maaf sebab tak kreatif nak bagi surat cinta bagai..lg pun bimbang surat cinta tu jd surat melamar buat suami pulak..haha.. :p

tiada madah hendak dikarang..
tiada intan hendak dihadiah..
hanya sekalung doa dan ingatan agar dirimu sentiasa dirahmatiNya.. :)

p/s : kalau dapat byk adiah, jgn lupa bg kat sy sikit..pintu rumahku sentiasa terbuka..abg posmen kat kampung ni pun dah lama tak hantar bungkusan besar..

p/s/s : knp sy pulak yg nak ngepau adiah kt bday boy ni..??

iyllienaz said...

happy birthday!! a year older, a year wiser..semoga hidup dirahmati dan dimurahkan rezeki..Amin..

hans said...

wah
seronoklah ko
ramai orang wish

P/S : Hans! Asal Makin Kurus Bebenor Nih?

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

sampai ati u curang :((
heheh.. epi belated besday.
tua da tu.. cpt2 la kawen :)

☻UsaGi NaNa☻ said...

hepi besday!!!

syahira ariff said...

sanah helwah~!

nur_nj said...

selamat hari lahir...

errkkk lambat tak pe kan?
maklum orang perasan sibuk... heheh

Semoga Selamat Segalanya.
May all ur dreams come true. (^_^)