Wednesday, October 27, 2010

Sahabat : Pilu Berbicara

Salam buka bicara,
memohon sejahtera dari yang Esa,
mohon perlindungan aman sentosa.

Wahai sahabat,
Mohon ampun andai berdosa,
mungkin aku salah tanpa sedar,
mungkin aku meluka tanpa sedar,
mungkin aku menyeksa tanpa sedar,
mungkin aku merobek tika bersuara,
mungkin ternoda ceria sesiapa.

Wahai sahabat,
Ku lakarkan duka di sini,
mengukir lara penuh terisi,
kian membengkak di dalam jiwa,
biar lapang tidak terseksa.

Ingin aku lemparkan pedih ini,
merebah badan lesu dek pilu,
tidak tertahan jiwa mengendong,
tidak tertahan badan memikul,
mungkin aku kian mengerdil,
mungkin aku kian mengecil.

Kini aku seolah terbuang,
dalam gelap tanpa kata,
dalam gelita tanpa khabar.

Maafkan aku wahai sahabat..

Sahabat sejati susah dicari.. gambar time hantar member balik malaysia.

Nota Kaki :
Tengah bersedih. entah kenapa tiba-tiba seorang sahabat mendiamkan diri. mungkin bizi agaknya. tapi.. kenapa hati aku masih tak senang? perasaan aku saja kah? kenapa ayatnya kepada aku seolah-olah sedang gusar?

Aduhai.. tak sukanya perasaan macam ni.. please.. jangan mendiamkan diri, jangan terus menyepi..

Siyes tak nak hilang kawan.. lebih-lebih lagi orang yang aku dah anggap sebagai sahabat. teman yang sentiasa beri sokongan, nasihat dan setia bersama tika susah dan senang.

ahh.. super sedih lak hari ni..

38 comments:

Anonymous said...

pahal sedih tok cik asada

Nur Qistina said...

semoga kita menghargainya tika dia masih ada..jangan sesal bila dia tiada..

benar, teman sejati sukar dicari..

AMIRA IS MIRA said...

teman sejati sukar dicari...teman berjoli ramai je yg sudi

NuR 'aQiLaH said...

perasaan je kot..

rhapsody LiN said...

klu sedih i choose to write in poem form rather than rant cara bercakap.. sbb puisi ni kite x letak emosi sgt. bg org bc pun x segan sgt. hehe

DaRa MaNiskU said...

teman senang mudah dcari tapi teman yg susah payah bgelumang dgn kesusahan bsama kita,itulah yg plg sakit dtemui..
Makin jauhnya dia,mgkin mncari ketenangan dan mgkin jua perlu fokus kpda ssuatu perkara..
Jangan pernah bduka lara,nnti merosak hati,jiwa jua yg merana..

missSenget said...

:)

sahabat pun masih perlu waktu untuk diri sndiri..

biarkan dia berdiam andai itu inginnya.. beri dia waktu..

ceyh~..
jgn riso sgt2 kalau xde buat salah..

cik zulaikha said...

asada;
jangan sedih2.. insyaAllah tak ada apa2 yg tak diingini berlaku..

echah mashuri said...

mmg akan rase cmtuh kalo tetiba menyepi..takot sumenya dr slh kite or dia ade prob..antra 2.

noor afzan said...

penah gak jadi camtu..
tapi bila slow talk rupanya dia kecik hati denganku.
so, better hang fikir2 kot2 la ada terbuat sesuatu yang buat dia kecik ati.
=)

CiK UnGu ViOLeT said...

jgn sedih2 inchek asada..

bagi dia masa..kalo still xde respon jugak then u should ask him/her..

:)

cikgu tadika said...

hehe.
kenali sahabat anda sebaiknya...
yg baik pada pndangan anda belum tentu baik pada pandangan dia...

~hormati perasaan masing2...maaf mudah dilafaz..tapi tak semudah untuk memaafkan...

erk...psiko giler ayat aku...

Think Asada think...life is easy,dont make it complicated...

♥-- emieysandra --♥ said...

itulah sahabat..
kalau dia tiada, mcm2 kite rasa kan, pikir bukan2..
sebab kite perlukan die..

pe2 pun..think positive jer..:D

ciK LyndaWawa igUana said...

suma hansem2 belaka..hehehe

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
dye bz la tu agak nye.
bnyk asgmnt nk kene submit.
think +ve.
insyaallah nnt dye contact.

~nEeYsA~ said...

jgn cdey2...:)
mayb shabt tu perlu bersendri buat sketika..

[^^Daus^^] said...

truly friend susah nak cari :P

Cik Aien said...

sahabat sejati sukar dicari..
sahabat sejati tiada pengganti..

Insyaallah, berpanjangan Silaturrahim walau jauh dimate,tapi sahabat itu dekat dihati :)

.s.o.f.i.a. said...

"Maafkan aku wahai sahabat.."

ok, aku maafkan...... chill bro!

zahidah dihaz said...

think +ve, nya gik bz dengan assignment or exam....kelak ok gik ya...me pernah juak....cam ya...

d_LA said...

ouh..dla paam prasaan itu..Try2 la ajk mkn ke, tgk tv ker..dia ade pr0b kot..

Cik Bidadari said...

metafora sungguh artikel nie

Lelaki Ini said...

huhuhu..
x mo sedeyh!

Blog Leader said...

sedih bonar nampak...
Tonang kan diri ok...

iqbalsyarie said...

wah..wah.. berbakat!

Mari menjadi manusia

Latest Post : Kita Tidak Hipokrit!

Bidadari said...

hukhukhukhuk...sedihnya..terasa smpai kat jantung ni...

Cik Bidadari said...

anggaplah sahabat awak tu tgh busy... jadi hati lebih tenang.

ztie said...

rindunya dengan sahabat.. haish... mok mesti carik masa terluang tok

Fiq said...

patotlah suara happy habis bila aku bagi no telepon baru tu..


rindu aku rupanya ye..hehe



aku tak hilang mana2 lah..


ko tu..jangan kedekot sangat kredit nk kol aku ok!



ada apa2 roger saja, mesti aku terpacak nak ajak ko lak g men bowling!



hahahhahaha

Kimmy Ai said...

smile~ ;)

hans said...

saya mengharapkan kamu berdua kembali seperti sediakala

amin

P/S : Mahu Menonton Filem Crayon

sHi Ma said...

jgn salah cari sahabat... bila gumbira bersama, tp susah mninggalkan kita....

d_tieah said...

Aiyooo..
Berikan masa kpd sahabat anda itu ye..
Mungkin ade mslh yg sukar utk dicertakan..
Sabar, mungkin dia perlukan ruang utk bertenang sblm meluahkan..
Sila tunggu reaksi dia dlm beberapa hari lg..
Kalo still diamkan diri, cpt2 call doktor suruh periksa k..
Cool~

soclose2213 said...

sedap kata2..klu boleh makan kan besh erk..tgh lapo ni..hehehe (jgn mara2 gurau2 aje..

dtg jenguk2 sini..

hentakbelipat said...

ade slah paham kot bro..g terai slow talk tgk camne..

cik helena said...

MESTI SAHABAT ITU SEORANG PEREMPUAN?

Tomato Gurl's Life said...

jgn sedih2 ye asada..lgkan lidah lg tergigit..ni kan manusia..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

puisinya terkesan di jiwa sahabat:)