Saturday, August 28, 2010

Tengok Ni Dan Nilaikan Dengan Iman

Assalamualaikum dan salam mesra.. semoga kita sentiasa berada dalam lindungan rahmat Allah SWT.

Dua minggu lepas kot, asada terjumpa video malaikat ni, takjub la dengan kehebatan orang yang dapat merakam cahaya yang didakwa sebagai malaikat turun ke Masjidil Haram. nampak cam real.

Dan hari ni, terjumpa pulak video yang membongkar penipuan video yang asada tengok dulu tu. jom sama-sama tengok..

BONGKAR RAKAMAN MALAIKAT TURUN KE MASJIDIL HARAM

video

Lepas tengok video ni, apa yang anda dapat simpulkan? hurmm..

Tak pasti siapa yang buat rakaman selamba badak je kata malaikat nampak dengan camera dia. mungkin perancangan orang yang ingin menghakis keimanan umat Islam terhadap kewujudan malaikat atau semata-mata nak mendapat perhatian. sama-sama kita berwaspada..

Walau macamana pun orang mereka video sebegini.. tetapkan hati anda. teguhkan iman anda bahawa malaikat itu wujud. weh.. termasuk dalam rukun iman tu.. Beriman Kepada Malaikat yang bermaksud yakin akan wujudnya malaikat. kalau tak yakin dengan kewujudan malaikat, rosak iman kita..

Takut juga ada yang terus menolak kewujudan malaikat sebagai makhluk Allah SWT. sama-sama renung dengan iman.. =)




Nota kaki :
tidak dinafikan malaikat berpusu-pusu ke masjidil haram, Rumah Allah.. tak siapa tahu apa yang terjadi di alam lain melainkan orang yang Allah izinkan untuk menyaksikannya. dan orang yang Allah izinkan untuk menyaksikan perkara seperti itu bukanlah sewenang-wenang hamba-Nya.

kalau ada yang pakar bab-bab photoshop ni, mybe boleh beri sedikit penjelasan kot tentang video ni?

53 comments:

echah mashuri said...

blaja gak bab2 photoshop sem lepas...tp adatla xtaw sbb sllu tdo lam kelas..hehe
tp mula2 tgk dulu mmg dh xcaya...nampak sgt tipunya!nsb baik ade hmba ALLAH yg prihatin tolong jelaskan balik..

Cik Jari said...

ape ek nak komen?

erm...just nk luahkan something, kat FB tuh bny sgt video2 yg mendedahkan kerosakan akhlak sang remaja...sgt menakutkan....petanda apakah ini??

sekamar rindu said...

salam..

pernah tengok di fb..

-telordibasuh- said...

hehe..biase la..manusia kan..
semua cite nak letop..hehe

Dark Half said...

aku susah nak percaya apa2 pun yg aku tgk dlm net

bagus la author yg cuba reveal kepalsuan dlm video ni.wallahualam

cimut munniey :) said...

ada je kang niat jahat nak jatuhkan umat islam. video tue mcm tipu tapi hanya Allah je yg tahu. wallahualam.

psst : asada hupdate blog! yeah :)

sarah shafie said...

mse tgk video tu mcm dh tk percye dh..plik je rse..

al-lavendari said...

setuju .. betul ke tipu video itu, kita tetap wajib percaya dengan malaikat.

Cik Lily said...

tq asada share vid ni. act 1st tengok da dpt agak sume tu tipu.

=)

LUVLYDIYANA said...

asada..baru semalam tengok Al-Kulliyah.Ustaz Zahazan bilang, sedangkan nabi pun ta pernah tengok malaikat!So,nampak sgt video tu juz as propaganda kan..

Salam Ramadhan Kareem!

penghuni bumi said...

de tgk dulu lam u-tube..first tgk dh tahu tipu..fkr scra logik, cm tahu2 je malaikat nk muncul..ape2 pn btul, prcya alam ghaib~

Latifah said...

kita memang kena yakin dan percaya akan kewujudan Malaikat ni sebab ianya rukun Iman.
tapi video tu memang nampak tak betul pun.

apapun, selamat menyempurnakan ibadah puasa yang akan memasuki Fasa ke 3 beberapa hari lagi.

M a W a D D a H said...

asada...:)

.::WaNiE::. said...

yeh mmg penah tengok video tu sebelum ni, tp entah mmg mcm xpercaya sbb tulah, kejap kat tempat tinggi kejap kat tepi mcm eh????

hazeleyed lady said...

lihatlah dengan mata...renunglah dengan mata hati...InsyaAllah mendapat petunjuk dariNya

Fida Faizal said...

salam . hmm . skrg ni pon kita boleh lihat kan . byk sgt vid2 . yg seperti mahu mengaibkan agama kita . semoga dengn iman yng kita ada, kita teguh menghadapi dunia kini :)

naz said...

bila tgk video tu gambar nya mcam di setting kamera. bukan dia nampak. tapi dia memang nak buat kot.

.s.o.f.i.a. said...

awat aku takleh bukak......???? nak tengok!!!!

SweetyMui2 said...

yep..ada ngga video ya ari dolok.ingat bena tek,kali tek bulak..huuu

hans said...

yups
dari hari tu lagi aku xpercaya
dan tiba2 keluar video yg bongkarkan penipuan orang yg rakam tu
syukur alhamdulillah dah keluar
kalau tak ramai sangat orang percaya

P/S : Lagi Sekali Entry Aku Berkisar Tentang Kenapa Aku Meminati Filem Tamil Dan Bollywood!

P/S : Kepada Sesiapa Yang Ingin Mengiklankan Product Anda Di Blog Saya Sila Click Entry Ini Berkenaan Ruang Iklan Di H.P.B Blog

Khazanah_Illahi said...

asada, nk vdeo ni!

mye said...

kalau orang yg kuat iman, benda2 remeh mcm ni takkan mampu goyangkn walaupun sikit pun iman dia.

tgk pun nampak sgt such a hoax.
nak menipu pun agak2 la.

ramai sgt org dah suka merepek skrg.

Sophie Al-yahya said...

tak tahu nak percaya ke tak..asalkan pecaya dgn kewujudan malaikat..huhu..

btw, sy sudah isi borang link di page kamu..hehe..

Pinky Pixie said...

mntk izin share di fb ye. =)
sbb ramai yg letak vdeo rakaman yg sblum ni..

ice♥ice said...

xkesah sgt sal video tu..ape y penting..beriman kpd malaikat..

Kimmy said...

tujuannye nak org mempercayai wujudnya malaikat.. tapi cara yang salah.. boleh jadi penyelewengan..

anyway, malaikat boleh menyamar sebagai manusia bila bertemu manusia. ingat kan cerita malaikat Jibril bertemu Rasulullah semasa baginda bersama sahabat2..

MOFASAD said...

ngarut je lah yang balas balik video tuh

maCy said...

til now xtengok lagi vid terangkan sal ni. til now xtgk ag gmbo yg dmksudkan. almaklum internet laju..

Aidi-Safuan said...

pergh... gempak gler CGI! :P

Aya de Luna said...

pnah gak tengok video tu dulu..
xtau yg mana benar yg mana salah,yg pasti malaikat itu wujud..
wallahua'lam

mr_abs said...

eh pok. ko org sine bah? rah egypt eh? stylo lah gia.

bulak jak video malaikat ya. org kita nang suka benda camya. sama cam kalimah nok nampak di parit konkrit suro sekolah. lucu bah.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

yeh ,...nice

tot tot kecik said...

salam..


hurmm xnah tgk pn video ni..nsb baek xtgk..

huhu siapa la sggp mempermain2 kan mende2 cmni..mmg wujud tp kte xleh mmprmainkn smpi cani..

moge Allah swt buke pntu hati die utk jauh dr buat mende2 cmni ag..



smile always :)

Aretikz said...

Yang paling terbek ayat last bro tu.. Teguhkan iman.. kena percaya malaikat itu ada.. yezza.. bagi saya itu lebih penting.. ahakz..

Rina (◕‿◕)✿ said...

raasenye mmg xbtul...tp xpla. betul atau x xpnting..

yg pnting kte pcaye kewujudan malaikat tu :)

Oo╬«ey™ said...

pergh gilala..percaya la,kita xkn mampu melihat malaikat,sdgkan syaitan byk pun xternmpk sikit pun..huhu teguhkn iman,tetapkan hati

redNing said...

xleh tgk..tenet slow

AiN Z said...

hee.. sy tgk video pertama dia buat pun dah tahu tak logik.. ada ke angle cmtu? sasuke je diorang reka.. hehe.. macam2 lah org zaman sekarang ni..

~~oOpEt~~ said...

shoutbox xjmpe...terjh sni :)

syahira ariff said...

Allah yang lebih tahu
hehehe
tak berani nk bagi pendapat
walaubagaimanapun,ttp kena prcaya malaikat tu ada

suzzsuzie said...

dah takde video ni kat fb..try search pun takde....mmg pelik2 video kt fb ni...menakutkan

myra arshad (: said...

tmpt video first dengan second sangat jauh. dalam 500meter. subhanaallah. terima kasih atas akal fikiran yg d beri. and again, tengs for share this :)

Ann said...

dulu penah tgk gmbr yg kononnye de malaikat..de bubble byk2...mls nk pcaya sbb skng ni ngn photoshop je mcm2 dh leh wat

Ery Farieha said...

skrg ni org main2 share je video
kdg2 x tgk abes
kdg2 xtau info
dok share gak

♥ shiMawar ♥ said...

erm..ade tengok gak kt FB..sekarang ni mcm2 hal le..Internet yg sepatutnye jd tempat kita berkongsi ilmu n pengetahuan dh jd tempat menyebarkan benda2 yg x sepatutnye..

ape pun, malaikat mmg wujud..so, tak payah tengok video tu pun kita dh tau yg malaikat tu wujud..kan..?

p/s : kamu ditag..sila buat ek..ini paksaan! :p

NichKhun said...

kat facebook byk dorang dok share2 bnda neyh kan?

Tomato Gurl's Life said...

semua ni tipu je..nabi tengok malaikat pun gentar...takkan manusia yang syumul leh pulak amik video malaikat...semua ni hanya penipuan pihak yahudi..

peaNut said...

time 1st tengok video ni aritu mmg dh berapa nk caya..sbb,,peanut fikir xkan la malaikat dpt d capture dgn camera dgn semudah tu je kan...

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
ish3..
dorang ni mmg xde keje laen dah.
ade2 je..
nak publisiti murah la tu..

cik helena said...

mula2 tgk saya dah tak percaya..

amira said...

astaghfirullah.. perkara sam'iyat ni dibuat jenaka macam ni..
malaikat itu ada.. percaya sudahlah!!!

amira zakiah said...

owhhh banyak betul mende2 nie semua kat facebook

Anonymous said...

zman skrg mcm2 la...hmm....

peace :D