Sunday, August 08, 2010

Patah Riuk Dah Tulang Ni Kot?

Salam mesra semua.. semoga ceria dengan senyuman di hujung minggu..

Menaip dalam mode keletihan..

Bukan keletihan dah ni. rasa cam tulang temulang dalam badan ni telah patah! padan muka. ini la padahnya kalau main futsal tak ingat dunia.

Sekarang sakit-sakit seluruh badan ditambah lagi dengan luka di siku kanan. tak sah kalau tak mendapat luka time main.. ni main ke ber-amuk-amukan? tahap parah dah ni. orang pertama yang terlentang jatuh selepas saja bermula match adalah aku. tak sampai 5 minit pun lagi.. isk!

Walaupun macam tu, sangat berpuas hati main tanpa gangguan. 2 jam penuh digunakan dengan baik sekali. hasilnya, petang tu tak larat nak buat apa. plan nak buat BBQ daging kambing hanya 2 orang je yang buat. geng-geng lain semua pengsan! giler kentang, bangun-bangun je terus melahap. [termasuk aku] hahaha..

Lepas main futsal pagi semalam. dapat gak la jaringkan goal. hehehe..

Belek-belek shoutbox tadi, adah datang mencari semalam. aku yang senyap tanpa bunyi langsung. inilah sebabnya.. menaip ni pun terasa cam nak berbaring je. fuh.. minta maaf jugak sebab tak menyempat lagi nak blogwalking. masih ada agenda yang kena dibuat. actually kegiatan yang bizi ni bermula petang jumaat ri tu. nanti dah free baru buat entry pasal petang jumaat tu ea..

Ahh.. mau mintak sorry lagi, sebab belum sempat nak reply comment kat entry sebelum ni. izz-ann a.k.a cOmOt jangan merajuk pulak ea.. hihi..


Nota Kaki :
mau rehat lagi.. adei.. sorry sangat-sangat, entry ni semacam ke laut sedikit.. takde gambar main futsal, semua orang main, takde yang tangkap gambar..

43 comments:

ain fathihah said...

majulah sukan untuk negara!

dan

majulah asada untuk gadis-gadis! haha

.cik yaya. said...

kalau patah betol2 kan besh..hahaha

maCy said...

comment. LIKE

DaRa MaNiskU said...

phewiiit...yg baju putih kt blakang..
{hahaha..da kaitan x dgn entry?} hehehe

She is f.A.z.A said...

BBQ daging kambing..!!!!!
owh tiba2 perut ku berbunyi ngeh3

rhapsody LiN said...

hehe.. hot lah mr. asada..
penuh ngan nme aweks2 jer..

;p

cikCOKLET:) said...

adeshh!jgn main smpi msuk ccu suda! hikhik. kiddin :)

bersukan bagus ntok kesihatan ^^

Kie-yu said...

woh
ganasnye men futsal smpai patah riuk

R4T revealed siapa Mohd Khairuddin anak Mama yang sebenar. cekidout~!

M a W a D D a H said...

asada!!! ngeee....hehehe

mencari dan tercari...itula..sape suh sembunyi...:p

bizinyer...

asada pandai main futsal?? org pandai main futsal, xpatah riuk tulang malah makin kuat tulangnya...lalalala...

M a W a D D a H said...

lupe 1..

apela asada...hanya 2 geng yg bt bbq?? asada melantak??huh..

kim salam kat 2 geng yg rajin tu...:)

echah mashuri said...

la...syg xdpt wt bbq..kalo x bleh topupkan peluh n lemak2 yg dibuang..heee

syahira ariff said...

berehatla dulu.
t da ok, bru senyum2 semula.
=D

Kimmy said...

lepas ni meh bowling sampai cram kat ibc.. ade brann? ngahahaha.. XDD

Ery Farieha said...

uihh
sampai nak patah2 segala, main elok2 le asada
hohohoh

-telordibasuh- said...

kalau xpatah bukan jantan heeh

sugar2 kapas strawberry said...

perghhh..bro mmg ensem la..cm david villa..ahaha :)

♥ p a A n i ♥ said...

muke kepenatan... hahaha bgus2

cimut munniey :) said...

terbaik woot woot :)

khairul_bariyyah said...

kambing? x suka..hee~

orang laki kalo main futsal mmg camni ea? ada je luka yg dibawak pulang sekali.. hish~

ASaDa RyutaRo said...

Ain fathihah :
hahaha.. sengal. ada plak maju asada utk gadis2. isk..


.cik yaya. :
haaa.. best la sangat klu patah betul. ada tulang spare takpe jugak. hahaha..


maCy :
uhh.. like la sangat.. tp ni dah cergas balik. hehe =P


DaRa MaNiskU :
haha.. kenak ngn yg baju putih belakang ya? berkenan kah? hihi =P

ASaDa RyutaRo said...

She is f.A.z.A :
hahaha.. sedap seyh.. tapi kesian lak dengan member 2 org je yg buat keje. huhu..


Rhapsody LiN :
eh.. mana de.. ada je yg lain tu.. tp hot tu betul. hahahaha..


cikCOKLAT:) :
hohoho.. belum beramuk tahap tu lagi. hehe =P


Kie-yu :
hahaha.. tu la. nak kata beramuk-amuk tapi mmg betul2 main punya.. =P


MaWaDDaH :
haha.. bukan sembunyi, tp siyes tak larat da.
ni sbb terer main la patah riuk. semua nak menebas kaki si hero penjaring goal. hahaha..
melantak bbq kambing yg sedap. hehe..

ASaDa RyutaRo said...

Echah Mashuri :
err.. klu buat bbq leh top-up lemak2 ea? tapi melahap bbq kambing tu siyes boleh men-top-up lemak! hahaha..


Syahira Ariff :
hehe.. ni dah ok. ckup dh rehat 2 hari.. ngee =P


Kimmy :
hahaha.. dah pernah buat tu! maen 4 game sekaligus! nak lawan??


Ery Farieha :
main elok2 dah. masalahnya main2 elok2 tu la terbang sana sini. hahaha..


-telordibasuh- :
hahaha.. klu patah baru leh panggil jantan kan. haha.. tp taknak la jantan. nak jejaka jugak. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

Sugar2 Kapas Strawberry :
hahaha.. tQ.. tQ.. seiras kan? hahaha.. skill main pun sama.. lalala~


PaAni :
bukan takat penat je.. dah patah riuk! hahaha..


Cimut Munniey :) :
hahaha.. terbaik dari ladang. =P


Khairul_Bariyyah :
daging kambing la sedap. lagi2 masak rendang. peeerghh..
hahaha.. main futsal kena ganas. hihi.. takde la sampai teruk sangat. luka skit2 tu dh biasa sangat..

¶A.K.I¶ said...

da maen kua peloh..
pastu pns kan bdn dengan kambing lak ye...
bgs2~

elmo blurb said...

daging kambing ?
tak pening ke ?
HAHA
jaga kesihatan beb ok ? :D


latest entry : Awek Selambakodok Tido dalam Tren

DaRa MaNiskU said...

hehehe..saje jk nk bguro..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

pewwitt abg baju merah. hahah

intan shafiqah said...

haha..btw, tajuk pOst anda pun ade KOt? dblkg....haha....femes ayt kOt ni~...agaga...

pergh...ni kes salu blOgwalking lbih dari bersenam kOt..tu yg pth riuk tu...kikikkiki...

dh recOver lOm tulang temulang yg pth riuk ni?...bhya ni...haha~...

Kimmy said...

ala,,, 4 game jer? orang brlatih 6 game skali harung.. maintain jek.. alalalalala~~ jom2!

maCy said...

asada sejak dipuji pakai baju merah, semua entry dia nak pakai baju merah da.. ilang dah baju itam.. hahaha

emieysandra said...

knekn bykkan exercise ni, kurangkn pengambilan makanan yg bOleh menambah lemak..
err..nk jadi pakar kesihatan kt sini lak,ehehe

macy ~ cm2 k?oOoo..

~_^

@ien_R@z said...

BBQ daging kambing??? best ke?? hehe

tahniah sbb berjaya jaringkan gol.. hehe and SELAMAT BERPUASA...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lain kali bwk jurufoto khas untuk capture foto k;)

TTT said...

ish3 tu la boys main xingat dunia ek asada
ekeke :D

CiK NuYu said...

Bbq daging kambing??? Sedap! dah teringin nak makan jugak.

[noriza] said...

kehebatan penjaring dibawa sekali dengan hebatnya luka2, patah2, darah2..isk2 ngeri2

dah cedera dengan hebat..tinggalkan kawan 2 orang tu buat bbq.. saya puji yang 2orang tu sbb mereka sungguh tabah berjaga di kalangan mereka yang tido.. ^_^

ice♥ice said...

kalo bab main ngan makan memang semangatt je kan..hahaha

sweetmulo said...

ish....rugi gila x buat BBQ kambing tu...slurrrp

maisyara Pot! Pot! said...

ade lagi tak daging kambing tu? macam sedap jep. damn! lapau~

M a W a D D a H said...

suka gak makan daging kambing...nak2 yg bbq..yummy..lame xmkn...

Hamzah Ian said...

pergh.. patah tumbuh berganti.. hehe

MOHD KHAIRUDDIN, THIS IS YOUR MUM

Aisya&Heelism said...

tumpang skodeng keh2.oh futsal player..tetibe teringat n rindu kat torres.hehe.EPL dah nak start jum tgk! anyway salam ramadhan al mubarak.

arekymz membuyau said...

ni dah puase x tau lak cam ne kan..
Selamat Berpuase :)