Sunday, January 10, 2010

My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!


Lalala~ ikut contest lagi.. kali ni Pu3 pelangi lak wat contest.. jom join ramai-ramai.. click je banner kat atas tu. hehe :P

okeh!!
oleh kerana budak punya blog ni nak jugak join.. so aku kena la ikut jugak.. apa aku cakap ni??
layan je la.. kalau menang dapat hadiah.. tak menang dapat payah.. hehe


gambar ni ambik time aku umo 2 tahun
so memang aku tak tahu menahu la pasal orang ambik gambar ni
pak andak aku yang pangku aku time ni.. rasanya spek yang aku guna tu pun pak andak yang punya.. aku sempat scan gambar ni je masa balik rumah ri tu..
rugi lak tak scan banyak-banyak gambar lama..


haaa.. yang ni plak gambar terbaru
kira terbaru la sebab ambik bulan disember lepas
dengan spek itam seperti masa kecik gak.. tampak macho.. perghh..
aku puji lagi budak ni.. sapa la budak HOT ni??

hmm.. ni nak citer..
time kecik-kecik aku memang pendiam.. tapi yang buat mak aku risau, aku kuat merayau.. hahaha.. tak habis-habis ngan merayau sampai mak ikat aku kat tiang sebab asyik merayau..
rumah kitorang jauh dari rumah orang lain.. kawasan rumah aku tu ada 4 buah rumah je.. so aku cuma main ngan jiran sebelah menyebelah je la.

kisah ni memang betul-betul giler punya la.. masa umo 5 tahun kalu x silap.

aku, boy ngn mizi.. kitorang bertiga ni rapat.. bila dah besar ni tak rapat sangat dah. diorang dah pindah umah lain. umah boy dah jual ngan orang lain, umah mizi lak makcik dia duduk.. aku plak jarang ada kat kampung..

ok sambung citer.. hari tu kitorang main kejar-kejar.. dua orang tu jadi nyamuk aku jadi orang.. diorang kejar la aku.. kejar punya kejar aku dah kena perangkap kat corner tepi rumah boy.. xcited punya main.. taknak kena gigit ngan nyamuk.. aku tengok ada batang besi kat situ.. panjang dalam semeter.. aku ambik.. aku libas!! kena kepala mizi!! keluar darah.. banyak..

aku punya la takut dan gabra.. terus lari balik umah.. masuk umah.. tutup pintu! berdiri blakang pintu dengan dada berombak debar.. mak aku pun tanya.. "kenapa ni?" aku diam.. aku lari g sembunyik dalam bilik.. hahaha

tiba la esoknya pulak.. aku duk umah je.. petang tu la terjadi benda yang smpai sekarang aku takleh lupa.. terkesan hingga kini..

aku main pedang plastik.. zaman tu best citer ninja turtle.. aku ada pedang tu.. hehehe..
aku main ngan adik aku.. ntah macamana la aku main lari-lari.. pastu mizi panggil aku.. aku toleh la.. bila toleh depan balik.. bang!! aku langgar bucu tiang!! meraung.. darah banyak kuar.. aku ingat lagi tuala kecik utk pegang kepala aku bawa g klinik tu penuh ngan darah.. arwah pak ngah aku panggil ayah aku.. bawa g klinik.. kena jahit.. ambik ko..

balik dari klinik.. mizi ngan mak dia datang.. lawat aku tengah pecah kepala.. kahkahkah.. kena sangat la time tu.. aku parut sebelah kiri.. mizi punya parut sebelah kanan.. parut sampai sekarang masih ada!

tapi lepas kisah tu.. aku ngan mizi still kawan lagi.

banyak lagi la nak citer.. tapi kang panjang sangat entry ni.. nanti-nanti aku citer lagi.. hehehe :P

tapi sebelum tu.. ada pantun nak bagi ni..

aaaa...
kayuh sampan ke tengah benua,
penat berkayuh kita berenang,
tuan puan pembaca semua,
habis baca klik la nuffnang..

hehe :P

29 comments:

Decorater [MisS N] said...

Pegi sekolah naik motokar,
Cerita encik memang kelakar.

hahahaha
win-win situation la tuh...
ko wat mizi...ko pon terkena balik...

Parut? tang mane weyh?? zoom sket tmpt parut tuh...
anyway gud luck....

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. parut kat dahi ni ha..
masih jelas (nyanyi lagu masih jelas by hafiz af7)

mizi punya x kena jahit.. seram wey tgok darah mizi time tu.. meleleh kat muka..

cik EPAL said...

ini contest ke hape?? hehe :)

ASaDa RyutaRo said...

hehehe.. contest cik epal.. tp ntah apa la dak ni taip..

Liyana said...

hm, nice picture..all the best

Ieda the Rainbow Princess said...

Assalamu'alaikum..Hi..Enchik Taro.. :)
Amboi spekkkk!Hihi..
M.Cik nk tanya nie..awat cheq nakai
sangat waktu kecik2 dulu haa..?Hihi..
Sampai bedarah2 dibuatnya,bahaya sunggoh..
Bila dh besaq nie x nakai dh kot noh.. :)
Okay..Akak dh check semua cukup..So hrp
bersabar menunggu result nye nnt ya..Gd Luck,Taro!Ohh..Terima Kasih sbb turut serta dlm contest nie! ^_^

ASaDa RyutaRo said...

tQ liyana...

waalaikumussalam k.ieda..
xde nakal dah.. tapi kaki rayau x habis2 sampai skrg.. hehe :P janji x jd kutu rayau.. heheh.
tQ gak approve masuk contest.. :)

pink_butterfly said...

aiseymannn...bdk nakal rupanya...jgn besar2 ni still nakal lg sudahh..ehe

apsal pix 1st tu comel, tp pix 2nd tu lgsung x comel? btul ke itu pix awk time kecik?


ahahaa

ASaDa RyutaRo said...

eh.. mana de nakal. aktif je la.. hehehe
tu pic taro ea.. x dpt d nafikan lagi.. masih ada kesamaan.. tp x tau tang mana sama nya.. hehe :P

✖sLap mE pLz!™✖ said...

woo~ da nk xpired pon,,,
xsmpt la nk join,,,
nnt ko klh lak huhu

ASaDa RyutaRo said...

wah.. confident nampak.. hahaha..

cik ian@aH Lian~ said...

cold jer kot!
tang mana yang hot tu ekh?

lalalala~

Fza.ithu.Zazha said...

Huhuhu!
banyak nye cite ko weh!
kene kejar dgn nyamuk mmg taley bla.
tp cian kt kwn ko tu..
huuuu~

ko mmg ske men dgn DARAH kah mase kecik dulu?
Huuuuu~

ASaDa RyutaRo said...

cik ian..
x hot ea? x hot pun gtau je hot.. xpe.. hahaha

fza..
tu kisah berdarah tu.. nyamuk tu yg kena kuarkan darah.. kehkehkeh..

♥ p a n y ♥ said...

comel!! haha

nk masuk gk ah contest ni :D

Jard The Great said...

wow.. kim salam kat mamat spek hitam tuu...

NICK IRFAN said...

adoiyai!!! kesian aku dgr parah tu! tp yg lawak mizi kena ko pun kena jgk? tp napa boy x kena jgk? hahaha nakal giler ko msa bdk kecik2 dlu yer...

ASaDa RyutaRo said...

pany.. tQ :) join la.. nk tengok gak ghupe kome time kecik. hehe..

jard.. mamat tu dah jawab salam.. dia kim salam balik kat ko.. heh! gatai..

nick irfan.. boy x kena sbb dia diam sgt kot. aku x nakal la.. overactive je. hehe.. aku rasa kan, sbb kepala penah pecah tu la aku jd cergas. haha.. so klu nk cergas.. pecahkan kepala korang.. lalala~

~0~ said...

trus macho dan berjaya...good luck bro

Uruchimaru @ kf said...

naek lah saham ko!

sharamli said...

cis..pendiam la sgt...

ASaDa RyutaRo said...

heh.. pendiam la tu.. x byk cakap.. tp overactive.. lalala~

Iznie said...

wooo..
comel dow masa kecik2 dulu...

wow! hot.......
pantun! hehehee

fyka said...

muka dlu && skunk xubah lgsg..
comel & kacak..
maintain je..

Ieda the Rainbow Princess said...

Taro:"tQ gak approve masuk contest.. :)"

U r welcome,Enchik Macho Man.. :p

p/s: Jgn jd kutu rayau yea Dik..Men kutu,(Kumpul duit secara beramai-ramai dan duit diterima mengikut giliran.Kena cabut undi dulu.)xper..

ieQa sWetLuv said...

gambo kecik2 cumei.. hohoho

Pisyek said...

whoa... gile hensem...

tp bile tgk dua kali aku rase cm bese2 je...

hehe...

nurain rodze said...

whooa.
bak kata komentar atas tu .
gila nsem . hahaha
masa kecik ja nsem . kahkahkah .

.s.o.f.i.a. said...

suara ati pas tengok gambar semasa kecil - pergh!! hensem nye.... besar nie mesti laie hensem. ada can nak ngorat nie....

suara ati pas tengok gambar terkini - cinabeng!!! gambar budak mana dia curik kata gambar dia time kecik... tak hensem langsung!! naseb bek tak dan ngorat laie.....