Saturday, January 02, 2010

segalanya tentang first

hehe..
xde keje, kita cari keje.
xde benda nak buat, kita cari benda utk di buat.
xde bahan nak d taip??
kita pikir je apa nak di taip.
asalkan jgn kacau org
sudeyh..

aku nk citer pasal benda-benda first yang terjadi kat aku utk tahun 2010 ni.. mungkin nti boleh masuk dlm buku sejarah utk masa akan datang.. hahaha.. sape tau kan? kan? kan?

hari ni dalam sejarah...
  • first makanan aku mkn utk dekad ni... megi kari+telur ngn alicafe!! pergh.. aku xtau nk mkn ape.. pkul 3 pagi. aku tgok stok mknan pun tgal megi ngn alicafe je.. ada bihun, tp mls la nk masak.. mkn apa yg senang nk d buat je la.. so jd la megi ngn alicafe tu mkanan 1st aku...
  • first org yg sembang ngn aku dekad ni... T (kwn aku kat US).. aku panggil beliau T je la kat sini.. aku dpt rasa byk hal akan masuk nama T kat dlm blog ni. hehe (beliau tgh x sihat sgt kat sana) tp x sihat2 T pun gagah jugak nk jalan jauh2.. travelling sana sini. aku sembang lebih kurang sejam.. pastu T nak tdo dah..
  • first muka org yg aku tgok real... housemate aku.. pkul 11.30 pagi sebelum g solat jumaat..
  • first benda aku beli utk dekad ni... ikan 3 rasa ngn teh O panas.. tp kecewa skit sbb x sedap mcm thun 2009 punya.. kuah dia x pekat.. pastu teh tu lupa letak gula ke hapa?? adoi2.. kecewa la cam ni..
  • first lagu aku dgr dekad ni.. lagu Kal Ho Na Ho.. ringtone kwn aku.. adeh! tgh tgu kwn aku siap td.. tiba2 bunyi lak hp dia..
  • first movie aku tengok utk dekad ni... 50 first dates.. dah tgok byk kali dah.. tp utk dekad ni, movie ni la yg 1st.. tp x hbs aku tgok.. sbb lps tu movie tgok aku.. hahaha
apa-apapun.. semoga segalanya baik-baik aja utk tahun ni dan tahun2 seterusnya..

"Perjalanan beribu batu dimulai dengan satu langkah"
Lao Tze (ahli falsafah China)

*aku x letak siapa first call ngn sms aku sbb mmg xde pun bunyi apa2 dr hp aku slain alarm kul 4.30 ngn 5.00 pagi td.. sunyi giler hp aku..

2 comments:

Decorater [MisS N] said...

hepi new year..aku nak jd org FIRST komen..:)

may all ur dream come true...

ASaDa RyutaRo said...

hohoho.. tq..tq..
may ur wish come true too.. :)