Tuesday, January 12, 2010

Aku Bukan Mat Rempit!!

sadis jer bunyi tajuk.. hahaha
ya!
aku bukan mat rempit..
aku hanyalah penunggang motosikal tanpa lesen..
hehehebukan aksi aku tapi aksi mat rempit pro!
*jangan tiru aksi ini di mana2 pun anda berada tanpa pemerhatian ibu bapa


aku bukan nak citer pasal kisah mat rempit.. tp ini citer aku.. kisah berlaku bulan November 2002.. aku lupa tarikh.. tp aku ingat tu hari ke 4 puasa! kejadian bermula kira-kira pukul 11 pagi..

mak ayah aku takde kat umah.. aku dengan nekad pegi bawa motor honda ayah aku.. g jumpa anip n bull.. kitorang plan nak g cc.. (zaman dak sekolah menengah.. asal cuti je g cc) kitorang memang baik.. takde buat keje jahat.. hahaha

nak pegi cc tu kena ikut jalan belakang (jalan kilang) sebab aku takde lesen. tambahan pulak kitorang bertiga naik moto tanpa helmet!

aku tak bawa laju.. takde benda nak cepat-cepat pun.. tgh khusyuk bawa moto tu.. tiba2 kete kancil putih kuar dari simpang kat depan. POLIS!! hah?! aku dengan gabra terus tarik minyak, pecut beb.. aku tengok side mirror.. kete polis tu buat U-turn ikut kitorang.. hah! sudaah.. kantoi ngan polis pulak dah!

terus je ke depan aku ambik corner baik punya.. masih lagi dalam keadaan memecut.. break sikit, pastu masuk lorong kecik nak masuk kampung.. hampir2 terkucil.. sampai kat lorong ni la aku blur.. nak lurus ke nak belok kanan.. ahh! aku decided belok kanan je! tapi malangnya.. aku buat keputusan lambat sangat.. aku ambik corner bukan takat makan jalan.. makan rumput sekali ngn semak terus beb!

aku bangun polis dah sampai dekat aku accident tu.. sorang je polis. nama dia suhaili.. aku tak leh lupa nama ni. hahaha.. dia panggil kitorang bertiga.. suh berbaris depan dia. mintak lesen.. aku mana de lesen! hah?! kena g balai! dia suh anip ngn bull masuk keta.. aku lak kena heret motor sampai balai.. kunci motor dia ambik! dia ugut.. kalau tak datang balai, anip ngn bull masuk lokap!

balai dalam 3km dari situ.. tapi bagusnya honda tu leh hidup takyah kai kunci pun. so aku takyah la heret.. sampai depan balai baru aku pura2 heret motor. hehehe..

sampai kat balai.. hadoi.. dengar ceramah suhaili panjang lebar.. dia ingat kitorang curi motor.. kena interview.. pastu dia call rumah gtau yang kitorang kat balai. mak ayah aku ngn anip xde kat umah.. ayah bull je yang ada.. so tunggu ayah bull datang ambik kitorang.. pkul 3 petang ayah bull datang.. tapi motor x boleh keluar dulu, kena ayah aku jugak ambik.

nak tau.. masa tunggu tu suhaili bawa kitorang g melawat balai polis.. hahaha.. mula2 je dia garang.. pastu dia ok. sebab kitorang bukan buat benda jahat pun..

aku lak tak kena saman. sebab.. aku kan baik.. hehe.. lepas tu sebab polis tu kenal ngn ayah aku.. hahaha.. lepas beb!

so moral cerita ni.. ingatlah orang tersayang.. berhati-hatilah di jalan raya.. kehkehkeh

*sampai rumah.. teruk kena marah ngan mak.. tu la.. degil sangat.. org dh cakap jgn bawa motor tu.. x dengar.. hehehe

32 comments:

iyllienaz said...

mak aih..siap bawak round2 dlm balai lagi..baek betol polis tu..mcm lawatan sambil blaja plak..haha..naseb baek jatoh tu x cedera..klo x, kat hospital la gayanya..haha

d_LA said...

hehehe...nakal jugak yer..naseb bek x terkehel mane2..
len kali wat gamble jer, kalo selisih ngan incik polis, angkat tgn tinggi2..lambai sambey tersengih penuh makne..

JMR said...

aksi tu kalo ngn pemerhatian ibu bapa, kompom kena blasah ma..bek wat tanpa pemerhatian ibu bapa..terbaek...

Deco [MisS N] said...

hahaha,baikla sangat kamu tuh ek...
merempit takde lesen...

bulan puasa ek? korang puasa tak masa tuh????hayok,tak tau....haha

seb baikla pak suhaili tu baik maka bernasib baiklah korang.

ko main tipu la taro,polis tuh suh heret...bukannya suh naik moto tuh...

best tak wat lawatan kat balai? leh jumpe banduan tak?????

haha,mekasih...dis entry berjaya mbuatkan aku gelak sekejap

ASaDa RyutaRo said...

illieynaz..
cedera gak.. tp xde la teruk.hehe..

ASaDa RyutaRo said...

d_la..
ni mesti selalu buat selamba muka x bersalah je ngn en.polis kan?
masalahnya time tu mmg terang2 salah x pakai helmet! hahaha

ASaDa RyutaRo said...

JMR..
tau xpe.. kang kena piat telinga ru padan ngn muke.. heh!

ASaDa RyutaRo said...

JMR..
tau xpe.. kang kena piat telinga ru padan ngn muke.. heh!

ASaDa RyutaRo said...

MisS N..
kitorang puasa tau..
yg xleh bla pakcik suhaili tu siap tunjuk2 lagi.. ni lokap.. ni tempat ni. ni tempat tu.. hahaha
kitorang ni plak angguk2..

Deco [MisS N] said...

kesimpulannya, korang ngan pak suhaili tuh sama2 wat lawatan la ek...haha,LAWATAN FREE ke BALAI wif Pak Suhaili......

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

wekeekeke~
so cepat2la daftar tuk lesen menunggang moto k~
len kali tak kaget lae law nampak polis~

kasihkuamiera said...

hahahhahahahha gelakkn dia :p

♥akukahmilikmu®♥ said...

aku pernah digelar minah rempit pasal ex bf aku naik moto rxz..mulanya aku bangga last aku tau jugak makna minah rempit..trus aku tak suka..

whitedaisy said...

haha...lawak gile..bukn takat mkn jaln..rumpt ngn semak pon mkn skali ye...

Cik Biol said...

seb bek x kena saman hahaha

cawan merah said...

.dah tau xde lesen, pakai lar topi..
.muka kena yakin
.nmpk pak polis, senyum
.siapa suruh pecut? sengal..

sharamli said...

eh..ap la suhaili ni..asal anak membe je nak lepas...tr0k2...

ha3

♥ p a n y ♥ said...

hah! tu la. mesti cuak kne kejo dengan polis. maen2 polis sentri lak. wakaka

.gaDis. said...

hahaha...
aQ pown x der lesen moto gaks..tp aQ suke bwak moto...
bercita2 nk amik lesen moto...tp ma aQ x bg...hurm tp 1 ari nnt aQ tetap akn amik jgk...

tp aQ adewr lesn kete n aQ adalah pemandu ala2 F1....heheh sowi la aQ takbur ckit...

salam ziarah n slam kenal...

|arieza| said...

ini tidak adil! patut kena saman.. hoh! mentang2 polis tu geng2 keluarga.. di mana keadilannnnn!!! hahaha

Solehah said...

tragis gak cite ni..napa pi merempit..serah diri ja la dr awai2..adeh..

♥akukahmilikmu®♥ said...

tu la..dah2 merempit.hehe..

jiran seblah,bilik depan said...

hehe..slalu pegang dengan prinsip,tak xader lesen xmsok neraka pun..
tapi,itu dulu..
sampai skarang ney,pon xader lesen moto@kete..
hehehehe...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

1st sorry la...aku gelak besar baca n3 ko..pengalaman tu...sampai skarang ko ingat nama polis tu erk..hahahaahhaha

LUVLYDIYANA said...

seb baik suhaili srurh buat lawatan je..kalo suruh berumah...? aiyoook!

bellar0ssa said...

hahaha.nakal2.org kalo xde lesen mmg suke bw motor..

tirah watif said...

2002?
wooo!
baru form 1 jer i ms tu.
haha
xD

i kene masuk court fasal kes2 saman ni ms form 3.
first time tuh jumpa hakim.
cisss
mencemar duli jer rasa.
-_-'

ayisy said...

hahaha.. bertuah kau dapat pengalaman camni. bukan semua orang dapat pengalaman pahit manis ni. kalau aku kene mmg gabrah siyut... hehehe..

nursarah said...

haa, aku pernah jatuh motor tapi tak masuk semak, kehkeh.

zulaikha said...

hahahha.. bleh lak la bawak gi jalan2..best la pak cik ni..



-ok. sy tau ni entry lame. sy tgh bosan. sy bce je la sume.. ^_^ -

nawza_terbaek said...

ahakz...N3 yg mnarik..
membuatkan Nawza tegelak sendirian...hahaha..
best 2 siap de lawatan smbil belajar erk kat balai..hahaha

Kimmy Ai said...

ish3~ nakal jugak asada ni time skolah menengah ye? ;DD