Friday, January 29, 2010

Kisah Bekas Kaki Pukul...

ini cerita zaman sekolah rendah..
aku bukan kaki pukul okeh..
aku juga bukan Along..
.
.
aku hanyalah seorang student yang lurus bendul..
.
.

Masa aku tahun 2 dulu.. aku sekolah sesi petang.. aku bukan ketua kelas.. penolong kelas pun bukan.. badan memang kecik sangat la.. ada hati nak jadi kaki pukul? heh!

ehsan pakcik gugel : sekadar gambar hiasan..
aku xde la teruk tahap ni..



kisah dia macam ni.. petang selasa..pehh! aku ingat lagi hari dia.. masa tu dah habis waktu sekolah da..

Mamat si ketua kelas, dia suh aku ngn Adi g buang sampah.. aku tak nak sebab hari tu bukan hari aku bertugas.. jadi aku gtau la kat Mamat suh org lain.. tapi mamat marah lak.. dah takde orang lain kat kelas time tu..

tiba-tiba.. si Adi yang glemer dengan kenakalan ni g tahan badan Mamat.. tangan Mamat memang tak leh gerak dah.. pastu Adi suh aku tumbuk perut Mamat..

"Taro!! tumbuk cepat!!"... (taro bukan nama sebenar)

aku pun tumbuk la.. aku rasa aku tumbuk tu memang tak kuat.. tak rasa apa pun.. aku tak pandai tumbuk pun.. cuma situasi je nampak gempak.. dua orang belasah sorang..

aku tumbuk sekali je.. lepas tu terus berlari balik.. Adi suh lari.. aku lari dulu dari Adi.. hahaha...

esoknya.. mak Mamat selaku cikgu kat sekolah tu panggil aku ngn Adi.. muka cikgu memang cam marah je tu.. bawa rotan.. dia soal siasat.. cikgu tanya..

betul ke pukul Mamat? aku jawab ye! lurus bendul betul aku..

nape pukul? aku diam.. cikgu bebel2..

antara ayat yg aku masih ingat.. "kita belajar sama-sama.. kenalah berkawan.." hehe... sampai sekarang aku ingat..

pastu cikgu suh hulur tangan.. aku hulur jugak.. 3 kali kena rotan kat tangan.. kuar air mata aku.. haha

lepas kena rotan tu.. cikgu suh bersalam ngn Mamat..

sampai sekarang aku masih berkawan ngn Mamat.. bila jumpa ngn mak Mamat.. mesti aku akan teringat kisah ni.. malu lak nk jumpa ngn cikgu.. hehe

heh! ni nak citer.. mangsa pukul.. Mamat sekarang dah nak jadi cikgu math. tahun ni hbs la dia blaja kat IPTAR.. huhu..

Kaki pukul... Adi plak sekarang ni ada business sendiri aku rasa.. aku je yang masih belum tentu nak jadi apa ni..


hohoho~
bila kenang balik kisah masa kecik2 dulu..
banyak pengalaman yang best-best!
pengalaman jadi kaki pukul.. pernah gak jadi budak baik..
hahahaha..


p/s
.
.
jadilah budak baik.. tak baik keje pukul2 orang ni..







*entry "marah!! emo!!" sebelum ni aku delete.. rasa cam menghilangkan mood je bila membaca.. hehe..

21 comments:

wawayumie said...

owh..ganas lohh..
bekas kaki pukul..
xpe skrg sudah jadi budak baik lohh..

wanie™ ◕‿◕。ღ said...

dah tak nakal lgik kn.. (^_^)

joegrimjow said...

wlpon ku akui ku bukan samseng
tp sempat jugak pukul budak masa form 5 dlu

ASaDa RyutaRo said...

wawayunie :
sekarang dh jadi budak baik.. mana de pukul2 orang dah.. hehe :P

ASaDa RyutaRo said...

wanie :
x nakal dah.. sopan santun.. meh la dtg mengorat.. hahaha

ASaDa RyutaRo said...

joegrimjow :
peghh! penah pukul orang tu..

masa form 5 aku dah jd budak baik giler.. sbb aku lak jd ketua kelas.. hahaha

fya zainal said...

hahhaha kaki pukul pla^^
huhuhuhu aku xdpt jd nakal sbb aku jadi ketua kelas T__T skali jha aku pernah layangkan penampar hahah^^

nama saya aslina said...

ohh...sikit terasa...wahahaha...

sharamli said...

cis..nakal erk kecik2 dulu...
bagus gak mak mamat tu..
dia guna cara baek..tp kesan yg mendalam..

dari sesetengah 0rg tu..marah xtentu pasal..

w0it..asal delete?penat je 0rg k0men..

ASaDa RyutaRo said...

fya zainal :
pehh.. jd ketua kelas gak.. haha..

aku x pernah kena tampar.. tapi kena tumbuk terajang ada la.. heh! nti aku citer..

ASaDa RyutaRo said...

aslina :
apa yg terasa? mesti penah jadi kaki pukul jugak ni.. hahaha..

*aku tau ko pukul budak sampai berdarah.. isk2..

ASaDa RyutaRo said...

sharamli :
tu la.. bgus betul cikgu rogayah.. dia x marah sbnrnya.. nasihat.. hehe

*sorry la aku dlete.. bila aku tengok balik tajuk tu td.. cam marah balik lak..

HEMY said...

dulu punya pukul ye la ada ending camni..skang???bunuh terus...nauzubillah

nama saya aslina said...

13 feb ni reunion balik ouh...siap budak yang aku tumbuk pun gegeh nak datang...

jangan dier tumbuk aku kat situ balik, sudah...hahaha

Amirah Rashid said...

ish3,
jauhilah keganasan
haha :D

♥ p a n y ♥ said...

hahaha.
kenangan yg best!

bellar0ssa said...

hehe.lawak la kan pikir2 blik mase kecik.leh senyum sampai telinge.. xnakal pon asada tapi sengal.de ke patut leh ikut ckp org pukul org.huhu.but the thing is yg kenangan cmtu sgt2 kite kenang.

Deco [MisS N] said...

ko kaki pukul?huish,terok tull..aku ingatkan stakat kaki kutuk je....

UnitY said...

kaki pukul adalah untuk dipukul.termasuk bekas kaki pukul..wahaha

Kimmy Ai said...

isk3! anda bekas samseng rupanya.. haha ;DD

yusufjalli said...

oit.
asa cam kenal jak. heheh....
ko lom cita hal mesir gik oi...