Thursday, February 04, 2010

Exam Sudah Habis!! ni dia Cabarannya~

Hulala~ Hulala~
menaip dengan sengih-sengih..


Alhamdulillah.. syukur.. dapat jugak habiskan semua paper sem pertama ni.. macam-macam jugak cabaran nak exam ni.. weyy.. bukan nak merungut.. tapi ni nak citer tentang cabaran..

sem ni ada 6 subjek.. heh! best punya... seminggu ada 2 paper je, ahad ngn rabu. so ada jugak masa utk ulang balik baca nota.. exam start 9.30 pagi.. dengan suhu yang sejuk giler.. kuar dari umah kul 7 pagi. mesti!! sebab nak ambik bas kosong kul 7.30 pagi.. tak la sesak..

paper pertama takde masalah.. pegi dewan dengan penuh semangat!! pehh! kad pelajar aku tak kuar lagi.. tp boleh masuk dewan guna passport.. hehe.. ri pertama ni la ada dak kena tangkap meniru. kesian gak tengok dak Nigeria tu. sorang yang buat hal, tapi dua2 kena halau dari dewan.. dah tu tak boleh sign kehadiran.. nasib la..

paper ke dua.. hari paling sejuk aku rasa sebab hujan.. takde la lebat.. renyai2 je.. tapi basah jugak la jalan.. kena redah hujan.. dah takde payung. hancur kasut aku.. kotor dahsyat punya.. jalan kaki g tempat tunggu van.. kena ambik van utk pegi stesen bas.. best! sejuk giler!! gigil-gigil badan..

paper ketiga ngn keempat.. aku DEMAM!! teruk punya demam.. seminggu!! start lepas balik paper kedua tu la demam.. haish!! badan panas tahap babun.. hidung berair.. tahan je la.. tetap jugak g exam dengan cara yg sama! naik van tunggu bas..

paper kelima.. kad pelajar aku dah ada. yeah! ni kira hari hepi aku la.. check duit kat bank, dah masuk!! horayy.. tapi yang tak bestnya.. member-member lain kat bangunan aku ni semua dah hbs exam.. aku je ada lg 1 paper.. hukhukhuk..

paper terakhir.. wohoho~ sungguh excited nak habiskan.. nak tau apa jadi?? lepas subuh, aku tertido!! huwarghh!! bangun2 dah kul 6.45!! aku dh pesan kat housemate suh kejut klu nmpak aku lambat.. tp dia lupa.. uhuk..huk..huk.. terus cepat2 g mandi, siap2, sarapan sempat buat kopi susu tapi tak sempat nk minum.. panas sgt! aku minum air suam je..

aku dah terlepas bas pertama.. uhh!! lewatnya.. bas macam lambat je datang.. masa aku tgh terpikir nak naik teksi, tiba2 bas sampai.. masa naik bas lak, aku terpijak kaki orang.. adoi.. sori bro. tak sengaja.. nasib baik dia senyum lagi.. hehe.. hari ni mmg mengantuk giler... aku pun tak tau kenapa..

lepas hbs exam.. kuar dewan.. lengang je.. tak ramai macam selalu.. orang lain dah lama cuti! aku baru merasa lapang lepas gelabah pagi tu.. hahaha.. dan..

oh yeah!! aku sudah start cuti!!!


doaku..
semoga usaha yang aku dah buat..
soalan yang aku dah jawab..
mendapat keberkatan daripada Allah SWT..
diberi kejayaan di dunia dan akhirat..
amiin..


ayah aku slalu pesan..
apapun yang kita buat kat dunia ni.. berdoalah.. mohonlah perkenan daripada Allah.. Dia yang menentukan pengakhiran.. kita hanya merancang..

nak dapat doa yang makbul, kita selaku hamba Allah buat la benda yang diredhai oleh-Nya.. jangan doa je.. usaha takde.. dah tu buat benda yang terang-terang dilarang.. isk.

dan perlu ingat jugak.. kalau tak dapat apa yang kita inginkan.. redhalah dengan ketentuan ilahi..

20 comments:

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

selesai jugak akhirnya~
gud luck~
semoga result ko cemerlang, gemilang dan terbilang~
wakakakaa`

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

banyaknyer cabaran
semoga berjaye la lepas bersusah payah tu..siap demam2 lagi.

helena's said...

semoga lulus dengan cemerlang yah!

ASaDa RyutaRo said...

ayudeadwish :
tQ..
dah hbs ni nk menjelajah blog plak. haha...

zella said...

gud luck k...
semoga semuanya pass dgn cemerlang...
so..dh habis exam...cuti ker??

ASaDa RyutaRo said...

cik aida comei :
tQ..
demam2 tak mungkin patahkan semangat! yeah!
wlupun rsa nk give-up dh ada. huhu..

ASaDa RyutaRo said...

cik helena :
tQ..
cemerlang itu yg d cari.. ho yeah!

ASaDa RyutaRo said...

zella :
tQ..
hehe.. sedang bercuti d depan pc sekarang ini.. hollaweyh..

Deco [MisS N] said...

tersentuh hatiku dengan ayat2 yang terakhir-akhir karangan nih....

touching my heart..my soul

sI tEDI said...

Alhamdulillah
semoga dapat result yg cemerlang!

nursarah said...

muga usaha kamu diberkati and dapat result yg superb!

Amirah Rashid said...

ye, doa tu mmg penting selain usaha
hepi la tu exam da hbs
haha :D
so, xpyh tensen2 lg k :))

dila said...

erkk...exam apa ni eh..?awal nya.

btw..moga sukses y asada..

nak tny..asada ni laki ke perempuan..?

♀.รﻨν.♂ said...

eh lu belaja mane bro?
baru abes final exam eh?

tapi kite same ah.
tgh exam je demam.
;p

|arieza| said...

i wish u all the best for the results!

fya zainal said...

owh best2

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Sampai Demam2 habis!Hrp result nnt dpt buat Taro hepi & x Demam lg ekk!Gd Luck & all the best to you! :)

aien_Raz said...

salam..
gud luck 4 da result nti..
klo pointer tinggi..
nk blanja gula2 sebijik.. hehehe
doakan kejayaan di dunia dan akhirat.
=)

indah hafeza said...

demam penghapus dosa.. org kata kalau demam result gempak.. dan aku mempercayainya kerana setiap exam besar yang aku amik termasuk kt upm ni, result tak pernah mengecewakan. paling teruk exam kene chikungunya.. resultnya dekan beb...alhamdulillah..
smoga en/cik asada ryutaro cemerlang resultnya...aminnn..

♥ p a n y ♥ said...

demmam?? seb bek xm dh abes daaa. huhu