Saturday, February 20, 2010

Kereta Meletup! Terbakar!

Balik dari pejabat Jabatan Penuntut Malaysia kat sini ri tu, aku, adiey ngn azhar g makan KFC.. tapi bukan kisah makan kfc yang aku nak citer..

ni kisah masa tunggu bas nak balik rumah lepas makan KFC.. (ada lagi aku sebut pasal KFC ni.. hahaha..) layan jer la..

okeh.. okeh..

kat belakang stesen bas ni tempat parking keta.. (side parking).. orang g parking keta tu padat giler! spatutnya satu side je jadi double side parking.. keta kat bhgian dalam payah la nak keluar sebab kena tolak dlu keta yang parking kat sebelah dia..

tengah aku sembang-sembang ngan azhar.. aku tengok sorang laki drive keta merah nak kuar dari parking.. dekat je dari tempat aku berdiri.. sorang pompuan muda agak hot tengah tunggu kat tepi kereta, depan keta yg nak keluar tu..

tiba-tiba.. BUPPP!! bunyi kuat sehingga terasa masuk dalam dada! keta merah tu berasap! driver dia terus keluar buka hood depan.. dah bukak..haaa! API tinggi menjulang!! ambik ko.. panik giler time tu.. nampak laki tu gelabah.. lari ke jalan utama tahan keta yang lalu..

aku dengan kadar segera, dada berdebar-debar terus ajak azhar lari. azhar dah lari dlu!! aku takut kereta2 lain tu meletup jugak! tapi xde la lari jauh.. g sebelah stesen bas tu je..

aku tak sempat nak snap apa2 gambar.. so camni la keadaan b4 terbakar tu..
(bulat2 hitam tu orang)


pompuan kat keta depan tu menjerit bagai nak gila.. tapi dia duk stay je kat situ.. pastu ada laki g kat dia.. panik sangat dah kot.. keta kat depan keta terbakar tu keta dia.. mungkin lom hbs byr loan..

pastu driver teksi berhenti n bawak pemadam api.. cepat2 padam api.. tak lama pastu api tu pun padam.. selamat.. tapi aku memang cemas giler!! berdebar2 dada aku..

jalan utama yang memang dah jammed jadi jammed giler!! orang hon x yah cakap la.. org berkumpul kat tempat kejadian ramai giler.. tapi ramai tengok dari tolong.. heh!

keta camni la yg meletup tu.. tapi kaler merah..
(gambar pakcik gugel)

kesian gak kat tuan punya kereta tu.. ntah cmna la dia balik pastu ea.. pompuan hot tu terpaksa d tenangkan.. aku tengok sorang laki dari orang ramai2 tu g drive utk pompuan hot tu balik..

huuu... ni 1st time aku tengok keta terbakar real!! biasa tengok dalam movie je.. cemas!!! panik giler!! aku dah terbayang camana kalau kereta2 yang parking kat situ pun meletup sama.. huish!! kat mana la aku nak lari..

alhamdulillah.. semua selamat.. kereta tu je almarhum.. kitorang tahan teksi je untuk balik.. hahaha.. bas lambat sangat!

21 comments:

Aus said...

seriously bhaye..
buatnya meletop2 kena org kat situ .
tak pasal2 je org kata..
huhu

Deco [MisS N] said...

ramai tengok dari tolong.. heh!

~ko pon same kan???tlg tgk je...nape tak g tenangkan pompuan hot tuh???tp nape ko kate dia pompuan hot??

zella said...

hahahha...
ni tgk kete meletop ke tgk ppuan hot tu?? kui3...

fazemy said...

wahhh bagusnya siap buat peta cara kejadian berlaku. good cara penceritaan.

aku wanita biasa said...

uisy, bahaye nyeeee!

|arieza| said...

mujur la semua selamat.. ish bahaya..

pink_butterfly said...

nasib bek xde pape....

♥mawar said...

hahahaha!! ase nak gelak kuat2.. tu ah, asal jadi mcm tu, tau satu je nak lari. ahahah!

Iznie said...

nauzubillah...
ntah2 bkn pompuan tue jer yg jerit...org tue pun.......haha

mmg logik gak kalau ramai yg tgk dari tlg...
klu da sume nak tlg, mesty polis tue pening pale nak angkat phone byk2...
tapi aman dunia kalau sume nak tlg-menolong ni kan...hehe

eKyN said...

pehh! bhya seh...naseb ko hdup xkene..haha

ehh kelakar dow..em em
lukisan tmpat kjadian tu..
hahaaa htam bulat2 tu org ek..htam gmuk org gemuk..htam kurus org kurus?wakaka

oppss cam tsalah topik

nway...salam ukhwah dan ko pon sempoi

n_N

lynn-the gudigudigurl said...

ni citer kete meletup ke cite pompuan hot? ehe

♥ p a n y ♥ said...

kenape terbakar ek?? xkn sebab panas sgt kne burn dgn matehari :D

sharamli said...

p0mpuan tu HOT sgt k0t...hu3..sampai tebakar dah kete tu

sharamli said...

p0mpuan tu HOT sgt k0t...hu3..sampai tebakar dah kete tu

sharamli said...

p0mpuan tu HOT sgt k0t...hu3..sampai tebakar dah kete tu

helena's said...

ushhh..nasib baik kamo okay..ngeri pulak dengar oh!

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

arini my last day berentry~
aku akan ilang tuk jangka masa yg lama~
ko jaga diri~
tankiu sgt2~
rindu kat ko nti~

Fza.ithu.Zazha said...

uuu..
seramnye..

M!Er4N said...

nasib baik bro x duk kt sana//kalu x ngan bro2 meltup..huhuhu

Iznie said...

waa...lme tue tak update blog???

busy erk???

laskar pelangi said...

wooo! bahaya gak nie kan...dasyat