Sunday, December 19, 2010

Makan Hati Berulam Jantung

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga sihat sejahtera di mana jua berada.

Hari Sabtu semalam sepertinya agak suram berbanding hari sebelumnya. puas bergelak tawa. betul lah pesanan 'orang orang lama', jangan gelak berlebihan, kelak tangis datang berteman. tapi saya ni bukanlah menangis, hanya bersuram makan hati berulam jantung.

ulam jantung pisang. gambar dari google. [sini]

Sesungguhnya tak mahu pun melayan perasaan semacam ini. kalau boleh tak nak pun makan hati berulam jantung. nak makan ayam kari dan masak lemak je. tetapi, entah mengapa selera makan hati kuat benar merebak menyebabkan nak buat itu malas, buat ini pun lemah. habis tu nak buat apa? melelapkan mata. lalala~

Kenapa makan hati? entah lah.. biarkan ia menghilang sendiri. biarkan ia kembali tawar. kamu tidak bersalah, hanya saya yang mungkin terlebih aji-no-moto.

Sejak 2 hari lepas, saya baru perasan seorang sahabat sudah hilang dari senarai kawan di facebook. entah ke mana perginya. apabila di tanya kepada yang lain, kononnya beliau mempunyai akaun facebook yang baru. mungkin beliau ada alasan tersendiri untuk tidak mendedahkan akaun facebook tersebut. siapa tahu beliau juga makan hati berulam jantung seperti mana saya sekarang. hehe..

Ada juga sahabat lain yang sudah membuang saya dari senarai kawan di facebook, tak mengapalah. semua orang punya alasan untuk berbuat sesuatu. cuma saya takut terlost contact. sayangnya kalau tali persahabatan lenyap sebegitu. mungkin juga salah saya sendiri yang jarang bertanya khabar.

Tiba-tiba teringat post tentang Perkara Sia-Sia yang pernah saya tampalkan di sini Ogos lalu. inilah padahnya apabila bersahabat tetapi tidak bertanya khabar. sesiapa yang belum membaca, saya cadangkan anda mengambil iktibar dengan sebaiknya. [sini]

Seorang sahabat menghantar mesej kepada saya sejurus selepas keluar melulu semasa ber-YM bersama.
Guys are all liar n they jz pretend to be kind.
Mungkin sikap atau segelintir para lelaki yang berpura-pura baik dan suka menipu menjadikan kaum hawa mudah memberi ayat sebegitu terhadap lelaki. janganlah menghukum kami begitu. hurm.. apa pandangan anda terhadap ayat ini? [kantoi sahabat tu seorang perempuan] hihi..


Nota Kaki :
sudah ada rumah di BlogLarian. jemputlah datang menjenguk saya dan housemate di alamat No.138 perumahan BlogLarian.

44 comments:

M a W a D D a H said...

makan hati berulamkan jantung syok apa asada...:p

nape ni asada...sapekah yang berym bersama kamu??

xmo liar liar...

M a W a D D a H said...

tapi tu la...

ada jugak guyz yang liar tau..xsuka...:p tapi xsume...tapi nak cari yang xliar susah lorr..hukhukhuk...


p/s: liar = tipu..

Madam Sooyaree said...

alaa.. biasa la tu, orang pompuan kan emosi lebih sket :D

ASaDa RyutaRo said...

@MaWaDDaH :
adelaahhh.. mana leh kasitau adah sape ym ngan asada.. ;P

ASaDa RyutaRo said...

@Madam Sooyaree :
hihi.. takutnya, emo kat orang lain. tapi orang lain yang kena tempias. jangan emo-emo yer.. ;P

Cik Z@i Pen@nG said...

sedap wooo mkn ati berulam jntung...hikk

khairunnisa ♥ said...

hoh, doakan kawan itu kembali pada awk one day nanti. amin ^__^

d_LA said...

huhu..saya x mkn ulam jantung..hehe..sabar yer asada, berkawan ni mmg camni, bukan senang nak memuaskan ati sume org..dla pun pnh alami bnda2 camni..mmg x sdp ati siap la kan..

ASaDa RyutaRo said...

@Cik Z@i Pen@nG :
ha'aa.. sedap sangat. hahaha..

ASaDa RyutaRo said...

@khairunnisa :
tenkiu... ;)
semoga tak lost contact..

sizuka[Izzati] said...

kesian tak dapat makan ketam, hati pun dia hentam.ish ish ish~

ASaDa RyutaRo said...

@d_LA :
hooo.. sangat tak dapat memuaskan hati semua orang, tp still berusaha untuk jaga sahabat.. ;)

heee..

ASaDa RyutaRo said...

@sizuka[Izzati] :

hahaha.. takde maknenya frust x makan ketam tu.

hati kalau buat satey, sedap weh..

nUR_rOsALiNdA said...

Saya pun begitu..
Sesiapa yg ada dalam list, tp x pernah bertegur sapa, saya akan remove...Hehehehe~ Jahat kan...Sapa suruh mereka sombong

Anip™ said...

wah~ sedap siot..huhu~

Latest Entry :
-> Nak Bau Ketiak Aku ? Kompem Hilang Stress Korang !
-> Ingin Mencari Cinta, 10 Petanda Seseorang Ini Adalah Jodoh Kita !

hans said...

kadang2 sedihkan bila kawan yg buang kita dari FB tu yg rapat dengan kita
entah,itu hak perempuan tu nak cakap macam tu
maybe dia xjumpa orang yang baik lagi kut dari kalangan lelaki
hehehe

P/S : Tiba - Tiba Teringat Kisah Lama

TunTeja said...

Sahabat tak akan hilang..insyaALLAH..dia akan datang semula pada awak nnt.cuma mungkin dia ada alasan kenapa buat masa ni :)

Kimmy Ai said...

aiyoo.. makan hati ulam jantung maa...

tak nak tak nak..

kembali ceria! ;)

~roslinda~ said...

not all,but mostly :)
have a nice day ^^

cikpepel said...

ati tak makan..jantung pun tak makan...

huhu...

sayang kalo lost cntact..bila2 nk wat event senang nk roger..

manna_salwa said...

personally, bg sy, those guys tu bkn liars pun.. cume tak bape sensitive. soo.. kdg2.. cube la sensitive sket kan.. huuuuuu~

khairul_bariyyah said...

makan hati ah camni.. asada gelak2 dakcomot ade insomnia.. :(

ciK LyndaWawa igUana said...

frust ka jang..hehe

TunTeja said...

Guys are all liar n they jz pretend to be kind.

comment terhadap ayat ni pulak.adalah.Kalau ada lelaki yang begitu,pasti ada juga perempuan yang begitu ;)

Fiq said...

bila da hilangbaru nk cari.

satu je nk cakap.
padan muka!

ikhlas dari aku

echah mashuri said...

pernah ada yang remove echah jugak.kalau tak perasan mmg la tak sedih.tpi kalau kite prasan dia dah remove kite sedih...takut ade bnda dia terasa ngan kta tnpa kita sedar.

Cik Tom said...

hehe..asada makan hati berulam jantung???jeng3...

konpem pmpn ni :)

cik 18 said...

agak2 kalo cik 18 hilang, perasan tak?

zella y said...

hurm...mcm tu la adat berkawan...kdg2 xikhlas... kdg2 bkn kita xnk btanya khabar dgn sengaja... mb kita pon bz kn... so jgn lah terasa hati plak kn...

kerangRebus said...

eh bukan laki2 memang cenggitu ke?pretend to be kind.cehh...hahak..emo siket 0_0

hilang?hm,cubela cari...ke die kecik ati..kuarkan dri sdiri dr fren list?huhuk,..

lea said...

nampak sedap!

Shaheila Malek said...

Sodap jugak ni [=

-telordibasuh- said...

ooo asada ko ngn mkn hati ke?demm mkn sesoeg haahha

♥ shiMawar ♥ said...

jap..
serius sedap le pic lauk jantung pisang tu..tiba2 rasa ngidam nk makan ulam jantung pisang cicah sambal belacan..sedapnye.....

asada, sila bertanggungjawab..sbb kamu letak pic sedap sebegitu!

maaf, iklan jap..haha.. :p

nape ni asada..? kamu dah terbuat seseorang marah ye..? n kamu rasa x hepi sebab risau si dia akn marah berterusan dgn kamu..? klu rasa brsalah, mtk le maaf..tp klu x salah, nk mtk maaf pn boleh jek..sbb kn maaf tu kdg2 boleh meredakan kemarahan yg ada..ape salahnye mengalah kan..keran mengalah, bkn bermakna kalah.. :)

biar ape pun org nk cakap kita..yg penting, ape yg dia ckp tu, x de kaitan dgn kita..ssh nk puaskn hati sume org..just jadi diri kamu..lama kelamaan, dia akn sedar yg kamu x la senegatif yg dia fikirkan..yg penting, kita ikhlas dlm brsahabat..pancaran ikhlas tu x dapat disorokkan..lama2, akan kelihatan jgk..cuma cepat, atau lambat jek.. :)

Lovely Bella said...

erk.. lantaq pi kat depa.. hahha kawan leh cari maa..

cik @!en said...

selalu gak kena remove.. sedih kan? xtau la wat salah ape.. huhu

erm.. lelaki memang macam tu kan? hahaha

Miss Yaty said...

ada jgk rase setuju pendapat kawan asada tu..

hihi..

tp tulah tak semua lelaki cm tu mmg rase tak bolehlah buat statement tu jadi umum.

ptotnye buat some guys are liar n they pretent to be kind. hihi

Cik Liyana said...

lelaki ke perempuan ke..mesti tipu bersebab kan..kadang-kadang nak jaga hati..kalau terlebih jaga nanti terasa hati..huhu


LELAKI KAKI GOSIP

za petrelli said...

makan hati berulamkan jantung.. wowwww.. tingginyer bahasa..

asada, buzzzz

FareedSairi said...

hmmm...asada, hang telah membuatkan den terliur jap.

tapi bila baca ke bawah adoi...

camni lah. biar kita bersangka baik :)

bila kita bersahabat, selamanyalah kita menjadi sahabat. tiada istilah trpisah dan tidak menjadi sahabat lagi. yg penting doa kita kepada sahabat kita :)

sweetsal said...

seorang pergi sepuluh yg datang...hahaha bersabar je lah..makan hati berulam jantung pun sedap jugak..hehe

diana said...

mungkin pompuan tu dah pernah terluka..
sebab tu dia berasa lelaki suka berpura2..
buktikan pada dia..
kamu bukan!!

suichi said...

memang kantoi kawan kmu pmpuan bro~~ hehe..
Tak kira lah apa tanggapan c hawa kat c adam.. janji, jita jadi c Adam yg baik.. tidak seperti apa yg mereka anggap..

Myaby said...

dorg buang kau dari frenlist? dorg tu gile ke hape remove jejake hensem mcm kau (jika di header tu adalah kau lah) ngahhahaha

meh meh aku add kt fb aku meh

kakakakakakka