Thursday, December 23, 2010

Gangguan Internet

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga ceria selalu senyum selalu. cabaran apa pun yang datang, hadapi dengan senyuman. yang penting, jangan mudah mengalah! ;)

Internet di rumah saya bermasalah lagi. kali ini mungkin untuk jangka masa yang lama. saya kurang pasti apa masalah sebenar. menurut brader arab tempat saya menyewa internet, server kawasan kami 'blown up'!! giler ahh.. entah apa yang 'blown up' tu saya tak tahu..

takde internet terasa agak sunyi. seperti hilang sebahagian nikmat dunia. hahaha..
[gambar dari google]

Yang peliknya, cyber cafe berdekatan dengan rumah ade pulak internet. ahh.. ini membuatkan saya agak sangsi dengan brader arab tu. terasa rugi sebab sudah membayar sewa internet sebulan penuh.

Sebelum ini selalu jugak internet down, sudah biasa. sejam dua akan okay semula. namun, kali ini internet bermasalah sejak petang semalam. geram sebab tak tahu punca sebenar gangguan. yang pasti ini bukan gangguan makhluk halus.

Buat masa sekarang, hanya datang ke cyber cafe untuk menjenguk blog. tapi tak boleh nak lama-lama. sengkek den..


Nota Kaki :
jangan rindu-rindu saya.. budget cam ade yang rindu. lalala~

40 comments:

hans said...

haih
tiba2 rasa terindu plak dengan ko abang asada
hahahaha

P/S : Bertenang! Tarik Nafas! Sikit Jer Nih! Sakit Sikit Jer Bila Kena Cucuk Nih!

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. lama x semb ngn hans..

jangan rindu2 sampai angau ea.. ;P

efa said...

bahaha bkn dkt umah ja dkt opis pon kekdg ada gangguan ngee

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

bersabar yee.. nnt baik la tenet tu :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, sabar sjalah. COBAAN (teringat kat cerita p.ramlee, that's why sebut)

hans said...

hahahah
nak angau buat apanya
adess
abang asada oh abang asada
sombong gila taknak tegur dkt fb
tak pa hang
tak pa

sizuka[Izzati] said...

yg pnting, jgn emo.HAHAHA~

niesz said...

hehe..saba je la..

rossoneri said...

ohhhh jangan brade arab tu amek kesempatan udahh

Armiza said...

aishh..nmpaknya asada kena pencen berblog sekejap...hehhehe..=)

-telordibasuh- said...

rindu?....ou xleh nk g tahu nti kontroversi hahahaa

NuR si CiKGu RiBeNa said...

pastikan selama tak online ni
siapkan entry..
nanti leh post je..

saya KILA said...

cobaan ... hehe ^^

Wahida Nasution Thakhrim said...

tak pe.. lepas ni mesti akan okay..

TunTeja said...

hahaha..agaknye line tenet mintak cuti berehat kot. penat =.='

kui2.memang budget pun nota kaki tu~ tapi manelah tau ada kot :D

Kimmy Ai said...

pasti rindu!

nge~ ;DD

echah mashuri said...

rindu?sikit2lah..haha.

Ain Atika said...

hahaha..hilang nikmat dunia yang x tahan tuhha.a.ahhahah

sugar2 kapas strawberry said...

pakai broadband..heeeeeee

Reen Azreen said...

harap bersabar....=)

|arieza| said...

kmk rindu juak. rindu nk mkn nasik lemak :p heheh bkn rindu ktk :p hihihihi.

chittysarah said...

sewa ngan pak arab mane?
agagagaga~~

sabar lah~~

Cik Bidadari said...

belajar yg penting. dunia awak jauh lagi,... jadi hebat sebagai pelajar. insyallah...

Madam Sooyaree said...

padan la senyap sunyi aje asada :D

takpe, ada time ni boleh masak lagi! :D

tigrismalaya said...

haaa,,tenet takde tu bawa2 diri gi jenjalan tangkap picta byk..tepek kat sini..

bole laa hakak menjamu mata tgk tmpt org

CIK TOM said...

rindu asada...sob3...eh meh la jenguk rumah baru cik tom..dah berubah..

Hasnah said...

haha..
ye2 memang ada yang rindu :D

ciK LyndaWawa igUana said...

so, bacelaa quran..=]

cik @!en said...

hehe.. sian asada...

selamat berehat ya.. kih3 =P

Armiza said...

internet asada tak sihat2 lagi kot...

M a W a D D a H said...

rindunya...rindunya....:p

yang pasti org tu yang merindui adah...

hahahaha

Lelaki Ini said...

sabar je lew okeyh!

nil said...

bila duk merapu guna itenet, rs itenet x da ok jugak.

kalu ad keja tu, ssh jgk.

princess hanna said...

sabar byk2 ye..ble tenet daa ok,0n9 laa 24 jam..hehe

Iznie said...

yep, betul...rasa mcm pelik plak kalau internet tetiba takde ni....huhu

♥e'in♥ said...

xbyr bil tenet kot.. hehehe..

cik ateen said...

patut laa lama xupdate..
hehe
:)

kunjungan dari housemate mu..
:)

cik jari said...

selamat berpuasa

Cikbelog said...

sabo ye asada. Nanti akan ok juga :)

Nuyu Yusof said...

sy akan rindu awk *ia kan ajelah kata2 nota kaki tu* hahaha