Saturday, June 25, 2011

Maru : Gambar Jadi Kenangan

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman.


Orang nak ambil gambar, tali kamera pulak jadi sasaran si Maru nih. aktif sungguh.. lepas nih tengok gambar je lah, jauh sangat kalau nak pergi main dengan Maru. masih ada si Sepet dan si Cici untuk dijenguk hari-hari.

Ini Maru, baka siberian, kucing kawan saya. dapat nama Maru sebab bulunya hampir sama dengan Maru yang popular di Jepun. petang semalam Maru sudah dibawa pergi ke bandar Zagazig. berpisah dari adik-adiknya..

30 comments:

nursya'idawahina sa'aban said...

uuuuuuuu..kucen yg kucen..ari2 aku kna kejor ngn kucen kat umoh aku.. -_-

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Maru kelihatan bersih. pasti dijaga rapi oleh tuannya. salam buat maru!

sizuka[Izzati] said...

sama dgn chibi MARUko chan ke?ke mashiMARO?eh tu MARO bukan MARU.pergh bundar gila mata dia kan.

iPai said...

laa mati2 ingatkan maru yg ada kat utube tuh ..

yatie Awang said...

aaa...comelnya, kakak tak boleh tengoklah..geramnyeeee....nanti bawa balik untuk kakak seekor ek...haha

meowwmania said...

comelnya Maru, bolat mata dia!

nape berpisah dgn adik-adiknya..?

tetiba sedih pulak :(

*cik syu* said...

alololo , kesian maru nie .. jantan nie .. tgk muke pn dh twu .. caner aku twu yer ?? hehe

JIJI YU said...

ahaha..mata maru cam mata heliza

cik nani said...

suke kucing ke encik..ngeee..klw asma x boleh bela kucing..huhu~

ɛмα-яαнмαн said...

WAA! NAK GIGIT BOLEH? :p

nur aisya humaira said...

waaa,bulat mata...:)

kawan aisya ade mate macam kucing, comey giler tgk...:)

ain fathihah said...

kucing comel. tapi saya tak berapa minat kucing.

p/s : lama tak singgah sini.

Bella Bell said...

cutenya kucing ni.. :)




^^

aque said...

fara ingat maru dah x de lagi... x pew.. pasni ajak maru webcam ye.. hehehehe

bersama kak Es said...

chomeeeellll nya MARU ;)

*Vivilicious* said...

cute ada jak maru!! blit kuching..mbak pureh pusak cnun ah..

Aslina said...

wendu plak kat flora... huhu...

ngan anak2 dier... oyen ngan bunbun...

laskar pelangi said...

alalalala...comelnyeeee dia..bulat mata;)

maru yang Jepon tu memang comel gilews kan...suka main kotak ;)

MiRa said...

pndai kucing posing;P

Fay said...

nak sekor boleh tak? hehe

Cik Aish said...

jambu la kucing ni...idung pink!

cEro said...

comey kucing nii..
aku paling suka kucing yg manja ngada2 kat kita...
terhibur rasanya...

Hans said...

hehehehe
comel je nama Maru
asal xleh nama Asadu jer
ekekekkek

Kumpulan Sepah Juara Maharaja Lawak

Adila Sahaja said...

kirim salam kasih sayang buat Maru..ngade betul letak nama maru...letak nama Maruku la plak.hehe.

MiZ Rayy said...

alahai.. comel.. bolatnya mata dia..

Fathiah Hamim said...

haah la. macam maru skett.

iKhRam said...

bersyukur la kita bukan kucing.. kerana masih lg mampu menikmati hubungan adik beradik yg tidak dipisah2 kan..

maru oh maru.. comelnyer anda..

Armiza said...

ohh..ngapain dipisahkan..kesian dia...~~=;(

shandye. said...

siberian n ada mix maine coon sket tu. sbb ada very distinctive M mark kat dahi dia dan ada line ala2 eyeliner kat mata dia tu...

maine coon are basically a strong and sturdy cat tapi diorang ni ekceli tak berapa sesuai ddk mesia sbb diorang ni the only few baka kucing dlm dunia yg ada 3 coats of fur. kalau mandikan kena berus betul2 sbb bulu diorang tebal.

maru ni sure suka lepak kat tempat sejuk, kan? bawah air-cond.. bawah kipas... baka siberian atau maine coon ni lain sikit daripada kucing domestik lain yg suka hang out kat ceruk. maine coon dan siberian suka area sejuk.

ngee...

Kimmy Ai said...

JOm pegi Zagazig!!! Culik maru~ XD