Sunday, June 05, 2011

Gambar Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Excited tak habis lagi dengan perkahwinan kakak sulung saya. maklum saja abang ipar pertama kami adik beradik. menantu pertama emak dan ayah. hehehe.. semalam telah termeterainya ikatan perkahwinan antara Siti Khadijah Binti Haji Dahari dan Mohammad Termidzie Bin Haji Arpa. semoga berkekalan bahagia bersama hingga ke syurga.

Ayah saya sendiri yang menikahkan kakak. sebelum ni selalu tengok ayah menikahkan orang lain je sebab ayah pernah jadi jurunikah. hebat jugak abang ipar saya ni, dengan sekali lafaz je dah sah! bagus.. tak tergagap, nampak konfiden level tinggi. hahaha..

Seriusly sangat happy! walaupun takde kat rumah, saya dapat rasa macamana meriahnya majlis. ramai sanak sedara berkumpul nih. semoga dengan berkat doa semua, kakak saya dan suami berbahagia bersama selamanya. okeh, sekarang tak sabar nak ada anak sedara plak. boleh? hihi..

My oh my.. cantik! first time nampak kakak saya make-up camni. dah jadi macam patung yang sangat comel. bila tengok gambar ni, nampak pasangan ni sangat sweet. tengok la reaksi pengantin lelaki, malu-malu gittew. hahaha..

Kaler baju pengantin yang putih suci macam ni lawa. mak dan ayah saya kahwin dulu pun pakai baju putih jugak. masih tersimpan lagi baju tu kat rumah. huhu.. pelamin kaler purple cantik. lepas ni kena fikir warna tema lain untuk majlis kahwin saya, kakak dah guna kaler purple. haha.. entah bila la agaknya majlis saya tu..

Gambar ni dari cousin saya semalam. katanya banyak gambar, tapi kena tunggu nanti la baru dapat tengok semua. haih.. Majlis Persandingan di Dewan Suarah Kota Samarahan hari ni. excited nak tengok gambar majlis tepung tawar dan bersanding.

Nota kaki :
ramai yang tanya soalan cepumas semalam, bila lagi saya nak kawen. payah nak jawab, sebab calon pun saya tak jumpa lagi. hahaha..

41 comments:

Cik Zara said...

salam~

sy taw anda sudah excited menunggu turn anda bila melihat gambar2 mjlis kahwin kakak anda ini. ehehhe.

-tumpang excited jwak.moga ktk dapat nimang anak sedara cepat2. amin. ^_^

eddy syrol said...

tahniah buat kakak anda (~_~)

Gayahspears said...

owh akak >_<
cumel2...

hidayahjamal said...

slmt pengantin baru mereka, . .ada calon dan b'kemampuan bole nikah la ya tuan blog

Aretikz said...

Sekarang menanti adiknya bernama Asada untuk meneruskan langkah kakaknya.. hehe..

cik nani said...

encik asada bile lagi??hehe..=)

wani said...

semoga adiikya asada pula menyusulll...

nur aisya humaira said...

pengantin laki malu2 plak...aihh,da sah ler...ape nk malunye...haha

joegrimjow said...

kawen itu best

Fina Fento said...

Tahniah. Seronok tengok orang kawen.

♥ AMOYELLA said...

ehehe... cam best jak. mok juak nikah ae. hahah

Bui Idzra Ryn said...

MESTI KTK KIN KEJERON NAK NIKAH NAK..HAHAHA..CARIKLAH CPT2 GEREK YA,DPT NIKAH GIK..HEHEHE

Rozuan Ismail said...

selamat pengantin baru untuk your sis.lepas ni boleh berperang dengan abg ipar la ye.hoho.

Wanita Mutalib said...

kawen best!! ihiksss..

JIJI YU said...

ahaha..macam ko ade je kat majlis tu kan..

Hajib said...

Tahniah dapat abang ipar baru!hehe

rara pinkmafia said...

wahhh beshnya...hmm tade gf?bia betik.umur bape ni takde gf?meh i cr kan.hehehe

emieysandra said...

asada lak gune wrne pink, ehehe..

cantik, pengantin mcm malu^^

Aida Azryn said...

selamat pengantin baru! ;D
asada bila lagi?

Rtp Farra Arisha said...

congratsss to ur sister and her partner too. semoga berbahagia selamanya! :))

iKhRam said...

sayangnyer dia kat abg ipar die yer..? hehehe tahniah yer saya ucapkan..!!

Scya Lollita said...

bestnyaa kawen lalala~

Suzana.Sukri said...

congratz !!! hope next turn is YOU . ^__^

kaAka said...

cngrate 2 ur sis...jelesny bla tgk org kawin..sob3

laskar pelangi said...

fhewit! comel comel:)

tahniah yeee untuk kakak awak si perantauan =)

~mAsItAh fUaAd~ said...

hehe..tunggu lah bila awak dah dpt anak buah..lg meriah tau..bestttt...

btw thanks singgah blog sy..hehe

tomato said...

wahhh dah bape kali prkatis nk akad tu agknye . hehe ;p

d_tieah said...

Yerr.. Syg ktk xda owh.. Xpalah,, jauh nak.. Ney gaya.. Tengok gambar jak lah.. Ngee :)

*Salley Yaakob dah cukup 4,, lewat juak ktk,, calon pun xda.. Hahaha..

Bapak said...

tahniah menerima abg ipar

lini hasnan said...

ok putih memang lawa, nampak sweet je kan Anyway congrats dekat kakak awak. :)

IRAH HAJERAH AZMAN said...

hahahaha. Ok jang. balit malaysia cepat2 bebini. xD

penaberkala said...

gua baru nak tnya
tuan blog bila plak?

nanti jemput sama
nnt boleh buat review camni,haha

Nurnajwa said...

Congrats utk kakak awk^^ Awk jgak kot XD

Nur Hawa Mohd Zin said...

jadi orang kuat majlis la awak ni ye :)..

alhamdulillah semua dah selamat :)

aLya maNip said...

selamat pengantin baru utk kakak asada..hehe

adiknya nie bila lagi?hehe *lagi sorg tanyakn asada soklan sama..hehe

cikpia said...

pelamin nak kat umah pun dah kacak, sik sabar mauk nanggar nak kat dewan ya..... cepat upload gambar!!!

Ila Aqilah said...

tahniah untuk akak anda :))

Hans said...

teman tak percaya langsung ayat terakhir entry nih
abang RETIS xkan xjumpa lagi calon kutttt
heheheheh

Cara - Cara Menjemput Rakan - Rakan Menghadiri Majlis Perkahwinan Anda

nORmAL said...

Tahniah pada Kakak awak.. hihi mesti penin nak jawab soalan cepu emas tokan hehe.. belasah jew jawab senang... Insyaallah pasti ada wanita yang terbaik untuk awak.. peace senyum selalu...

mizie said...

thanks to asada.. :D ko happy ar sbb tengok jek.. try dudok depan tu.. macam2 rasa sume time tu la nak datang... haha...nak terbang? nak tekencing? nak buat2 pengsan? nang nak pun ade! haha.... part best time lepas akad (alhamdulillah)...then baca taklik...lepas baca taklik ayahnda tanye "FAHAM KEE?"....saya dgn konfident yg amat dasyat tinggi jawab la "FAHAM..." then dia tanya balik, " APA YANG AWAK FAHAM? CUBE CERITA SIKIT...?".. perghhhhh!!!!! hahaha.. nak akad pun sangkot2, lagi mau cerita itu taklik... memang la aku bedal selambe daaak jek... pastu kurang tepat lak tuh..hahaha..adehhhh..gile cuak.......

nasihat to asada : calon ni mcm dah banyak jek.. ha..pilih jek pilih...haha...thanks asada ! :D

[sutera kasih] said...

suka dgr khutbah nikah hihihi