Thursday, June 16, 2011

Gerhana Bulan Penuh : Frust Weh!

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman.

Tak dapat nak kata apa. kecewa sebab tak sempat tengok gerhana bulan penuh malam tadi. kedudukan bulan buat masa sekarang, betul-betul arah tingkap bilik. buka je tingkap bilik memang terus nampak bulan. tapi apa kan daya, saya tak sedar dunia, lena dibuai mimpi yang indah..

Saya sedar-sedar je dah pukul 2 pagi waktu mesir. saya tertidur sangat awal sebab letih balik exam. kalau saya tahan sikit je lagi, mesti sempat tengok. gerhana bulan kira-kira pukul 9 ke 10 malam di Mesir. sadis sungguh.. bukan selalu jumpa gerhana bulan penuh, memang takde rezeki saya nak tengok tahun ni..

Jalan-jalan di blog orang lain, ada yang berkongsi gambar gerhana bulan penuh tahun ni. saya tak dapat tengok real, tengok gambar pun kira okay lah. nak sedapkan hati sendiri. frust weh...





Alangkah bestnya kalau tengok dengan mata sendiri. melihat salah satu keajaiban dan keindahan ciptaan Allah SWT. malam tadi, ada member yang sempat buat Solat Sunat Gerhana. sekali lagi saya terlepas peluang nih..

Nota kaki :
Gambar-gambar ni saya ambil dari Blog Aku Stress Giler. katanya Gambar Gerhana Bulan Penuh Dari Seluruh Dunia. nak tengok lebih banyak gambar gerhana bulan, boleh lah terus ke blog tersebut. KLIK SINI

42 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

Maha besar Allah..

mushroom said...

cantiknya gerhana bulan,, dulu time kecik2 slalu tgk tp bila dah besar, dah pindah rumah baru, x dpt nk tgk sebab kwsn yg tlindung utk melihat bulan n bintang hehe.. kita frust lah sama2 ya.. dpt tgk gmbar pn jd la :)

hrni google pn buat doodle psl ni hehe

Lieyda said...

oh frust jgk.xtau pun.hurm

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

Sep sep!! Sama la .. wa pun frust tak dapat tengok sendiri .. Termasuk solat gerhana tu :(

d_tieah said...

Samalah.. Kmk pun tertidur x ingat dunia.. Nak tahan rasa mata tok xpat juak.. Lekak ketak hp nang terus tertido.. Orang cakap pun aok2 jak.. Mmmmmmmmmmm.. Teringin kmk mok tengok bah.. Ish! Xda rezeki..

Entry Terbaru : Panas! Hacker Semakin Berani, Jaga Blog Anda

Peri PiA said...

same la xdpt tgk sedey,kat m'sia dr pkl lbh kurang 3pagi

sHi Ma said...

xpernah lagi tgk gerhana bulan dari mata sendiri, rugi nya...

cik helena said...

tak penah tgk lagi, besarnya kuasa Allah swt :)

nur aisya humaira said...

Assalam asada..:)

aisya pn tk tgk, ngantk nk tggu pgi tdi...huhu

laskar pelangi said...

indahnya ciptaan Tuhan :)

Armiza said...

yeahh...saya dapat tengok sebelum dia berubah jadi merah jea...lepas tu terus x dapat tengok kena halang dek awan....frustt...

tenung google channel jea...=)

MiRa said...

xde rezeki kali ni. next time . insyAllah dgn iziNya . u turn pulak :)

JIJI YU said...

uhuhu.aku ni salu je melepas

aque said...

cantiknye.....

syAzAnA said...

jgn risau, sbb kejadian ni akan berlaku lagi skali masa bulan disember kot. hee

Bluewendy said...

SubhanaAllah..chantek nye.. tak sempat nak tgk..=)

iKhRam said...

subhanallah
sungguh cantik..
kitaorang satu famiy kene kuar rumah nak tgok bulan.. hahaha!! pukul 2 pagi tue...

pagi ni semua mamai2 jer... terutama si kecil yg nak g sekolah tu..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terlepas jugak lah klu mcmtu:( bru tahu je ni...

emieysandra said...

subhanallah. bestnyer klu dpt tgk gak ;)

yatie Awang said...

kakak pun tak sempat tengok semalam...terlena awal juga, lagi pun semalam hujan lebat sangat kat tempat kakak...memang sedih

LittLeMyRsHMaLLoW said...

walaupun gigih bersengkang mata...
tapi xdapat tengok juga....
sebab hujan...
tapi.....saya dapat buat solat sunat gerhana....=)
alhamdulillah....
2-3 kali juga g luar tengok bulan....

Aisumi Chan Kawa'i said...

subhanallah.. sangat cantik.. :)

Hans said...

aku pun terlupa nak tgok bang
alih2 baru sedar
hahahaa
tgok gambar jer lah kita

Review Filem Green Lantern Disini

zZzattyy said...

tak dpt tengok jugak sbb tunggu sampai kul 1 lebih xmuncul2. pastu tertido terus.

:)

MiRa said...

ei. encik asada xde fan page ke? fb ke? slain blog:)

Azhafizah[フィザ] said...

Fiza pon tak dapat tengok malam tadi..bertahan nak tido lewat.tapi pingsan juga..takpe..kalau panjang umur boleh tengok dan buat solat sunat gerhana sekali..(=

MaFia Murano said...

Alhamdulillah. Semalam dapat menapak bersama Falak Online di Masjid Negara sepanjang proses gerhana dan berjemaah solat sunat gerhana serta mendengar tazkirah gerhana. Sekarang di pejabat, mata juga sudah hampir gerhana..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lepas tengok THE PURSUIT OF HAPINESS terus tdo hehe

aLya maNip said...

alya pon x tengok..huhu..lg awal tido skrg..hihi

amirah said...

hikmah: nex gerhana bulan, asada akan berjaga

Jer ... said...

Next gerhana bulan , tak yah tido satu malam tunggu je :D haha , nice entry

Sis Nana said...

ala smlm nak tengok...tapi sume roomate dah tido...takowt la plk nak tengok sensorang...hihi...insyaAllah panjang umo leh tgk lagi...wokey peace~~

anyss said...

Assalamualaikum,
Sayapun cuba gak tunggu...last sekali gerhana yang tunggu saya la la la tapi rasa tak menyesal sangat jugak sebab berita kat TV habaQ gerhana tak nampak sepenuhnya sebab dilindungi awan. Fuhhhhhhh! sib baik...taklah nyesal sangat2 ;)

Gayahspears said...

kenapa??
kenapa??
kenapa aku tak dapat tengok..grr!!!


**semua ciptaanNya indah >_<

SweetLikeWhat said...

nice entri :D

BillyNain said...

cantik...indahnya ciptaan tuhan
penuh rahsia dan hikmah :)

[sutera kasih] said...

Subhanallah...cantik sangat..

aunieZ said...

xdpt tgk jgk sbb bulan sorok blakang blok sob2

[z@ck] said...

subhanallah..cantiknya!

Cik Aish said...

teringi sgt nak tgk gerhana mlm tu..tp..terlelap..hummm..

iPai said...

alamak .. bila nak ada keinginan nak tgk gerhana ni .. hehe

Kimmy Ai said...

hohoho~~ mujur kitorang sempat tengok dari beranda ARMA.. tapi kat stage yang terakhir yg masa dia warna merah dah... ;D