Thursday, April 15, 2010

Ape? Dapat Award? 5 Five Khamsah? :) penuh persoalan.

Aku dpt award lagi! semakin lama lama bidang blogging ini, semakin banyak penghargaan saya terima. ohh.. lihatlah dunia.. hahaha..

dunia berblog ni buat aku rasa dunia ni betul2 luas. dari sekecik2 malaysia, terus ke seluruh pelusuk dunia, bermacam2 kisah aku dapat tau dari sini. banyak pengajaran n iktibar.
[siyes yoh ayat aku]

terus ke award ni plak..
meh kita selongkar bersama-sama..

Award ni telah di dedikasikan kepada aku oleh budak yang mengaku dia awek fahrin..
semalam dia dtg kat shoutbox aku suh ambik award ni.. hurmm..
tapi aku bukan nak kutuk, fahrin x kenal pun sape dia.
dah tu tiba2 ngaku dia awek fahrin ahmad..
ade hati..

sape tu?

dak ni la >> [meera perasan kiut]

Syarat2 nak ambik Award ni :
~ Copy award ni macam dapat Grammy Award ~
~ Bagitahu siapa dan link blog pemberi award ni ~
~ Tajuk post korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH- :) ~

kena jawab soalan gak :

soalan 1 : FIVE name that people call you.
  • Asada Ryutaro
  • Taro
  • Asada
  • Atok
  • Uncle @ Pakcik
soalan 2 : FIVE important dates in your life.
  • 28 July setiap tahun.. tarikh yang aku tunggu.. birthday aku ni, nti kasi hadiah la ea..
  • 31 Disember.. tarikh penting gak.
  • 31 August 2006.. yg ni tarikh kenangan n sejarah dalam hidup.. hanya tinggal kenangan sepanjang hayat.
  • 1 Ramadhan.. aku tunggu gak.
  • 1 Syawal.. yg ni semua orang tunggu.. [err.. ape sbnrnya soalan ni nak? aku cam lari dari skema jawapan je.. ]
soalan 3 : FIVE things that you done yesterday.
  • Siap lengkapkan akuarium ngan filter n batu2 kalerful.
  • Beli goldfish, act nak tengok2 je dlu sbb plan nk beli jumaat nti, tp semalam x sabar lak nk beli.
  • Study n tido.
  • Masak ayam merah super pedas. berpeluh2 aku makan.
  • Chatting n Blogwalking.
soalan 4 : FIVE ways to be happy.
  • Kawen?
  • Restu n sokongan dari semua orang.
  • Dapat BMW n banglo harga juta2 secara free.
  • Makan coklat kira boleh menghepikan diri jugak kan?
  • Err.. bila kita dapat apa yg kita inginkan, itu la saat ke-hepi-an yang sebenar.
soalan 5 :FIVE favourite movies.
  • 50 First Dates 2004
  • Lord Of The Rings
  • Transformers
  • The Blind Side 2009
  • Semua movie yang ada Stephen Chow berlakon. haha.. yg ni mmg minat hbs..
soalan 6 : FIVE favourite hobbies.
  • Bowling.. teringin gak nk jadi pemain pro. hahaha..
  • Chess.. boring2 duk sorang layan gak lawan ngn pc.
  • Berblogging [ni baru 4 bulan..]
  • Bela ikan emas.. act minat ade since 2007 lagi, tp still x beli2 ikan gak. kira ru start sepenuhnya semalam la. heee :)
  • Aku kadang2 blur gak.. ape hobi aku sbnrnya? banyak benda aku buat ni.. main sudoku kira hobi x ea?
soalan 7 : FIVE favourite people.
  • Orang yang sentiasa bg sokongan n dorongan kat aku.
  • Orang yang sentiasa ada kat aku x kira aku senang ke, aku susah.
  • ape aku mepek ni?
  • ntah ler.. aku rsa cam x adil lak aku letak nama sape2.
  • tapi ikut aku la. aku suka ke x. hahaha.. korang pernah rasa x, bila tengok seseorang yg baru je korang jumpa, korang dapat rasa sumthing, org tu ngam or x ngam ngn korang? pernah x?
soalan 8 : FIVE favourite places for vacation.
  • Malaysia.. aku lom lengkap lagi pusing2 1 Malaysia yoh..
  • Egypt.. lom habis gak aku jelajah. x sabar tunggu Mac 2011..
  • US.. aku jeles tengok pic T.. murah2 la rezeki aku, dapat la tengok dunia sana. :P
  • tempat mana lagi best ea? dalam kepala aku ni je ada stakat ni.
  • lom tercapai akal lg nk jelajah tempat lain. lau ke Mekah tu nak beribadat sepenuhnya la kat situ. semoga sempat aku pegi sana b4 menghembus nafas terakhir..
soalan 9 : FIVE reasons you answers the survey.
  • si Meera dah kata "malas nak bagi award kat aku" sbb asik2 aku tangguh je wat keje dia bagi.. bukannya aku x mahu, tp time aku ade keje je dia bg tag, time dia bg tag je aku ade keje.. errk! biar la aku rajinkan diri [aku korbankan masa tdo ni tau! er.. act mata x nk tdo]
  • Aku nak ambik award ni.. aku giler award! bagi la award lagi.. dpt la aku wat ucapan.. hehe :)
  • Aku suka soalan survey ni.. semua dia nk lima je.
  • sebab aku nak buat. errr..
  • udah2 ler tanya sebab.. x baik hidup penuh dengan alasan ni. hehe :P
soalan 10 : FIVE persons to tag.
yang ni 5 orang ikut syarat tag.. tapi aku nak lagi bagi award kat lebih orang! wahaha..

*SAPE2 YANG KOMEN POST "ASADA RYUTARO MENGARUT".. AKU HADIAHKAN AWARD NI KAT KORANG.. tQ pada sokongan semua.. hehe :) senyum2 sengih2 slalu la ea.. buat tag! kena buat jugak! kakaka..


nota kaki :
meera.. ko jangan la ambik ati. lalala~ makan hati ayam xpe..

demi untuk menjaga hati si meera.. maka aku menjemput para pembaca semua untuk singgah ke blog awek fahrin ni ea.. *konfius*.. >> awek fahrin << *still konfius*

9 comments:

.zulaikhabukanpenggoda. said...

ko tag maCy je kannn? ceni ah kau.

meera^da cute..*_* said...

dah arrr..ko xleh tido tp ko ngumpat aku...

dah arr...


aku majok...




membawa diri










babaiii

ASaDa RyutaRo said...

zulaikha :

ala.. nak gak ea? ambik la..

ni bagi gak kat zulaikha..

ASaDa RyutaRo said...

meera kurang kiut :

bile lak aku mengumpat??

ko majok2 ni nak aku pujuk ke?
lau nak aku pujuk, aku dtg la pujuk..

ke ko nak abg fahrin ko yg pujuk? hihi :P

.zulaikhabukanpenggoda. said...

tamau. xofficial mcm ko tules name maCy. haha. xpela. aku da bwt da pon. :(

meera^da cute..*_* said...

malasla nak cakap ngan org sengal cam kooo

sI tEDI said...

wahid.. isnain salasa.. arba'a.. khamsah.. eh lama tak mengira dalam arab!

ha ha ha

Amirah Rashid said...

dpt lg? haha. thanks. yg dulu pn xbuat lg. ishh. -.-" rse bersalah pulak

LUVLYDIYANA said...

:)