Friday, April 09, 2010

Jalan-Jalan Tengok Orang

Hoyeah! sudah terlaksana janji aku nak upload gambar jalan-jalan ri tu.. tapi aku kurang berpuas hati sikit dengan kualiti gambar kali ni.. uhh!!

walau apapun.. trip kali ni sungguh best. kira puas la bergambar.. tapi gambar orang lain je banyak. gambar aku plak yang sikit. dah aku yang banyak jd jurugambar, mana tak gambar aku xde..

meh la layan gambar.. lalala~ [sambil nyanyi2]

Kebanyakan gambar adalah interframe dari aku. hahaha...

Masjid ni lawa.. tp aku tak tau lak nama masjid ni..

Si zoey bawak plastik bungkus dari Spicy Burger..
pagi tu dia dah sarapan dah.. tp tetap melantak burger lak.. isk2..

Sampai2 je terus ambik gambar..
time ni la ade girls mintak autograph dari aku..
kelakar seyh.. tiba2 dtg depan aku.. "may i have ur autograph plz.."
erkkk! aku tau la muka aku iras2 khairul azam ketika cinta bertasbih tu. hahaha...

Ni kat Qaitbay.. Bekas kubu Salahuddin Al-Ayubi..
kaco edeq n sue ambik gambar..

Barang2 diorang jual kat sini errkk! cekik darah! tapi x semua la..

Aku ngn adik aku.. ntah topi sape la dia guna..

Interframe.. gambar x bermaksud.. lalala~

Interframe lagi.. wahaha.. dak 2 orang ni ikut mana je rombongan kami pergi..
pastu nak ambik gambar sama2.. uhh! naik rimas plak bile sampai ke sudah nak gambar sama2..

Hehe.. sungguh lawa pic ni.. lalala~ [puji sendiri]

Dak2 sekolah ramai lak time kitorang masuk ri ni.. ke mana jua ada orang bergambar..
aksi macam2 plak tu.. huish..

Duduk letih.. act aku x sehat sangat.. luka2 n lebam2 lepas xcident masih x sembuh..
[nampak luka n lebam kat tangan kanan aku]

Gambar ni pun aku minat.. cam best lak!
journey to the light..

Camni je bentuk kubu tu.. *ramai orang*

Time keluar dari kubu tu bertembung ngn kumpulan pelajar sekolah ni plak..
sempat lagi nk ambik gambar.. huhu..

Diorang ni sibuk nak ambik gambar ngn dak kiut tudung kuning tu jer.. skali bila dah nak ambik gambar, terus ramai yg berbaris.. kakaka..

Ni perjalanan nak g Romansa Restaurant.. makanan lak dah d tempah..
jauh seyh nak jalan..

Mula2 ingat nak ambik van. tapi xde plak van yang kosong.. kitorang ade 11 orang..
so decide utk jalan kaki je la..

Penat jalan.. last2 ambik van gak.. hahaha..

Gambar x bermaksud.. tengah berjalan d sepanjang jalan..

Meninjau2 tunggu Trem datang.. [yg ni lepas mkn] masing2 tengah kenyang giler..
Nak pegi shopping lak..

Dinner kat rumah Umayy.. tapi x makan banyak sebab masih kenyang lagi.
skrg rasa nyesal lak x makan banyak sbb Umayy masak sedap! hahaha..

Depan San Stefano.. ni tengah tunggu teksi nak balik rumah Abg Saiful n Kak Nana..

Sebelum balik sempat gak g Stanley Bridge ambik gambar..
gambar aku ade 1 je?! huh!

Stanley Bridge [ambik dari tempat parking]

Time beli tiket balik.. act nak ambik tiket kul 12. tapi xde plak.. so ambik train pkul 12.50..
[gambar : edeq tengah duk sorang2 kat ujung sana]

Jenuh nunggu train.. ambik gambar lagi.. heee~

TQ banyak2 kat Kak Nana n family.. sanggup luang masa layan kitorang dtg.. sian gak nengok kak nana letih berjalan sama2 ngn kitorang.. berjalan dari pagi bawak ke malam lak tu..
siyesli malam tu aku x larat dah.. hahaha..


nota kaki :
hohoho~ tQ pada yang sudi menunggu gambar ni keluar.. hahaha.. [budget ade org nengok]

berat x nak view ea? takut jugak berat nak view..

27 comments:

nursarah said...

gila banyak gammbo! tapi semua gambo pun cunnn.


err, ole2 takde ke?

GeuMJanDi :)) said...

seronoknye....dpt pi tgk tmpat org. tk sabar lak nak pi...

sI tEDI said...

aku pun teruja tgk walau tak tahu ko pergi mana..

tak mention dalam entry ni dan aku buta geografi!! :)

meera^da cute..*_* said...

betul cakap tedi..
ape dia ingat kite hafal ke setiap bentuk muka bumi neh??

LUVLYDIYANA said...

nice pic....n hopefully i will be there one day...

✿bieyra dhamira✿ said...

katne ni?waa.bestnye....hehe
mcm artis la plak an amek autograf..hehe

cawan merah said...

sangat jeles..
ni kat mana ni?
macam jalan belakang rumah kita je.
haha.

ASaDa RyutaRo said...

nursarah :

hoOo.. tya ole2 ea.. errr.. xde la.. kekeke :P

tu la x nk kirim awal2.. heee~

tQ puji gambo lawa.. tuannya x lawa ke? lalala~

ASaDa RyutaRo said...

GeuMJandi :

jom la pi.. kumpol duet2 manyak2.. pastu banje asada jalan2.. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

sI tEDI :

hahaha.. xpe. xyah mention kat mana2.. ni still atas bumi lagi.

jom la menerujakan diri lagi.. keke :P

ASaDa RyutaRo said...

meera :

ek eleh.. ko pun nk ikut si tedi gak..

ko dh tau. tya lagi.. isk2..

ASaDa RyutaRo said...

LUVLYDIYANA :

TQ.. nape x puji tuan dalam gambar lawa skali? hahaha :P

nti lau diyana dtg nak ikut gak la jln2.. keke :P

ASaDa RyutaRo said...

bieyra dhamira :

ni kat alexandaria.

hohoho.. tu la..
diorang ingat pelakon ketika cinta bertasbih tu plak. <-- tipu..

lalala~

ASaDa RyutaRo said...

cawan merah :

a`ah.. x jauh dari blakang umah CM la ni.. kan ri tu kita jumpa time CM g buang sampah..

lalala~

akey87 said...

cun seyhhh gmbr2 nie...siap ade bdk mintak autograph, mahal tu! hahaha...

zulaikha said...

waaaaaaaaaaahhhhhhhhh.. sangat jeles tgk smua gamba ni...

Tuan punye blog yg hensem, xde ole2 ke utk sy??? :D
[tips bodek 1: mulut manis..hehe]

♥ shiMawar ♥ said...

wa..besnye............ (sambil wat mata bersinar2 lantaran teruja yg amat sangat) (O__O)v

abang asada...nak sign jugak.......................... haha.. :p

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

sape yg mtak autograf ko tu??? xley bla~~ haha


nice pic n nice view!

|arieza| said...

haha adik ktk duhal yg ompuan ya.. mula2 kmk nak nanyak 'aih ompuan ya engkah tgn rah bahu ktk. ooooooo..'

sekali tek di debah, ktk ada molah caption yg ya adik ktk hehehe sik jadi mok ngaco :p

ismi:nauratul nadiah said...

ni winter break dulu eh?
best en?
there's several places in ur pic that i've been there too;)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

fuyoooooooooo..bestnyer....suke pic pasal makan tu...hahaha..<--lapo ar..

Amirah Rashid said...

xde ole2 utk org sini ke? mesti byk shopping kann :D

soffya cik bulan said...

seronoknya pergi jalan2...:)

NichKhun said...

wahh teruje ase.. nak pegi jugak.. stadi kat sane ke asada ryutaro?

nza said...

salam ziarah kembali dik n salam kenal......sronoknya tgk pic adik yg ensom2 tu...mana ke tidak awek xserbu cz jupe pakwe ensom....kalau kak nza ada kt situ pn akn tumpang 2 kaki...hi.

✿ Cik Cimi said...

entri gambar.
hiks~

rossoneri said...

bestnya jalan2...ok je loading, xberat pun