Saturday, October 23, 2010

Jejaka Hebat Vs Awek Dentist

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga ceria dan bergembira bersama orang tersayang di hujung minggu. yeah!

Khamis hari tu, buat pertama kali berjumpa dengan blogger di luar maya. entah macamana tercetusnya perjumpaan pun saya tak tahu. mulanya bermesej kat facebook hari selasa, ber-YM sekejap hari rabu tu terus plan nak jumpa lawan main bowling hari khamis. maka berjumpalah si jejaka hebat dengan awek dentist..

Sebelum pergi jauh, gambar di atas adalah jejaka terhebat tu. before makan kena ambik gambar, kata awek dentist. bukan baca doa dulu ke? lalala.. persoalannya sekarang, siapa awek dentist tu?

Okeh.. beliau penulis blog Rottkappchen's dan salah seorang editor blog 100Penulis yang saya citer hari tu. tinggal kat Cairo. memang dekat lah dari tempat saya duduk sekarang ni.

Gambar cilok dari facebook beliau.

Sebenarnya dah lama jugak kenal dengan Kimmy Ai ni. nama Kimmy Ai pun selalu naik jadi Pengomen Yang Best kat blog ni. tapi baru perasan dia duduk kat Cairo. dekat je rupanya.

Perlawanan Bowling antara Jejaka Hebat dan Awek Dentist berlangsung kat International Bowling Centre (IBC). main sampai lima game.. 1st time main banyak secara non-stop camtu. nasib baik tak mengelupas jari. Kimmy Ai keluar sekali dengan housemate-nya, Fitriah. ada la buat jadi camerawoman. hihi..

Gaya jejaka hebat menumpukan perhatian ambik feel main bowling macam pemain pro. tapi yang geramnya.. brader-brader arab main kat sebelah cam hampeh. kita nak baling bola dia boleh duk menyemak kat depan. nak lempang kang, anak orang.. walaupun macam tu, orang hebat tetap hebat.

bak kata pepatah.. "kalau asal benih yang baik, lontar ke laut menjadi pulau, lontar ke darat menjadi gunung, lontar ke api jadi bbq ayam."

Tengok saja markah cemerlang kat atas ni. saya nak bagi gelaran ratu 'drain' tapi Kimmy Ai tak nak terima. lima set perlawanan dimonopoli oleh jejaka hebat. 4:1.. yang satu itu pun bagi menang je sebenarnya. karang asyik kalah, menangis pulak.. saya bukan kaki buli. hahaha..

Kimmy Ai buat entry jugak pasal perjumpaan dan game hari tu. kat sana cerita lebih detail sekali dengan markah semua game. right click here

"Hebat giler dia tu.." mungkin ini yang Kimmy cakap. muka sedih habis sebab kalah. hahaha.. ingat nak bagi dia menang set kelima, tetapi saya termenang pulak. lalala~

Tak percaya saya hebat?? kena tanya sendiri dengan Kimmy Ai. kalau dia kata tipu, tak nak terima kekalahan la tu. lalala~

Nota Kaki :
teringin jugak nak bergathering bersama blogger di Malaysia nanti. gathering ramai-ramai siap masuk paper lagi. bila agaknya baru dapat join ea..

78 comments:

M a W a D D a H said...

dating ea...hihi..

sib baek menang..kalu kalah, malu woo..hihi

ASaDa RyutaRo said...

@MaWaDDaH :
hahaha.. bukan la..
mesti menang woOo.. adah nak lawan? lalala~

aYaz said...

hehe..
bestnya dpt men boling sesama...
^.^

dakpipimerah said...

terbaik lahh!!

.s.o.f.i.a. said...

balik cepat!!! kita jimba2 kat malaysia plak!!!!

Rama2Ungu said...

waaaah..kemain eh....nnt blik cni kita men bowling sesame lak eh..hehehehhe

d_tieah said...

Haha..
Bertemu di cairo..

f_aRa_aINa989 said...

yekeee hebat giler????
kena pi tanya minahtu....

M a W a D D a H said...

adoii..tetiba rasa nak main boling..lame xbet ngan org..huhh..

jom ar lawan...hihi

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

eh2..sy rse mcm kenal dy n mcam prnah jmpe dy..heehe

ASaDa RyutaRo said...

@aYaz :
best! best! nak join? ngeee..


@dakipimerah :
tenkiu.. =)


@.s.o.f.i.a. :
hahaha.. berjimba2. yeah! akan balik jugak nti.. hee =P

ASaDa RyutaRo said...

@Rama2Ungu :
wokeh.. boleh saja. klu ada rezeki nak jumpa. heeee.. ^^


d_tieah :
hehe.. tajuk pake ngkah kat group tadik ya :P

-telordibasuh- said...

asada hehe...ape fb ko telor nak add haha....mane tahu ko kenal my brader kat cairo

ASaDa RyutaRo said...

@f_aRa_aINa989 :
wah.. meragui kehebatan nampaknya. nak lawan? kalah karang jgn nanges. lalala~


@MaWaDDaH :
peh.. cabaran dari adah plak. haha.. karang adah yang kalah. keyakinan kena tinggi. hahaha


@ismi:Nauratul Nadiah :
err.. kenal ea? asada je yang baru jumpa kimmy kat sini walaupun duduk tak jauh. hahaha..

fariehan ibrahim said...

bak kata pepatah.. "kalau asal benih yang baik, lontar ke laut menjadi pulau, lontar ke darat menjadi gunung, lontar ke api jadi bbq ayam."

yg last 2 best! hahaa

ASaDa RyutaRo said...

@-telordibasuh- :
guna nama ni jugak.. ASada RyutaRo..
tak pasti boleh add guna email tak..
monkeyluffy98@yahoo.com

add la.. ngee ;)

ASaDa RyutaRo said...

@fariehan ibrahim :
hahaha.. jangan guna untuk subjek Bahasa Melayu kat sekolah pepatah tu. boleh di baca je. hehe =P

dunspeak♥ said...

cepat2 balik malaysia..kita maen lompat tali sesama..hikhikk ;p

eZaT eLaNo said...

kenal sama itu Kim..dak ex-kuliah kat KMNS..hoho..kecik nye dunia~

ASaDa RyutaRo said...

@dunspeak :
hoho.. main lompat tali. lama giler tak main tu. hahaha


@eZaT eLaNo :
hoOo.. popular jugak dak kimmy ni rupanya. kecik je dunia kan. baru jap td dapat tau telordibasuh adik member kat sini. hahaha..

Wahida Nasution Thakhrim said...

ades.. sampai hari ni tak reti main bowling..

Kimmy Ai said...

hahahaha.. ASADAA!!!!!!!

NuR 'aQiLaH said...

wiwit wiwit.
dapat dentist wo0o :P

Ery Farieha said...

bulan 12 or bulan 1 next year joe nak buat

asada balek la cepat!!

huhuhuh

maCy said...

mesti dia tahu asada study amek ape kan.

Farihah Ahmad said...

deting deting.

d_LA said...

dh lame x men bowling..xde org nak teman..sedey :(

zulaikha said...

nak add asada kat fb.. tapi ramai sangat asada ryutaro nye.. fenin.

sarah shafie said...

ptutla mawaddah tetiba nk men boling..tgk asada rupenya..kihkih..

Tomato Gurl's Life said...

asada curang ngan adah..ngadu kat adah..hahahha

Asyraf Hamasaki said...

wah berjimba jimba ye kau di sana

Ann said...

boleh tahan yer ko main...........

zahidah dihaz said...

lamaknya sik main bowling...

echah mashuri said...

gmbr last sgt xboeh blah..hak9

Kimmy Ai said...

@nauratul nadiah - rasa mcm kenal awk ni.. tapi lupe kawan siapa.. sbb awk alex kan? sy xtau sy ade kenal budak alex??

Kimmy Ai said...

ezat elano - huh? satu kuliah ke?? lalalala~ hai3.. ;)

Kimmy Ai said...

macy - taklah.. ;)

Kimmy Ai said...

actually gambar last tu kimmy tengah cakap, "ASADA MAIN TIPU!!" sebab tu ade muncung dalam gambar.. argh, dah kata gambar tu buruk!!!

syuQ said...

ak penah jupe gak skali ngan membe blog tp accidentally lah..punyelah excited dan gediknye ak waktu tu hakhak

well tuan punye blog sgt brbeza bila kt lua..xsame mcm yg ak byangkan mlui penulisannye..

Q said...

wow..sangat seronok. balik msia nanti kita buat gathering ye...main bowling. huhuh

izfanora said...

dating..

Kuku Cegon said...

best main boling!!!

ciK LyndaWawa igUana said...

jejaka hansem main bowling......=]

p[A]n[A]d[O]L said...

leh ar lawan ngan ko nie men boling..ehhee

*knfm aku leh menang..ahhaha

Qu azniza ;) said...

caya ah.. bowling memang bes kan

Fiq said...

aku kena amek nombor giliran dulu ke nie...macam ramai je beratur nak men bowling ngn incik asada ni..

noor afzan said...

salam kenal asada.. =)

AiDa AzRyN said...

asada,bla nk jmp gugurl plak?muehehe~ >_<!!

hans said...

ar ar kan
bila nak jumpa ko?
xsabar nak suruh ko belanja
hehehehe

P/S : Bila Ego Setinggi Langit Memang Akan Jadi Susah Untuk Mengaku Kelemahan Diri

orang muo said...

wah..org muo nak tanye..dua2 ni masih solo ke he he..sama padan..macam serasi lah pada firasat org muo ni :)

Aini said...

bukan org muo je, org jb pun setuju..huhu =)

ieQa sWetLuv said...

wahhh bukan lain lagi fight bowling best3.. rs cm lama lak tak test skill men bowling ntah apa jadik la now ni huk3

Gayahspears said...

so sweet :)

100penulis said...

gempak ni.. ada skendel eh.. haha gurau x(

Jelest xdpt join.. kalau ada gath pun sy kat papua new guinea xtau bila balik hoho

maisyara Pot! Pot! said...

chittt! tergugat jantung bila tengok mata bowling hang. grrrr.... xD

h A n Y S said...

eh2, muka kaurang berdua macam same la, hahaha.. tetibe je.. ngee~ ;p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bestnya dapat jumpa dgn jejaka terhebat..

err

hebat ker???

kih3...

amira said...

wah... cemerlang lah!

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
hebat btol men boling.
kalo wat gathering kat mesia kite geng taw.
;)

CikLilyPutih said...

ishk korang memang hebat main bowling lah.. jeles...

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

perrhh syok bro,,ahaks

chenta said...

5games sekali gus!fuh~~boleh longlai jari i kalau i yg main..huuu

al-lavendari said...

pakcik ada main boling padang .. lempar kelapa tuju kat botol masa hari keluarga. seronok juga.

tak kan berhenti setakat main boling jer !

cik @!en said...

ehem3.. dating ke?? hehe


wah.. bestnyer.. da gak masa g men bowling..

koshary said...

eyyyyy! gather tak ajak! =DD

kita buat gathering 100penulis cawangan mesir lah!, ajak naura sekali, dia kat alex. =p

kerangRebus said...

wah beznye jumep ngn kengkawan blogger..men boling lagi tu~~huhu..xjak pon gather2 yek..isk3 0_0

Nida said...

hehe.. part ayat 'jejaka terhebat' tu yg tak tahan nak tersenyum..kihkihkih

ztie said...

waiseh.. ktk study ka ? sine?

Un Phat Lee said...

bahagia gua tengok.haha XD

ChiKeDees said...

berJODOH ker...we pray 4u guys

✖sLp mE pLz✖ said...

haha,, dunia neh kecik jew,,
kem salam te ke kimi,, drpd geng basket mtrix

Cik Jari said...

bile ko nak lawan men guli ngan aku lak??

[^^Daus^^] said...

pewit! ehehe

[^^Daus^^] said...

pewit! ehehe

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha.
itu je mampu kukomen buat masa ini.. heheh XP
makan amende tu? (soalan takde motif)

Yatre Hayati said...

mesti penat nak fokus masa main boling sebab nak menang. Kalau kalah malu. kan kan kan?? :P

Black_roses92 said...

huaa~ bestnye main bowling!! lama da tak main bowling.. hehe.. ey, ni ada ap2 ke dgn cik dentist?? hehe

Black_roses92 said...

huaa~ bestnye main bowling!! lama da tak main bowling.. hehe.. ey, ni ada ap2 ke dgn cik dentist?? hehe