Monday, December 13, 2010

Kaer Azami??

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. kenyit-kenyit mata sambil bagi senyuman. semoga ceria selalu di mana jua berada. ceria kena senyum. dah senyum baru nampak lawa. kalau muka masam, orang nak tegur pun tak berani. kan.. kan..

Tajuk post saja dengan nama artis, tak nak kalah hot asada ni. hahaha..

Siapa tak kenal Kaer Azami, bekas finalis realiti TV Akademi Fantasia 2 tahun 2004 yang satu ketika dulu meletop-letop dengan lagu Izinkan Ku Pergi. saya pun layan lagu tu dulu. konon-konon nak jadi hero macho. lalala~

Kenapa tiba-tiba muncul cerita pasal Kaer Azami ni?

Al-kisahnya macam ni, selama saya duk blogging, 'tampal' gambar sana sini, selalu gak orang kata muka saya iras-iras Kaer. tang mana yang sama, saya pun kurang pasti. belum masuk yang kata macam Aqasha, cam Hrithik Roshan, cam Ameer Khan. (terjadi metafora dah..).

Tadi time tengah 'skyping' dengan Sizuka Izzati, housemate beliau yang bernama Ton join sekaki tengok sesi pengubahsuaian blog saya. walaupun Ton sedang sibuk buat nasi goreng sempat jugak meng-usha. tiba-tiba..

"Oh My God!! muka dia macam Kaer lah! sebijik!!" jerit Ton.

"Siapa yang macam Kaer?" soal saya yang dah sah-sah bizibody.

"Ton cakap.. muka awak sebijik cam Kaer Azami AF2.." jawab Izzati dengan nada selamba dekat-dekat nak menyampah.

Haih?? pelik saya.. mana yang sama sebenarnya. dah alang-alang Izzati kat situ, saya suruh la dia tunjukkan mana yang sama. tak lama lepas tu, ada gambar yang Izzati send.. membandingkan muka saya dengan Kaer Azami.

Gambar july 2010. puas saya tatap cari mana persamaanya. bagi saya yang membelek muka ni di cermin setiap hari, semacam sangat jauh perbezaan saya dan Kaer. saya hensem lagi kot. *hidup kena semangat dan konfiden level kena tinggi* hahaha..

Tapi kalau bab suara, dah confirm saya kalah dengan Kaer. awal-awal lagi saya angkat bendera putih. walaupun begitu, kalau nak ajak karaoke, boleh pegi lagi rasanya..

Sedang meng-google gambar Kaer, terpandang gambar Kaer pakai kot coklat. terus teringat yang saya pun ade ambik gambar dengan kot yang lebih kurang sama dan terperasan, gaya posing pun hampir sama! ini gambar february 2009. macamana, ade sama tak?

Apa pun, pandangan setiap orang berbeza. tapi tak mustahil ade yang exactly sama muka dengan kita. entah-entah perangai pun sama, minat pun sama. sape tahu penjual kwetiaw kat penang ada sama muka ngan asada? haaa.. dunia masih luas belum diterokai. banyak tanah belum dijelajahi.

Sebagai penutup, saya letak lagu Izinkan Ku Pergi by Kaer Azami. sekali dengan lirik saya bagi. takut jugak ade yang tengah cari lagu Kaer tersesat kat entry ni, tak dapat lagu, letih je masuk. jom! layan...

izinkan ku pergi.m...


Izinkan Ku Pergi by Kaer Azami

sinaran mata cerita segalanya
duka lara terpendam memori semalam
tinggal segala cinta tiada kembalinya
abadi kasih kita kau bawa bersama
mimpi indah mekar saat cinta bersemi
sedetik asmara syurga selamanya

pergilah rinduku hilangkan dirimu
tak sanggup menanggung derita di kalbuku
pergilah sayangku bermula semula
semangat cintaku membara kerana dia
tiada niatku

tersemat jiwa setia bersamanya
cinta murni berdua beribu tahunnya
mimpi indah mekar saat cinta bersemi
sedetik asmara syurga selamanya

pergilah rinduku hilangkan dirimu
tak sanggup menanggung derita di kalbuku
pergilah sayangku bermula semula
semangat cintaku membara kerana dia
tiada niatku

oh.. pergilah sayangku bermula semula
semangat cintaku membara kerana dia
tiada niatku

maafkan daku duhai kasih
izinkan ku pergi



Nota Kaki :
blushing-blushing buat entry ni. hahaha.. maafkan saya kepada sesiapa yang tiba-tiba mual.

gambar di ambil daripada pakcik Google. kalau lah Kaer Azami sendiri baca blog ni, minta maaf yer kalau ade yang tersilap.

103 comments:

adrinaqamarina said...

sangat suka lagu ne. haha!

ada jugak rasa mual. tapi tahan dulu!

Fifi Syafirah said...

a ah abang
mcm ada tempias sikit mukanya :)

sizuka[Izzati] said...

ahahahahaha*tergolek*.ton cakap 'ape jadah tetiba nasik goreng aku masuk sekali'.ahahaha~

Khaizarien said...

adela iras kalo sekali pndang... kalo 2 kali pndang nmpak la beza.... heheheh muke anda lebih tembam dr beliau... :)

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House

CheQ PP JoY said...

xminat sgt kaer tp nk ckp y mmg ada same la..cuma tang pose ngn kot coklat 2 mmg xbleh bla... nice one!!

ASaDa RyutaRo said...

@adrinaqamarina :
hahaha.. nasib bak leh tahan lagi. risau juga kalau mual sebab lain. ;P

ASaDa RyutaRo said...

@Fify Syafirah :
hihi.. tempias ea. nasib baik tak lebur kena tempias. ;P

Zara Affendi said...

O kitak! nang samalah. haha. mungkin sama sebab diat arah pandangan sisi.

Boleh lah ya, berlakon jadi kembar kaer dalam videoklip nya kelak2. hoho. femes2! ^_^

ASaDa RyutaRo said...

@sizuka[Izzati] :
hahaha.. nasik goreng ayam ketul2 dengan lada cincang 5 biji. resepi mana ntah..

ASaDa RyutaRo said...

@Khaizarien :
iras2 je la kot. xde la sebijik cam ton cakap. hihi.. :P

nasib baik tak pandang buat kali ketiga.. mesti akan kata sama cam hrithik roshan. ngeee :D

h A n Y S said...

tang jambang n janggut sejemput tu kot yg buatkan asada iras2 kaer..plus mata yg agak2 sepet, hehe

dak eina said...

huhu lepas asada pasal kaer nie baru la perasan muka asada ade la skit2 mcm kaer..mula2 singgah blog asada nie dh fikir dh "mcm muka sape eh mamat nie"..

skang dh boleh ckp "mamat nie ade iras2 kaer..."

keh3 :))

ASaDa RyutaRo said...

@CheQ PP JoY :
hahaha.. gambar tu kebetulan cam sama gaya.

asal x minat. lagu dia best. suara mengancam tu. hihi..

Izan Ishak said...

asada...mmg mirip pun.. hehehe...
nasib baik tak masuk af jugak...huhu

hans said...

wah
ada juga iras2
okaylah
panggil ko asada azami lah pasnih
hehehehehe

Jom Tengok Entry Terdahulu

P/S : Download OST Lagu Tema Putera Katak - Ku Gembira

P/S : Download Filem : Estet

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

AiDa AzRyN said...

haha... mmg sama pun dengan kaer...
nak minta sign boleh?XD

ASaDa RyutaRo said...

@Zara Affendi :
mun tangga dari lain, x sama kali. hahaha..

ya lah nunggu sidak offer lok kinek tok. maok jak mun d tunggah belakon sama. heee :P

ASaDa RyutaRo said...

@h A n Y S :
eh.. kaer takde jambang.. hahaha :P

sepet itu menawan.

ASaDa RyutaRo said...

@dak eina :
tercari2 siapa ea. nasib baik tak kata iras2 david villa. hihi ;P

ASaDa RyutaRo said...

Izan Ishak :
act nak join dah. tapi belum masuk ujibakat juri dah pesan awal2 tak yah masuk. dengar suara cakap je dah tau tak sedap nyanyi ni. hahaha

ASaDa RyutaRo said...

@hans :
bukan sepatutnya kaer asada ke? lalala~

fatalist said...

muka hampir sama sbb gaya ambik gmbr..y berbeza kaer kurus sgt..

Liza said...

Ahaks. Seiras artis tuh...kuang3... ada la sket2... u lagi hensem pa.. Kaer tu sweet.....

Cheq Tun said...

yo la...mmg ada iras..
iras aqasha tu xde ye..haishh...
asada...nak sign...

Sophie Al-yahya said...

i miss kaer so much.. T_T
seriously die hot..

sizuka[Izzati] said...

fareha : ayat 'kaer kurus sgt' tuh mendalam yawww.hahaha~

✿Bloodberry✿ said...

adoiii ingt kan ye2 je lah sbb iras tu ade jugak...
huhhhh fuhhh tipah tertipu gamoknye...
ekekekke

ASaDa RyutaRo said...

@AiDa AzRyN :
nak sign tang mana ni? hahaha..

ASaDa RyutaRo said...

@fatalist :
yezza.. saya berisi comel gitu kan? hahaha

ASaDa RyutaRo said...

@Liza :
oho... tenkiu..nak dinner kat mana malam ni? hahaha ;P

ASaDa RyutaRo said...

@Cheq Tun :
hahaha.. ingatkan ade iras2 aqasha.. :P

nak sign mana ni? leh bagi pen ni terus? lalala~

dya adriza said...

oh! mmg sama~ tp kaer lg hensem ngeh3.. yg naju coklat tu, adkh awk mmg tembam? atau kesilapan teknik fotoshoot je tu hehe~ jwb3 cpt

CERITA LEBAT said...

hahha..ada sama jugak la..kat mata..mhahah

echah mashuri said...

ohh gosh!!*serius x?haah

sama la..huhuh.padanlah mcm familiar je muka asada selama ni.baru prasaan kaer rupanya yg muka nk2 same dgn asada..huhuh.

ni asada muka sama macam kaer ke,kaer yg muka sama gn asada.?haha.
memikirkan.

chenta said...

ye3!same laaa!

ASaDa RyutaRo said...

@Sophie Al-yahya :
hoo... cam rindu lain macam je bunyi nyer.

ASaDa RyutaRo said...

@sizuka[Izzati] :
ade maksud tersirat d sebalik perkataan kurus sangat yawww.. apakah?

ASaDa RyutaRo said...

@Bloodberry :
hee... iras2 je.. ;)

ASaDa RyutaRo said...

@dya adriza :
gambar baju coklat tu mmg tgh gemok sket. tapi takde la gemok benor.. gemok comel. hahaha

Aini said...

eh eh.. mana satu kaer mna satu asada ni> konfius2..haha

najihah sahami said...

huwaa..ade rupe la..hehe...

ASaDa RyutaRo said...

@CERITA LEBAT :
tang mata ea.. ;) sebab main kenyit-kenyit kot.. :P

ASaDa RyutaRo said...

@echah mashuri :
sape yang ikut sape sbnrnya ni? hihi.. kalau ikut umur, kaer ikut asada. lalala~ :P

dayana said...

hehe..dari sisi baru nampak sama..
sama tapi tak serupa...=)

Siti Mashitah Saidin said...

suka nya lagu nih!...

sayu ja...

maCy said...

tak pnah ase nak muntah cmni. asenye xkawen ag. dpt2 tang2 dtg bulan mmg sah2 xpregnant. tp syes xpnah ase na muntah cmni... wekkk



hahaha

rossoneri said...

tak, tak sama...hahahahah first tgk blog kamu ni,rasa macam muka kamu lebih pada aqasha...eheeeee... pandai kamu carik gambar kaer yg first tuh,hensemmmmmm

amy shuhada said...

ade la iras2 tu.. hahahah!

..:akyn:.. said...

akyn dari mula follow nie dah perasaan yang muke korunk hampir sama..
ada iras sikit2 kalau pandang sekali... hehe

fatalist said...

nanti kalau cakap kaer kurus sikit, means orng y satu lagi tu gemuk or tembam plk kan..hehehe..nanti ada y sentap

NuR 'aQiLaH said...

abggggggggg............
nak sainnnnnnnnnnnnnn.........

hiks :D

Kimmy Ai said...

hahahaha! bleh buat bahan baru neh.. hai kaer~ ;D

intan said...

ha..
intan dh lama dah nak ckp gak muka kamu ada iras2 kaer..
tapi asik lupa je..
hahaha
yes!sejibik!

BENA said...

opsssss memang de persamaaan laaaa asada. heeee~

M a W a D D a H said...

confirm tiap2 malam belek muka kat cermin.....


hahahahahha...

M a W a D D a H said...

asada sengal....


kahkahkah...


blushing terlebey erk...

Yann Mazian said...

kembar kaer duhal. hihi. :D

tp mena bah. ada iras2 kaer. :D

MieZa said...

memang ada iras lah..hee~
nak sign...=P

ain said...

erm..sekilas pndg ade jgk gaye kaer tp versi tembam la..hihi

TunTeja said...

haih...ni ke post yang diperam dari petang.......**pengsannnn**

shera haifa said...

ehh2x,,
ada sama lah tp xserupa..hehe

Cik Hasnah said...

yang first tu nmpak sama~
second...tang rambut je yg lain~

kerangRebus said...

same ngn kaer?????nehi nehi..wlaupun skali pandang memang yer..tp xmoh terima gak..sbb kaer 'chenta' saya..heehee... e'leh, nampaknye kene tukar "KAER budak M'sia" :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

base on the pictures on ur post tu, mmg exactly look so same ! hufttt, 7 muka sma i dunia, salah satunya dia kot. lol;D

nana cHan said...

elele sama tang kot je tuh. muahaha. tak mo ckp ada iras nanti kang ada org asyik tgk cermin lama2 je. eh ke mmg da wat da :P

d_LA said...

Nak sign !!!!!!!!!!!!!

1st pic nmpk gak cam sama..
bile tgk yg 2nd..errrrrrrr...

Peri PiA said...

iras...ade

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
same la asada.
cume ade sideburn yg panjang kot.
pastu asada gmok sket dari dye.
muahaha.

hans said...

xboleh
kaer tu kaer
asada tu asada
so nama belakang jer diubah
hahahha

P/S : Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 40

CGG said...

sama lah

hazeleyed lady said...

...ada la sket...serupatapi tak sama...
Sepusat sepusing...emak lain bapak asing asing...hahaha!

aliesha kirana said...

mual2.. erk..hahaa..xde ah.. ade gak iras skit2...tehee~

Cikbelog said...

eh ada iras2 lah..sedara jauh2 ke apa?ekeke

amirah said...

sekali tgok tak sama langsung
dua kali tgok ada la kot sama sikit2,
pastu berfikir sejenak, mungkin akan lebih sama bila asada kurus skit, hehe..jgn mara :)

♥e'in♥ said...

eh... aah laa.. sekali pandang mmg de iras muke kaer.. tp, bile dua kali pandang, cm muke awk laa.. heee.. =)

✿....rossa alina....✿ said...

huhuhu..dah lame nak bagitau tapi takut terperasan lakss..heeee.. ;p

shada wentz said...

tang MATA yg sama!
jawapan saya muktamad abg jalaludin hassan! XD
tanak gne talian hayat. hee

noorafzan said...

sama lah..

kaer..
ops..asada..
nak signnn!!!

n. zfrh said...

x sama punn.. gpun kaer tu cengkung sikit pada asada..kan3?

CiK QiQi said...

hehhee...mmg sme pon asada....cume tang da rmbt pjg tu kureng sikit,..hehehe..tp leh nmpk gk iras2 muka kaer tu..hehehe

Bc tajuk pon da leh agak nk story pasal pe..hehehe

cikpia said...

kalau kata SAMA dapat mekdi tak.......?? xdapat.......???? huh, tak sama langsung!!! macam langit ngan bumi beza dia....... =)

annfrendly said...

seriuz.. memang seiras.. mungkin nilah pelanduk 2 serupa Kaer..

dalam dunia ni ada 7 orang yang akan sama dengan rupa kita kan??

cik helena said...

ada iras ;ah!!

✿ CikCimi said...

eh eh.
ade iras la.
:P

*cimOt* said...

ha'ah sama laaaa..ada bau bau durian ngan kaer kotttt..

Cik Tom said...

hahahahahhaaha..gelak terguling cik tom baca entry ni....

eh kaer azami tue sape ek??siyes xkenal...

tp cik tom rs asada lg hensem la dari dia..ikhlas ni..hehe :)

syAzAnA said...

okay fine. muka sejibik. bru pasan. miahaha

amira said...

dahla tengah sakit perut..ketawa lagi sakit.haha.. ada la iras2 sikit

Aretikz said...

Hehe.. gambar 1st ada iras sikit la bro.. cuma ada nampak gebu sikit muka bro.. haha..

asliner said...

lame x jln kat blog nie..hoho
ade lar...
iras2..
same..tapi xserupe...
emm..btol la..
kan kat dalam dunia nie ader 7 orang yang lbh kurang same muke dgn kite..=)

f_aRa_aINa989 said...

erkk..camtu tukar jadi asami..=P

tomatokering :) said...

gelak golek2 sat ;P

efa said...

uish ada iras kaer azami la hoho..

Fatihah said...

eh, sama la..(sambil mata terkebil2)
haha..

Myaby said...

tak disangkal lagi,

lu mmg hensem ah! hahahahaha

Armiza said...

wahh..ini kembar kah..^_^

amatadam84 said...

ske gak ngan kaer,..so cute, swara dy pon sedap

miSz TiQue said...

sama!kalu asada muka cam kaer.saya cm liyana jasmay.hahah(prasan btol.tapi org yg cakp)

noriza said...

kaer tu yang macam muke asada :P hahaa

hafiza suraya said...

adalah sikit :)

najihah sahami said...

hahhhhahaha..gelak japp..sebab mmg seiras pun..ades...



untung betul la..:)

nadzwareina said...

saje menyelongkar entry lama, & trnampk pulak post ni hehe..

exactly i was thinking the same thing.. 1st time masuk blog ni, tngok dkat header, dlm hati dh kate 'wah mamat ni hensem mcm kaer' tak sgka ramai dulu rupenya yg dh pk cmtu.. kalau dh ramai ckp betulla kut?:D

Me said...

Mual! =P