Friday, August 13, 2010

Berita Gembira Seisi Kampung

Assalamualaikum dan salam mesra.. semoga happy bahagia sentiasa bersama insan tersayang. jangan berduka, hilangkan nestapa.. pehh, dah bunyi lagu plak an.

Mood tengah hepi.. err, actually tajuk tu berita gembira untuk aku sorang je kot. takde la sampai sekampung. tapi kalau heboh-heboh satu kampung, jadi la happy sekampung. bukan riuh sekampung ke? hahaha..

Ceritanya macam ni, hari tu aku ada join Eikasyaza's Green Contest. biasa la, join dengan harapan menang yang tinggi menggunung. semangat bersaing kena ada der.. tambah pulak buat kerja last minit dengan macam-macam permasalahan yang timbul. tapi kena sabar.. sabar dan tidak berputus asa kunci kejayaan. ni cikgu aku pernah bagitau dulu.. tapi kalau takde kunci boleh pecah masuk der. polis tangkap tu belakang citer..

Ahh.. sudah merepek pulak.

Ini dia blog penganjur Green Contest tu. meh jenguk, klik sini.

Oleh kerana semangatnya aku join contest tu, maka penyertaan telah diterima sebagai peserta ke 50. peserta terakhir! hahaha..

Walaupun macam tu, apa yang membanggakan, AKU MENANG! yeah! anda tidak silap baca.. aku menang kategori lelaki punya. Eikasyaza buat dua kategori sebab hadiahnya perfume untuk men & women.

Wah.. hati bunga-bunga. tapi aku baru tau yang aku menang contest ni semalam! hahaha.. lambat tau seyh. ni bizi tak menentu punya pasal la. adeh!

Hadiah perfume yang aku menang tu kaler silver.

Ni kira hadiah sempena Ramadhan Kareem, leh guna untuk pegi terawih. aku bagi alamat rumah kat Malaysia untuk pos hadiah. ayah aku la yang guna nanti. hehe..

Thanks to Eikasyaza yang menganjurkan contest. sengih tak sudah bila dapat tau menang ni. sekarang pun sengih-sengih lagi. nanti ada rezeki lebih, boleh la buat contest hadiah best-best camni lagi ea..

Gambar yang menang tu. model tidak berbayar.

Mengenang camana kelam-kabutnya nak join contest ni terasa cam kelakar jugak. dengan gambar yang tak dapat nak diambik dalam hardisk lama dan tarikh tutup contest yang tinggal beberapa jam je lagi. fuhh.. alhamdulillah.. masih sempat n MENANG! hehe..

TQ jugak kepada yang terlibat samada langsung maupun tidak langsung.. lihatlah dunia.. hahaha.. [poyo datang dah..]

Oh ya.. hari tu menang Foot Detox dari blog Miss Yani Abdullah.. tQ jugak. dah macam pesta menang pulak. rezeki ni.. ke aku yang kaki contest? hahaha..

TQ kepada semua.. ni yang buat makin melekat dekat blog. plus tengah cari calon isteri. lalala~


"Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak
&
Selamat Menjalani Ibadah Puasa"


Nota kaki :
jangan escape puasa..

50 comments:

/Dayah//Nurul/ said...

model bergaya warna hijau. thn ni bj ry tema warna apa ye..selamat berpuasaa :)

ps/ camna kenal timah tu, bdk profile fb kucing wana hitam tu

sugar2 kapas strawberry said...

peghhh..handsome model tu !

cik jari said...

perghhh..(pahrin ahmad)square menang adiah.....


tahniah2..

.:|kamaryeah|:. said...

congrats~
mmg layak menang pon~
nice photo btw~

syahira ariff said...

ish menang kontest lagi
asada!
sila berhenti join kontest
anda menyekat peluang sy nk menang!


kalau nk jadi berita gembira sekampung,kamu kena hdiahkan sebotol one drop kat sy ya,baru namanya gembira sekampung.
=D

maCy said...

TQ jugak kepada yang terlibat samada langsung maupun tidak langsung..

TQ jugak kepada yang terlibat samada langsung maupun tidak langsung..

TQ jugak kepada yang terlibat samada langsung maupun tidak langsung..

TQ jugak kepada yang terlibat samada langsung maupun tidak langsung..

TQ jugak kepada yang terlibat samada langsung maupun tidak langsung..







sama-sama.. muahahaha~ ;p

Keyyah said...

ohho asada menang lagi...
asada jampi apa ni..bak ckit ilmu 2..hahahahahahahaha... opsss minta ampun asada..kang kurus lak pahala puasa keyyah..

maCy said...

lupe nak cakap, menang tak menang, die tak sedar baju sakali dengan muka dah nak dekat sama dengan pokok kelapa sawit kat blakang tu.. ki3



ok2, kiddy.. congrate :D

M a W a D D a H said...

ooo..xnak kongsi ea hadiah tu ngan kite...xpe2...

Kimmy said...

huhui, nice2!

congrats!

;DDD

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

ceh betuah nye budak! tahniah :)

.s.o.f.i.a. said...

nie pertandingan camouflage ka....??? sebab aku lama gak la nak dapat detect lembaga manusia di celah2 pokok berlatarbelakangkan pokok sawit tu.....
hebat ah ko asada, dah macam iguana!!!!

MieZa said...

oho..patut lar datang senyum kat blog kita, menang rupanya...tahniah =) tapi kalau tak kerana mr.asada, tidak lah saya tahu saya lah pemenang untuk perempuan =) congrates for us..

miszTERRA_SF_ said...

wahhh.. menang lg.. thniah2

(hnya mmpu tumpang senyum tuk kwn2)

penghuni Bumi said...

tahniah! selamba tp brgaya..

p/s : semoga jumpa calon isteri tu..hehe

~uǝǝʇɐɟ said...

waaahhh...tuah ayam nampak di kaki,tuah mnusia spe yg nmpk kan..ngeee :D
btw,sronok dgr sspe menang contest ni..sy je xpnh join mne2 cntest..btw,klo ada cntest yg awk sempt promote,inform sy ok...

CONGRATZ..SLMT BERPUASA ^^

[noriza] said...

Alhamdulillah...tahniah ya encik asada..u look soooooooooo greeeeeeeeennnnnn

lepas ni masuk contest ape? ^_^

love is forever said...

tahniah2x

ASaDa RyutaRo said...

/Dayah//Nurul/ :
haha.. hijau itu menawan sebenarnya. ngee =P
tak ingat cmna kenal ngan timah tu, tp belum pernah jumpa lg la.. kenal rapat sekali kutuk mengutuk di alam maya. hehe =P


Sugar2 Kapas Strawberry :
wollah.. tQ =)


Cik Jari :
hahaha.. yg ni lagi hensem dari pahrin ahmad =P


.:|kamaryeah|:. :
ngee =) tQ~ tQ~

iyllienaz said...

haha..cari calon isteri kenapa dipotong??

ASaDa RyutaRo said...

Syahira Ariff :
hahaha.. sangat sorry. ye ke tertutup peluang? ke kamOo yg tak join contest ni? hihi =P
ala.. tak dpt nk hadiahkan balik, nti mintak kat eikasyaza ea.. hehe =P


maCy :
hahaha.. nak mention dia yg bagi gambar la tu.. tQ maCy.. =)


Keyyah :
haaa.. kurang pahala kang ru tau. hihi =P takde guna jampi2. guna bodek2 je. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

maCy :
hahaha.. lain la. tengok la betapa hensemnya model tu. hahaha =P


MaWaDDaH :
ala.. ri tu adah pun dh menang adiah. kira fair la tu. hehe =)


Kimmy :
ngee =) tQ~ tQ~


.::tak AdE pErAsaaN::. :
hahha.. tQ~ tQ~ sangat bertuah kali ni.. =P


.s.o.f.i.a. :
hahaha.. ni pertandingan ambik kaler paling hijau. tu yg hampir tak nampak. tp selepas d teliti akan nampak model yg hensem! hahaha =P

ASaDa RyutaRo said...

MieZa :
hoho.. tahniah jugak untuk kamOo.. tQ sudi datang menjenguk ke sini. hehe =P


miszTERRA_SF_ :
hehe.. tQ~ tQ~ bersenyum untuk kamOo. =)


Penghuni Bumi :
hoho.. tQ.. tQ..
calon isteri tu kena highlight. hihi =P


fateen~ :
hoOo.. tQ.. nti join la contest. slain dapat kawan2, ada peluang jugak dpt adiah. hehe =P

ASaDa RyutaRo said...

[noriza] :
heee =) tQ noriza..
tengok saja list contest kat tepi blog ni, insyaAllah akan join semua tu. hehe =P


Love is Forever :
tQ~ tQ~ =)


iyllienaz :
hehe.. yg tu kena kasi cover2 sikit. tak leh terang sangat. ngeee =P

MOFASAD said...

ang kalau bergambar tak igt! NAK kacak je!
haha

maCy said...

Asada :
sape kacak?? takdak langsung orang kacak kat entry ni, kire mofasad sala la..kikh3

♥ p a A n i ♥ said...

wahhhh ko menang?? tahniah

ASaDa RyutaRo said...

MOFASAD :
hahaha.. itu mesti! mesti nak kacak.


maCy :
uhh.. mofasad tak salah, tapi macy yg masih mamai a.k.a rabun.. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

PaAni :
yeah! menang tu.. tak silap lagi.. hihi..
tQ~ tQ~ =)

-telordibasuh- said...

hijau membawak tuah ni hehee..tahniah alaaa

M a W a D D a H said...

hadiah ritu tak wangi...hehehe

amirah said...

tahniah.jum berwangi-wangian di pagi raya

Diba Chan said...

takziah..
eh, tahniah.
bak la sebotol.. haha

emieysandra said...

tahniah!!
wOw..asada berbaju hijau..

~_^

♥ shiMawar ♥ said...

wa..menang perfume..best2! :)

sy tau..penganjur contest bg kamu menang sbb nk bagi kemudahan kt kamu pakai gi kelas bila bangun lambat..

p/s : mknanye, tak sempat nak mandi..hahahaha.. :D

Aya de Luna said...

ensem la model tu,patot la leh menang..hehe..

i mean semua yg kaler hijau, so sila perasan kalau anda rasa anda ijo (bukan baju ijo ok).. :p

hehe,gurau je.. congrats anyway.. :)

♥cutebabygirl♥ said...

congrats dear!!!!!!! :)

@ien_R@z said...

tahniah...

hans said...

walaweh
menang beb rupanya ko
tahniah

P/S : Header Baru H.P.B Blog

echah mashuri said...

waa...hijau sehijau warne daun..hik9
thniah2..:)

MASA said...

murahnya rezeki..masuk kontest je menang..dapat minyak wangi dapat foot detox.

intanurulfateha said...

wahh mmg mcm model!
heeee

congratx menang~ ;)

'AQILAH said...

tahniah ! setiap hari pakai bau yg lain2 la nampaknya..:D

f_aRa_aINa989 said...

baju hijau tu...memang mencaPUB..haha
=p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye...salam ziarah sempena ramadhan almubarak:) how r u???hope u r so fine :) congratez for winning the contest:))

Abu Luqman said...

ziarah tgh hari....c box tk keluar sory ye..i juga pakai one drop

kk said...

wahhhh..congratttt..nak seketol perfume tu eekkeke

zulaikha said...

wahh.. congrat asada!!!
kalau woman punye boleh den mintak 1 botol... tp since laki punye.. xjadi la...

p/s: erkk.. terasa seperti ketinggalan kereta api...

Whoda said...

wah congrats! rezki si hijau =)

Cik Tom said...

tahniah asada...wlpn dh lmbt..hehe

hijaunya kaler baju...men in hulk??hahaha..