Sunday, March 14, 2010

Bizi dengan Monyet

rasa cam cun je aku jd model tanpa gaji kat depan rumah api ni.. hehe..


hiyaarkk!!
sekarang aku tgh bizi giler..
tapi still lagi depan pc..

tgh taip benda nk up-date blog..
aku rasa bersalah bile org dtg, tp xde benda nk baca..
hahaha..

so dengan lapang dada..
lapang hati..

aku menaip mengisahkan kisah aku yg budget best..

dalam minggu ni, jari aku asyik bersilat atas keyboard je..
nasib baik keyboard ngn pc ni x leh berkata2..
klu tak, mesti diorang pun complain..

tapi..
aku tak.. sbb aku pro..
wah.. best giler aku..

habis la.. aku dah start mengangkat bakul..

baik stop awal..
.
.
.

eh?

ada lagi la..


minggu depan family day..
urusan nk pinjam padang lom selesai.. heh! rupanya kena isi borang!
ingatkan leh senang lenang hantar surat leh lulus camtu je..
so aku kena buat semula dari awal..

huwaaarghh.. aumm.. raugghh.. <-- bukan aku yg lepaskan rimau ni..

.
.
.

hahahaha..

lom habis jugak..

act aku teringat kisah aku ngn monyet..

masa aku kecik2 dlu..
aku pernah melepaskan sekor monyet dari sangkar..
baik giler!!

tapi..

monyet tu g kejar aku.. ape lagi.. aku lari la naik umah..
akak aku yg tgh duk blur tak tau ape still stay kat tangga umah atok..
sape suh duk diam terpinga2..
org dah jerit suh lari..
monyet tu g peluk akak aku.. hahaha..
nanges2 beliau..

mujur pak cik aku dtg g ambik monyet tu letak dlm sangkar balik..
act monyet tu kepunyaan beliau..

siyes!! aku fobia ngn monyet..
masa umo 6 tahun, aku pernah kena gigit kat dua2 tgn aku..
parut sampai skrg masih ada!!

meleret lak panjang entry ni..
td kata bizi.. hahaha..
aku kan mem-bizi-kan body wat keje..

lalalala~


tQ kpd anda yg sudi dtg menjenguk..
sile2 la komen..


nota kaki : cik aida.. nti aku buat tag tu ea.. pagi esok kot.. heee~ senyumm..

21 comments:

sharamli said...

xf0bia ngan m0nyet...
tapi geli..erk..

Deco [MisS N] said...

hahahahaha...*berjaya menggelakkan diri,confirm aisyu pndang pelik kat aku*

sian akak ko...

~kuyam~ said...

monyet tu g peluk ur sis?hahaha!
lawak2!

~kuyam~ said...

monyet tu g peluk ur sis?hahaha!
lawak2!

Amirah Rashid said...

haha. aku dulu pernah kena kejar dgn monyet dkt sekolah. sbb ktorg kacau dye. time kelas tambahan pulak tu xD

LUVLYDIYANA said...

cinta monyet?camne lak?

zulaikha said...

dalam bizi2 tu sempat lagi meng-update-kan diri ek.. hehe..

p/s: mane rimau tu pergi??

ASaDa RyutaRo said...

sharamli :

dlu pernah geletek ngn monyet ea?? hehehe..

*lom pernah kena geletek.. kena gigit je.

ASaDa RyutaRo said...

MisS N :

jgn gelak over2.. kang ade yg merampas mknan katak kang.. wahahaha..

kirim salam kat aisyu..

ASaDa RyutaRo said...

kuyam :

aha.. sian akak kena peluk ngn monyet..

(bersopan santun ngn kuyam.. ada udang sebalik mee)

maggie udang sedap x ea? (cepat2 tukar topik)

ASaDa RyutaRo said...

Amirah :

ko memang patut kena kejar.. dia ingat ko.. errr...

eh tak.. aku tak maksudkan camtu..

maksud aku.. monyet tu rasa d ganggu.. sbb tu dia marah..

ASaDa RyutaRo said...

Luvlydiyana :

cinta monyet??

haaa.. ade gak pasal cinta monyet.. nti akn kuar versi cinta monyet lak..

hehe :P

tp cinta monyet akan d kenang smpai ke tua.. kakaka..
*rsanya la..

ASaDa RyutaRo said...

zulaikha :

haaa~ wlupun bizi.. tetap gak menengok blog ni..

benda rutin d pagi hari, petang n malam.. heee~

err... rimau td g toilet..

Wanie-san said...

hahahaha perghhh!!serius same beb!
sy penah gigit dgn beruk atuk sy!
sampai berdarah2..siap parut kat jari n peha..turun saham nnt.. (-_-")

syafawani said...

ahaha..kebetulan la td monyet hampir2 nak kejar wani..keh3..takott gak..aha

zella y said...

monyet kat blog aku juga yg baek hati... ;p

helena's said...

eh monyet tuh dia kejar ko..pastu dia tak kejatr ko lah?last2 dia landing ngan kakak ko eh?camtu?comel gila!haha

maCy said...

ouh cmni ea gaye org bz?? hihii

bdw, tringat dak kt kwsn prumahan msk spital kne serang monyet liar.. eh? monyet ke kera maCy ta sure >.<"

no name said...

monyet 2 apa ek?makanan ke??<<<---(ayat bodoh...hahahahahahah)

si para para said...

macam kenal je background gmbar tu...hehe

¶A.K.I¶ said...

mahluk prasan bernama asad dengki! hahaha... ko la 2!! maxis beb!