Monday, March 29, 2010

Kegembiraan Di Kala Kesibukan..

Huwaa~ lama giler aku senyap.. kekeke :P
ri tu aku janji nak upload gambar family day yang aku sibuk giler tu.. ni la dia..

uhh!! aku ingatkan lepas hbs family day tu aku x sibuk dah.. skali lagi sibuk daa... ni besok ada lagi benda yang kena buat.. huh!

Ri Sabtu.. 27 Mac 2010.. aku d lanyak oleh motosikal.. dah memang aku sendiri gak x alert.. aku ingatkan jalan jammed camtu aku leh la senang2 melintas jalan.. sekali tiba2 lak ada moto yang menyelit celah2 kereta.. pehh!! nasib baik aku tak tergolek terus lepas kena langgar tu.. tangan aku luka.. lebam kat lengan.. kat kaki kembang bengkak! sekarang tgh menderita menahan pedih luka.. uhh! paling memilukan.. jam kesayangan aku terputus talinya.. act tali jam tu la yang merobek tangan aku.. tangan sudah tidak lawa,. huk huk huk.. aku x cakap apa2 pun lepas kena langgar.. just ckp sorry then aku yg blah.. tengah aku belek2 jam yang dh terputus tali.. baru aku perasan tangan aku tgh berdarah.. lambat betol la.. pastu baru rasa marah ngn mamat bawak moto tu.. huh!

okeh2.. biarkan kisah luka tu.. berbalik kepada kisah kebizian aku ri tu.. meh la layan gambar.. hehe..

family day ri tu kitorang buat 2 hari.. hari pertama just main futsal n bola tampar je.. malam lak buat bbq.. sambil2 tu ada tukar2 hadiah.. (aku dapat cawan disneyland.. layan.. haha..)

hari kedua plak buat sukaneka.. pastu malam ada majlis penutupan n bg hadiah..

simple.. tapi penat giler buat persediaan! pegi sana.. pegi sini.. mintak kebenaran tu.. mohon itu, mohon ini.. heh! lebih seminggu aku bizi pasal tu je.. tapi berbaloi la.. best giler family day kali ni.. wlupun malam last tu aku tiba2 hilang mood.. tapi aku tetap puji keseluruhan family day tahun ni BEST!!

layan la gambar2 ni ye..

Lepas majlis perasmian buat senaman aerobik.. org yg monitor kat depan tu lawa.. keke..


Main futsal dari pagi sampai tengahari.. final plak buat sblah petang..

Yang x best main futsal kat padang ni.. aku mesti akan dapat luka.. dem!

Ni game yang paling aku suka skali.. yang pakai baju 18 tu team aku.. juara beb! hehe..

Relax je team juara main.. hahaha..

Yummy... siyes aku letak gambar ni saje nk bagi org terlior nk mkn ayam bakar.. hehe..

Ni la para pembakar ayam profesional kitorang.. kekeke..

Yang best keje sebagai pembakar ayam ni.. leh mkn ayam masih panas2.. pehh!!
*aku je yg x merasa ayam panas.. uhhh!

Ni la gaya org tgh lapar makan.. hahaha.. menu malam tu bihun goreng, salad + mayonis yg sedap.. ayam & sosej bbq.. hehe..

tapi aku makan ciput je!! sebab kena urus bhgian tukar2 hadiah kejap lagi.. uhh!

Siyes aku jeles ngn diorang yang leh mkn puas2 mlm tu.. aku plak lepas hbs semua keje ru mkn puas2.. huhu..

Ni plak hari kedua.. pagi2 sebelum mula apa2.. tangkap gambar dlu.. hohoho..

Game ni klakar.. sorang pemain d tutup mata bawak roti n cari tukang makan roti.. yang tukang makan tu plak kena buat bunyi panggil si buta.. enjoy!!

Tukang makan x boleh pegang roti.. ikut la kat mana org tu suap.. hahaha..

Yang ni pecah belon kat kaki.. aku asik2 dpt no 3 je main game ni.. x pernah lagi juara.. uhh!!
*aku yg berbelon oren tu.. tgh angkat kaki.. aku dapat pecah 2 belon seyh..

Game ni penuh dengan cabaran.. cabaran iQ.. aku tukang bagi soalan je.. diorang jwb.. tp klu nk jawab kena cepat2 cari gula2 dlm tepung guna mulut.. hihihi..

Yang pakai baju itam lengan panjang ni la juara.. asik dia je dpt cari gula2 paling cepat..

Para penyahut cabaran.. kekeke..

Tengok.. aku dah kata.. aku bizi.. wahahaha.. time ni catat markah setiap kumpulan.. kitorang buat 4 kumpulan.. termasuk aku skali.. hahaha..

Main kaki gergasi.. kena ada kesefahaman ru leh main benda ni dengan elok.. tapi diorang ni habis rosak kaki gergasi tu..

Kesian si Najib bertukang baiki balik kaki gergasi.. hahaha..

Sempat lagi.. lalala~ x byk gambar aku posing.. semua gambar candid.. uhh!

Isi air dalam botol.. main ni kena sabar.. b4 diorang ni boleh isi air dlm botol.. diorang kena berjalan guna kaki gergasi dulu.. last skali plak kena hantar botol berisi air tu ke garisan penamat guna kaki gergasi jugak.. best!
*aku bizi jadi pengadil plak.. hehehe :P

Ni game terakhir.. game ni aku pegang juara 3 tahun beb! wahaha..

Tengok.. sape yg dapat gigit belon berair tu dulu? dak baju merah jugak.. lalala~

See.. sape dulu habis cari gula2.. lalala~

Ni dia juara.. si baju merah.. hahahaha.. tahun ni pun aku lagi pegang juara cari gula2 dalam tepung.. hehe..


weh.. panjang giler entry ni.. layan je la.. aku x tau la berat ke tidak nak loading benda ni semua.. hahaha.. mungkin jugak line orang yang view lembab.. lalalala~

family day ni aku enjoy.. wlupun bizi giler.. uhh!!

sekarang kena fokus kat kuliah plak.. hoO Yeah!! chaiyok!

tapi.. aku sebenarnya dah jatuh cinta ngn dunia blogging ni.. lalalala~




nota kaki :

sori sebab lama x up-date.. masih ada lagi saki baki kebizian tu.. hahaha.. tambahan tengah merana dgn luka d sana sini..

kepada yang bagi award.. tQ byk2.. nti aku ambik okeh..

kepada yang bg tag plak.. nti aku buat.. mesti akan buat.. kalau ajal dtg menjelma, aku plak x sempat buat, maafkan je la aku ea.. lalalala~

13 comments:

zella y said...

la...ciannyer...
ko gi klinik x??

zulaikha said...

ish3.. terserlah kebizian itu..

lorh.. xde ke gambar tangan sakit?
btw: smoge luka tu cepat sembuh...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

betul2 bz tu...owh hope luka cepat baik :)

helena's said...

ala ramai sangat laki.susah nak pilih..huahaha

si[jari] telunjuk said...

aku suka tengok pic no 10 dari atas..haha....
knp aku suka tengok,sbb aku suka tengok la...tu je..nak kabo.....
takziah atas keamalangan yang menimpa kamoo....

✖sLap mE pLz!™✖ said...

ak xske sume pix! huahua

Amirah Rashid said...

jelesssssssssssssss
laparrrrrrrrrrrrrr
gerammmmmmmmmmmmmm
haha :D

♥ shiMawar ♥ said...

wa..sonoknye sukaneka..bes tu muka comot2..cam knk2 ribena.. :)

juara cari gula2 dlm tepung utk 3 taun..?dhsyat kamu..

moga cpt sembuh k.. :)

.zuely. said...

ko xjwb ag dow soalan aku. ko blaja ktne? takziah utk tgn ko. :|

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

sedapnye makanan alahai aku nak jugakkkkkkkkkk!!!

✖sLap mE pLz!™✖ said...

erkk,, da drop kn??

<3 fA_fiE <3 said...

BESTNYE FUN ngat famliy day tu ek? best2..eh,hati2 on road len kali..

maCy said...

gila tgk gambar...

taktau pasal buang tebiat bce entry lame..haha