Thursday, March 11, 2010

Coki-Coki yang Sedap

Tu diyark.. Tu diyark.. dia mai dah..
datang dah mood nak bercerita.. hahaha..

bila dah datang.. aku sendiri pun x dapat nak tahan.. taip je la..
oh ye..
keje aku dah selesai..
tapi..
baru je nak menikmati kelapangan takde keje.. dah ada keje baru datang! hahaha..
wat je la.. aku kan profesional..
biar apa pun kerja yang datang.. tetap cool..
berlambak cmna pun..
wajah cool tetap di utamakan..
tau-tau keje dah siap dengan jayanya.. hehe..

sebelum apa-apa..
meh..

tengok nih..

haaa... tu diyark.. ape?
lalala~ saje letak pic aku sebagai tatapan.. tiada motif lain.. wahaha..


aku baru perasan.. apesal hampir semua pic yg aku upload pic tepi laut??
hahaha.. layan je la.. dah aku yang upload.. lalala~


sekarang aku ada habit baru..

makan coki-coki..

ni bermula sejak ri isnin lepas..
tengah malam aku keluar ngan member g makan2 n minum2..
syok2 jalan2 tu..
kawan aku tiba2 beli coki-coki.. pastu aku pun nk sebatang..
bila habis sebatang.. aku nak lagi..

bila dah habis.. aku nak lagi..

alang-alang nak lagi.. aku beli je la sekotak..
dan akhirnya sekarang.. aku menaip sambil mkn coki-coki..
sungguh enak d mkn begitu saja..

ni la coki-coki cadbury tu.. xtau la, kat malaysia cam xpernah lak aku jumpa..

bila makan coki-coki ni..
aku teringat time kecik2 dulu..
aku suka makan nyam-nyam.. maskot dier rimau comel yang riang..
hahaha..
sedap.. dia ada bijirin pastu mkn dengan coklat cair..

aku balik malaysia ri tu masih lagi coklat nyam-nyam ni..
panjang jugak umo dier..

masa kecik dulu jugak aku suka mkn keropok golden ring cheese..
pehh! sampai skrg aku masih minat.
wahaha..
setiap kali pengasuh balik dari kedai mesti beli golden ring cheese ni..
sampai-sampai rumah je mesti berebut ngn akak2 n adik aku..
padahal dah cukup sorang satu..
nak jugak rebut2.. heh!

peliknya bila dah besar ni xde la kemaruk sangat nak makan benda2 camni..
suka tu still ade la..
tapi xde la hari2 nak beli yg tu je..
banding ngan time kecik2 dlu..
kalau x d belikan keropok tu, mengamuk satu rumah..
wahaha..

ni kisah zaman jahiliah..

masa jalan2 kat bandar kuching kecik2 dlu..
aku meraung tengah jalan sebab ayah aku xnk beli patung superman..
wahaha..
aku ingat lagi tempat tu kat mana!!
bangunan kedai tu masih ada sampai skrg..

terpaksa gak ayah aku mengalah..
hehehe..
sorry dedi..

sekarang? nak buat lagi ke camtu?
malu seyh..

aku dapat rasa..
mesti ayah aku malu time tu sbb aku nanges tgh jalan hentak2 kaki..
isk.. insaf.. insaf..

ri raya ni nk mintak maap la kat ayah..

14 comments:

Deco [MisS N] said...

Yeah,
taro si penglipur lara sudah kembali dengan cerita coki-coki nya...
:)

kt sini cam tak penah jumpe je coki2 cadbury...kat sini ade choki2 baru.. kombinasi perasa coklat & susu.. sedap dimakan begitu saja mahupun dgn roti gardenia:)

eqbalzack said...

dah besor panjang makan coki2 lagi...hehe...

nice pic bro!

Amirah Rashid said...

bak sini sekilo!
haha
orang tua xblh mkn byk bnde manis
nnti sakit
hhaahah

zella y said...

xprnh lg jmp kat cni...
xtau la ade ke x...
yg jenis lama tu ade la...
coki2 sedap!!

helena's said...

saya tak makan cokklat!heheehe..

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

kita mmpyai mnt yg same~
dua2 suka coki2~
yumie2~

Cheno said...

itu diyarkkkkkk.
nak cekelet satuuuuuuuuuuu!:p

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

oit. tak offer kt aku pon. sob sob.

aku pon suke choki choki. hehe

fiezah91 said...

wakakaka.. zaman jahiliah indah kuar..huhu.. mek mok coki2.. sila anta kat umah mek kinek tok..ehehehe..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

adeh..cokelat kan coki-coki tu..wat sye teringin je..

.zuely. said...

blaja bkn kt msia ke? pleknye coki2 tu. -.-'

sharamli said...

nanti kal0 balik sini sila bawak balik c0ki2 sekali erk

|arieza| said...

jgn smpei kenak kencing manis :p sik pun berak kuar coki2 hehehe

laskar pelangi said...

cam best jerk ;)