Tuesday, March 16, 2010

Hari Isnin Yang Panjang


Seawal 8 pagi aku kuar dari rumah.. biasa xde nyer aku nk kuar awal2 camtu.. oleh sebab komitmen.. aku sanggup! wahaha.. poyo lak ayat aku..

perjalanan pertama.. jalan kaki sejauh 1 km utk ke tempat menunggu van.. naik van kira2 3km.. pastu jalan kaki lagi dlm 400 meter.. ni adalah perjalanan semata-mata nak ambik tandatangan kat situ!! setelah penat berjalan.. dah dpt tandatangan tu, aku pun santap nasi lemak berlaukkan ayam goreng.. hahaha.. sungguh menyelerakan.. utk bekalan satu hari berjalan..

perjalanan d teruskan.. tunggu van utk perjalanan lbh kurang 1 km ke stesen bas (malas nk jln sbb perut tgh kenyang.. hehe..) kena naik bas utk perjalanan 1jam 40minit.. dah sampai.. kena berjalan dalam 500 meter sambil bersilat dengan kereta yang lalu lalang. ni nk hantar borang yg dah ada tandatangan tadi plak..

sampai kat pejabat.. bg surat n borang kat diorang..

"oh.. ok, nti kita bawak ke atas.. dalam hari rabu nti awk dtg balik.."

tak sampai 5 minit pun!! x sampai ye tuan-tuan puan-puan.. sekejap giler!! perjalanan sikit punya payah..

ok.. perjalanan balik d teruskan.. sempat lagi guna bas utk pegi tadi!!

Dalam perjalanan balik kejadian sadis berlaku.. driver bas ngn sorang penumpang ni bertekak.. driver bas guna kuasa veto tolak n tendang sorang penumpang ni kuar dari bas.. lepas tu si penumpang yg x puas ati ni siap panggil lagi driver tu ajak gaduh.. pantang d cabar.. driver tadi turun jugak.. terus bertumbuk kat luar bas.. giler!! sikit punya hal sampai nk bertumbuk..

aku tak tau apa kisah terawalnya.. yg pasti diorang bukan gaduh pasal berebut bini.. cuma aku dgr time driver bas suh penumpang tu keluar je.. penumpang tu nak duit dia balik.. driver tak nak bagi sbb penumpang tu naik dari mula2 bas bergerak, time tu dh lebih separuh perjalanan..

hurmm... okeh2.. teruskan dengan perjalanan aku.. jgn sampai berbunuh plak pasal duit tambang.. hahaha..

sampai kat stesen bas..

eh.. aku rasa hari ni aku over popular lak.. apesal ramai org kenal aku?? semua nak bersalam.. cam selebriti.. hahaha.. kluar balik ayat poyo aku..

aku tunggu bas lagi.. utk ke class plak.. kena naik bas utk perjalanan 30minit.. class aku start kul 2 petang.. jd aku sempat lagi duk rehat2 jap kat masjid.. dalam 20 minit jugak la.. (bagusnya aku)..

sejam setengah dalam class.. pastu aku pun kluar g shopping lak.. g carik selendang utk T.. hehe.. dh dpt brg yg aku carik, aku pun balik la..

ni la selendang tu.. act rabun mata gak nk pilih mana satu nk beli.. hihi


OTW balik aku kena berdiri dalam bas.. 30 minit berdiri.. bas penuh cam sardin.. sampai kat stesen bas baru kul 4.30 petang..

x balik rumah lagi.. aku g supermarket beli stok makanan dlu.. sekejap je g beli.. sbb dah siap list brg yang nk d beli. hee~

nak balik ke rumah kena tahan teksi.. klu naik bas, pengsan gak nk angkat brg2 sambil berhimpit..

balik ni yang tensen.. jalan jammed! spatutnya perjalanan ambik masa 10 ke 15 minit je.. tapi ni kena ambik 30 minit! lepas tu teksi kena patah balik guna jalan lain sbb ada sebuah lori terhambat stuck kat tgh jalan menutup jalan masuk.. tambang pun bertambah la.. huwaaaargghh!!

tambang jadi lebih separuh dari harga asal.. dengan muka tensen driver teksi menghantar aku sampai depan rumah. hahaha..

alhamdulillah.. sampai jugak ke rumah..

perjalanan hari isnin yg sungguh panjang.. permulaan minggu yg agak baik.. agak la..

apa-apapun, semoga segala yg aku usahakan d permudah untuk d laksanakan.. amiin..

gud luck ASaDa RyutaRo!! chaiyok!! yeah!! semangat! semangat! wahahaha..

19 comments:

zella y said...

jauhnya perjalana...

ape2 pon,semoga dipermudahkan ape yg ko nak buat tu...amin...

meera^da cute..*_* said...

uit..ko memang poyo gilerrrrrrr!!!!!!

kenapa ko damaikan pergaduhan tuh???

apesal dorang salam2 ko???nak derma ekk???

selendang utk aku ade x???

ape2pon...gud lak juga...

semoga program ko berjalan lancar..


bini fahrin(dah naik araf arinih..haha)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tanak komen pasal gadoh2 tu..tapi nak komen pasal selendang..aduhh..apesal selendang tu cantik sangat ha? nak satu secare percume boleh? hahaha

helena's said...

saya abace pon sampai saya penat asada.jadi saya paham ape kamu rasa.hehe

btw selendang tu cantik~!

enjelinajolipit said...

lu cerita macam kesah susah payah seorang guru di pedalaman nak pi sekolah je. hikhik

ASaDa RyutaRo said...

zella :

tQ sama2 doakan.. heee~

ASaDa RyutaRo said...

meera da cute :

*aku rasa bersalah lak letak nama ko dgn tambahan "da cute".. hahaha..

aku x damaikan org gaduh tu la.. org lain yg leraikan..

sbb aku selebriti terkenal la diorang nak salam2 ngn aku.. hee~

err.. ko bg duit kat aku, nti aku belikan.. lalala~

tQ doakan utk aku gak.. hee~

ASaDa RyutaRo said...

cik aida comei :

haa?? nk jugak.. err..

aaa..

hurmm..

hehehe~ sengih je last nye..

ASaDa RyutaRo said...

cik helena :

tQ kerana memahami.. keke :P

lawa kan selendang tu.. tengok sape pilih la.. (kuar ayat poyo)

ASaDa RyutaRo said...

enjelinajolipit :

hahaha.. wa rasa cikgu ngajar kat pedalaman pun x perit cam wa jalan ni.. kakaka..

meera^da cute..*_* said...

aku bkn nk kata aper..
jari ko pon ngaku aku cute..wellll!!!

ko xtringin ke nk bg hadiah kt aku??

|arieza| said...

auw.. sapakah si T itu? :p

Solehah said...

aminnnn..

ASaDa RyutaRo said...

meera x cute :

ek eleh.. perasan over!!

apa aku dpt klu aku bg ko adiah?

ASaDa RyutaRo said...

arieza :

T ya org US.. hehe :P

ASaDa RyutaRo said...

solehah :

tQ... amiin jugak :)

zulaikha said...

uih.. panjang bebenor hari anda ye..

T in FL said...

I LOVE THE SELENDANG!

No, nya sik boleh beli selendang kachak kei urang lain. (ingat bai'ah).

p/s: jangan sik gi kelas aritok.

Amirah Rashid said...

selendang utk sy mana?
ahaha
xpe kalau hari2 mcm ni,
mesti cpt turun berat
*ade kene mengene ke? xD