Saturday, July 24, 2010

Transformasi Bukan Transformers

Elijah Jordan Wood @ Frodo LOTR
Gambar ni mungkin ada kaitan. lalala~

Assalamualaikum salam mesra salam muhibbah untuk semua. semoga hujung minggu ni dapat jugak berehat dengan bestnya bersama family dan rakan-rakan. wollah.. hepi selalu ceria selalu. kepada yang masih dalam kerisauan dan kesedihan dengan dugaan yang datang, semoga segalanya baik-baik saja dan dapat diatasi dengan penuh kesabaran.

Lama jugak tak update walaupun takde la banyak sangat kerja yang di buat. kebanyakannya hanya pergi ke sana sini dan paling banyak masa di depan pc menonton siri anime One Piece. ini adalah kali kedua ulang tengok, tak muak-muak lagi. hahaha..

Yeah.. tajuk cam gempak, tapi isi tak tau camana.. yang ditaip ni pun semacam ke laut sedikit. sikit la..

Pernah dengar kan satu ungkapan, "sangat rugilah bagi seseorang yang hari ini lebih buruk daripada hari semalam." wah.. so kalau hari ni lebih baik dari semalam, kira untung la..

Berbekalkan ungkapan ni, maka.. aku pun terasa yang aku perlu berubah menjadi lebih baik. karang sama je dengan hari semalam, kira rugi jugak tu. tak balik modal..

Okeh.. panjang-panjang lak merepek. ini aku pada 5 july ri tu.. kelihatan agak serabai. sebenarnya nak nampak ala-ala mamat jepun la kononnya. bila tengok lagi sekali, oh.. cool!! [ok, aku poyo. hahaha]

Uhh.. adah kata aku serabai. si keyyah pun. dan akhirnya aku akui.. memang serabai! penat dengan gelaran diego maradona yang member-member kasi, tambah lagi kekalahan Argentina di tangan Germany hari tu, aku pun potong jugak la rambut ni..

Yeah! jadi David Villa pulak. hahaha..

Bukan curang dengan skuad Germany dan menyokong Spain, tapi tiba-tiba terasa nak buat style ni pulak. first time! sebelum ni rambut adalah sangat sopan.. yang ni smart plus sopan. err.. ni komen member yang menggunting rambut. hehe..

Apa-apa pun, masih kekok dengan gaya ni. tapi kepala sangat ringan. ok ea style ni? cam dah lama popular je style ni..


nota kaki :
entry ni memang ke laut. adeh! sekarang masih dalam proses meng-edit gambar berjalan-jalan menggembirakan diri kat taman impian khamis hari tu. karang dah settle baru post. hehe..

54 comments:

syahira ariff said...

hahahahha
david villa pakai spek
=p

amirah said...

kemas,smart,kacak...tp ala2 jepun lum agi kot.hehe

Lynn La Loy リンダ said...

yarkk.. rambut u panjang lagi comel ok!
Haha. a'kum.. sori terjah secara tiba2. :P

ASaDa RyutaRo said...

syahira ariff :
hahaha.. yg ni david villa skema punya. errkk! karang marah lak si farid fernandez.. hihi =P


amirah :
ho yeah! tQ~ hehe.. bukan dah ada ghupe ala-ala jepun ke? hihi =P


Lynn La Loy :
errkk.. comel?? hahaha.. ye ke comel?? =P
err.. memang utk d terjah pun. hehe.. tQ sudi terjah =)

cikgadis konfiuss said...

huahuahua..
better la yg latest ni
kemas..x sesak mata tgk
hikhik

ain fathihah said...

erghh! asada. hensem2. suka2. nak masuk meminang kamu lah. hehe.

si[jari] telunjuk said...

wah....tahniah dengan gaya baru anda....<----ayat selamat sbb tak elok puji depan2,apetah lagi mengutuk & mengata......hahaha

~muge bahagia selalu lah~~~

hans said...

hahahah
macam mana ko leh dapat nama maradona tu?
story sikit

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

ASaDa RyutaRo said...

cikgadis konfiuss :
haha.. tQ~ tQ~ sebelum ni agak sesak mata nengok, lebih2 lagi bila baru bgun tdo. tp tetap nmpak cool. hahahaha..


ain fathihah :
peehhhhh.. nk hantar meminang terus tu. hahaha.. tapi skrg ni takde org kat rumah la. tangguh dlu la ea.. =P

ASaDa RyutaRo said...

si[jari] telunjuk :
wahahaha.. tQ~ tQ.. err.. ayat tu kira memuji ke cmna? hahaha.. semoga bahagia selalu gak =)


hans :
heh.. diorang tu memandai je. ada plak bila tengok aku dari belakang time main futsal d katanya sebijik cam maradona. hahaha..
klu maradona time muda2 takpe la jugak, ni maradona yg dh tua tu..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

yey..! kan ke gaye rambut yang mcam ni lebih kemas..hehe..suke2..

Ann said...

erm smart...

M a W a D D a H said...

wahahahaha...asada nmpk gemuk dengan style rambut baru..hahaha

* habislah buat style lain plak lepas ni...hahaha...*

enuLwanie said...

hencem nye abg ni!!!

f_aRa_aINa989 said...

suka rupa tanpa spek..
sbb nampak hensemmmmmm.....sangat..hehehe....
psstt...nak tau reaksi ain??
dia jerit ohh..hehe...

pu3mas89 said...

haaaa blh tahan juak pakcik tok ~~

suzzsuzie said...

memang hensem adik ni...rambut panjang ke rambut pendek memang ramai la awek pandang...hehe

Cheno said...

perempuan suka lelaki yg messy2 hair :D

zulaikha said...

hahah.. ingatkan transformers mane la tadi...


btw, ok la gaya baru ni. kemas. i like :)


zulaikha's blog:
.::ZULAIKHA::.

ASaDa RyutaRo said...

cik aidacomei :
tQ~ tQ~ kemas n ringan kepala. jimat syampoo lagi. hahaha..


Ann :
tQ ann.. =)


MaWaDDaH :
gemok? manade gemok?? biasa je.. isk! lmbat lagi nk tunggu tukar style laen.


enulwanie :
errkk! tQ~ hehe =P

ASaDa RyutaRo said...

f_aRa_aINa989 :
err.. itu spek pinjam. hahaha.. ain jerit skali? dia nk hantar rombongan meminang. hahaha..


pu3mas89 :
peehh.. boleh tahan jak? hahaha.. tQ~ tQ~


suzzsuzie :
alhamdulillah.. tQ~ datang menjenguk ke sini (^^,)
hope ada la yg berkenan buat jadi laki. hahaha..

ASaDa RyutaRo said...

Cheno :
errr.. ye ke? so kena messy2 gak la ni ea? hihi =P


zulaikha :
hahaha.. transformers tak jadi.. eh, kamOo xnk autograph david villa? hehe =P

iza said...

Salam...

Haaaa....hensem pun...
Gbr sebelum ni mmg mcm gbr tak pernah sikat rambut a.k.a tak mandi sebulan....hehe....

asliner said...

tau xpe..
ala2 david villa..
made of malaysia!..hoho..=)

sugar2 kapas strawberry said...

aha..kan hensem tu ;)

Sofia said...

yeahhh..

barulah kemas..

inilah gaya Malaysia.. hehe

M a W a D D a H said...

adeh..xnak mengaku...hahaha...

hans said...

cool apa beb xmakan ketam
hoho

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

::cdot the dot:: said...

aku rasa pic yg atas tuh lg meletoooppp....


luv elijah forever!!!!

hans said...

baru aku perasan muka ko cam member diploma aku
ada iras2 la sikit

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

CheQ PP JoY said...

wah asada..anda kelihatan smart!! pas ni cbe wat pesen ala sukun ujang plak..haha

kerangRebus said...

alahai..lagi suke tgok rambut lame tu lor..=_=

Dc said...

dulu jd corch tp skrg dah trn pgkt plak hahaha..pelanduk sm rambut jerr..mka lain2:))

Farid MOFASAD said...

kalau ko guna mofasad stail. siap ko. hahaha

ery farieha said...

walamakkkkk!
:P

fiezah91 said...

haha..gmbr 1 best.. ngeee~ oke apa.. haha

ain fathihah said...

si aina sangat ngok-ngek! ergh, habis rahsia aku. mana ada jerit! ter-teruja lebih ja! hohoho

/Dayah//Nurul/ said...

weewit. berstylo villa. bila nk buat style torres plak...

✿nenek moden✿ said...

huhu..yg atas tu nampak mcm lagi muda ahh..huhu..yg bawah macam berumur cikit..wah!!jujur giler berkata..hahaha

CgMas said...

Transform luaran - no komen, transform dalaman tu kira ok la kan.

echah mashuri said...

david bermata 4..huuhu

Linglung said...

dah macho dah tu bro ;)

Arisa Mihashi said...

ko makin gemok ar.

FarhanaDr said...

Haha.. Harus kan perah san sekali sekala.. Hik hik.. Bagus laa.. Ade kemajuan sket.. Kalau botak rasanya lagi tak serabai kot.. Ekeke.. :p

amirah said...

hai..perubahan yg bagus jugak sekali sekala buat org terkejut kan..cth, "eh, hensemnya..ni budak kelas aku ke.." -- baru nak perasan wlupun dh lama sekelas..hehehe..salam ziarah

sarah shafie said...

wahaha..housemate n roomate aku ckp ko serabai ek??skrg tkde dh la ek??kehenseman terserlah dh..hehe..jgn kembang2..

rhapsody LiN said...

hehe.. rmbut pon boleh buat wanita tertarik kt kamu tau :)

AiDa AzRyN said...

wahhhhhhh~ kim salam gambar guy yg last tu.. ckp kt dia,aida nak tandatangan dia.. nk wt knangan~ wakaka~ :))

khairul_bariyyah said...

ngee~ nmpak macam budak baik.. hahaha...

lagi prefer gambar yg serabai.. XD

hans said...

hahahaha
maradona muda2 style juga
ni maradona tua
adess
ko gemuk ke apa?
aku tgok kurus jer pun tapi kena panggil maradona tua
hahaha

P/S : Review Filem : The Sorcerer's Apprentice Cool Giler Beb! Terbaik!

Keyyah said...

ahha dah ubah style pulak kan..

tetiba nampak Sweet a.k.a Comeil..kikiki..

Serabai itu smart..Sweet itu comeil...

**taip komen sambil membalas senyuman last pic asada** ^_^

cik yuki said...

haha. mmg da lama pn style ni. but i like.~

maCy said...

asada! am i d last one 2 cmment dis entry?
xnk kumen lah~

maCy said...

baru dpt tgk gambar jugak..
elijah tu pen**k..
adakah asada bgitu juga?

jgn mara, lame ta guro2 ngn asada.. ;p