Saturday, March 13, 2010

The Rebound : Bukan Sekadar Pantulan Perasaan

Movie ni kuar 2009.. tapi aku baru je hbs tengok jap td.. sungguh best! bukan sekadar komedi love movie biasa.. ni kisah kekeluargaan.. kisah cinta jejaka yang sangat muda dengan wanita berusia 40 tahun yg dah ada 2 org anak.

suami Sandy telah berlaku curang. kecewa dgn suaminya, Sandy nekad bawak 2 org anaknya terus berpindah ke bandar.. x nak ada apa2 kaitan dah ngn ex suami dia tu.. nk lari jauh2..

Kat bandar, Sandy cari kerja n dpt kerja kat stesen TV SNN.. dalam masa yg sama, Sandy cari apartmen lalu berjumpa la dgn si hero, Aram Finklestein..

Aram keje kat coffee shop ni.. klakarnya, kwn si Aram ni gtau kat Sandy yg Aram ni the best baby sitter.. Sandy ni plak dlam proses cari ayah baru utk anak2 dia.. so, si Aram ni la jd mangsa jaga anak2 Sandy..

ada satu scene, Sandy kuar date ngn sorang guy ni, nmpak cam romantik la laki tu.. mybe sama umo ngn Sandy.. tapi.. laki tu pengotor giler!! hahaha...

Sebelum tu, Aram pernah d belasah oleh Sandy, jd tempat melepas geram lepas bercerai.. hahaha..

Bagusnya anak2 Sandy ni, diorang suka ngan Aram.. kamceng.. siap anak2 Sandy wat interview lagi kat Aram.. huhu.. mula2 tu cuak jugak Aram nk jd baby sitter.. mak Aram pun x setuju Aram jd baby sitter ni, tp Aram berkeras jugak..

Keje jd baby sitter ni buat Aram banyak tau pasal masalah Sandy.. oh ye.. si Aram ni pernah bercerai! haha.. dalam usia yg muda.. Alice, isteri dia dlu tu mempergunakan si Aram utk kepentingan sendiri.. padahal Alice ni skandal ngn sorang laki yg d perkenalkan sbg abangnyer.. huish!

Bila dah rapat ngan family ni, tiba2 satu hari suami Sandy yg curang tu dtg pujuk si Sandy kembali kat dia.. Sandy tetap tak nak.. siap kena kutuk habis2 ex suami Sandy ni.. hahaha.. time ni klakar.. nak tau, Aram sungguh romantik dalam citer ni.. so Sandy macam jatuh hati gak la kat Aram.. tu yg nama rebound.. heh! (cam kisah aku lak kan.. hehe..)

Masa birthday Aram, Sandy pun turut celebrate skali ngn family Aram.. Sandy bersuai kenal la kat family Aram.. mak Aram ni ok je.. ayah Aram klakar giler! hahaha.. hadiah hari jadi Aram, ayahnya bg gummy bear ngn handlotion!! kahkahkah.. cam kanak2 lak si Aram ni..

lepas berkenalan ngn family Aram, Sandy pun memperkenalkan Aram kat member2 dia.. kwn2
Sandy ni cam perli2 gak la kat Aram.. ye la, masih muda sgt.. sampai ada sorang tu kata, masa si Aram ni lahir, dia tgh pregnant! hahaha.. tapi diorang tetap sokong hubungan 2 org ni..

satu malam, si Aram meluahkan perasaannya kat Sandy.. Sandy pun sama.. 2 orang ni rasa cam dah serasi kot.. hurmm.. bahagia la.. sama2 jaga anak2 Sandy.. tapi..

satu hari dapat tahu Sandy tgh pregnant.. Aram ok je nak jadi dedi.. masalahnya..

Sandy lak tak mahu.. sebab beza umo.. dia anggap Aram terlalu muda nk jadi dedi.. diorang berpisah masa kluar dari medical center tu. tambahan plak doktor kata ada masalah dgn kandungan Sandy tu.. time ni frust la si Aram.. sian dia..

Aram ambik keputusan utk mengembara.. jalan2 cari ilmu.. cari pengalaman hidup.. hehe.. (cam aku gak ni.. lalala~)

Sandy plak meneruskan kerjayanya kat stesen TV tu.. jd pekerja terbaik la si Sandy ni.. anak2 dia pun dah besar.. 5 tahun berpisah..

Tiba2 satu hari Sandy n Aram berjumpa lagi kat restaurant.. masa ni Aram kluar ngn family dia..
nak tau, citer bg suspen jugak.. tiba2 kuar sorang budak panggil Aram dedi.. pehh! depan2 Sandy lak tu.. rupa2nya, anak tu anak angkat Aram.. bangla mari.. hehe..

Movie ni berakhir dengan Hepi ending~ .. Sandy terima balik Aram dalam hidupnya.. xtau la cmna.. Aram pun lebih matured time ni.. umo 30 thun.. hurmm.. aku kena tunggu umo 30 tahun gak ke nak kawen?? hahahaha..

okeh.. kesimpulan.. cerita ni sungguh best! byk part2 klakar la.. lepas tu, mungkin gak cerita ni ada ciri2 cam cerita aku?? hahaha.. sbb tu aku minat kot.. lalala... THE REBOUND!! aku pernah alami.. huh!

14 comments:

Kim said...

kim rasa rebound love doesn't last long. based on my experience lah. :D

INDRA QIRANA said...

macam berat jer citer ni....

ASaDa RyutaRo said...

kim :

klu ikut dlm movie ni.. masa yg menentukan..

klu ikut pengalaman lak.. entahla.. x tau lagi cmna.. hahaha..

ASaDa RyutaRo said...

indra qirana :

berat cmna tu?

kisahremaja said...

waaa.... inilah review filem yang besh untuk dilayan..... buat saya teruja nak cari cite nie.....

hazman aka species1980 said...

review yang bagus....btw kat aner nak cari citer nie yea....kena buat misi mencari la nie

kisahsensasi said...

komedi romantik nie memang sonok dilayan.... feeling + gelak tawa

meera^da cute..*_* said...

nak tgk citer nehhhh

mIsH IeRA cIK irAh said...

owh aih.cam best skali juak crita tok.. T_T.cepat lah abis final.... cepat la... T_T

Amirah Rashid said...

dah nak kawen nnti jgn lupe jemput ye
nk jd flower girl :D

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

wahhhhhhhh best gak eh cter ni??

ko nk kawen umur 30 ker??? haha

enjelinajolipit said...

adakah Aram seorang yg nyah menurut gambar tesebut? euuw~~

cikbedahlaser said...

fuhhh ni bukan review dh ni...
whole story dah..
heheheheh
tp nmpk cam menarik lak.. nk kena cri gak la

Deco [MisS N] said...

hehe..terlepas pandang entry...bile dh baca sampai abes,barulah ku tahu kisahnye..ku pikir teknik rebounding....
:)

Bercinta semula selepas kecewa...bestnye...kesimpulannya~~~cam ketika cinta bertasbih gak kot.... dh mmg jodoh bersama,ape2 yg terjadi pon,akhirnya tetap bersama kan????