Monday, July 04, 2011

Hensem Kot, Terus Jadi Gambar Dia..

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Dua hari lepas ada orang tanya, samada saya buat akaun Facebook lain atau tidak. sebab dia nampak ada orang guna gambar sama seperti gambar dalam profile album Facebook saya. yang dahsyatnya, lelaki tersebut seolah-olah mengaku dalam gambar itu adalah dia!

Saya pun minta bantuan orang yang bertanya print screen gambar saya dari profile lelaki tersebut sebab saya tak dapat view. ini hasil print screen nya..

klik gambar untuk bacaan lebih jelas.

Sedap nama dia, pada sangkaan saya, nama itu mungkin hanya rekaan semata-mata. tidak tahu apa tujuan sebenar dia buat macamni. saja suka-suka kot. barangkali hensem sangat gambar saya tu. hahaha..

Pada saya, kalau dia guna gambar tanpa mengaku itu gambar dia, okay je. ia sama macam Hans Hanis guna gambar Mail Lambung atau D_tieah guna gambar Siti Nurhaliza sebagai gambar profile. tetapi bila baca pada komen di gambar tersebut, seolah-olah saya pulak jadi dia dalam gambar tu. pergi ke Bali katanya..

Gambar ni pertama kali saya upload semasa mula-mula berblog tahun lepas dalam entri Aku Yang Hot selepas di tag oleh Cik Jari. saya lupa nak letak watermark pada gambar. tidak menjangka gambar akan diguna oleh orang lain.

Dulu nampak gambar ni jadi profile seseorang di Tagged. lepas tu jadi main photo Geng Budak Hensem di Facebook. rasa macam retis pulak gambar diguna pakai orang lain. hahaha..

Nota kaki :
tak apa kalau nak guna gambar orang, tapi jangan tipu dan aniaya orang pulak.. kan dah salah jadinya.

64 comments:

laskar pelangi said...

fulamak!!! dah macam retis dah asada;D

FiraHasan said...

Bahaya sekarang ni. Saya ni pun baru nak mula wat watermark. Tapi mujur wajah bukan jenis market ;)

Bella Bell said...

nak buat macam mana.. awak kacak sangat.. hehehhe!!~



^^

syAzAnA said...

tu lahh, hensem sangat. haha.

okayy. jgn nak kembang sangat. keh keh keh

Ronda-ronda KL part 2 (7th Mufiin dan Sekinchan Ikan Bakar)

najihah sahami said...

hahahhaa...susah jugak muka hensem...aihh....



asada..pas ni jgn hensem sgt tau..bimbang ni.....



ececcece.laju je bmbg kan. hahaha.

nadzwareina said...

Tang mnyamar tu mmg xleh biar.. bahaya..prnah terbaca heliza pun slalu kena. tkut org mnyamar tu buat onar kita yg kena kan..

anyway payah jadi insan hensem + hot ni.. ramai sgt duk guna gambar tak mintak izin.. patut kena mintak royalti tuh.. boleh kaya kut :p

[sutera kasih] said...

hmm pastok, mun upload gamba, jgn lupak letak watermark di tengah2 gmbr k, sik brani org curi hehe

~~miss tempe~~ said...

selalunye ramai orang pompuan je kena curik gamba camni.tak sangka lelaki pon kena..amek gambar yang handsome je.hehe

fiezah91 said...

hahaha.ktk tek kacak? kehkehkeh.. org kacak nang gia.ada jak org nak pake gambar nya k profile pic. hahaha.

p/s: kalah retis u. hikhik

-ini diary saye- said...

thumbs up!

missSenget said...

wow...!!

x terluah kata-kata..

simpan sendiri je laa eh?

hahaha...

Aisumi Chan Kawa'i said...

bahaya nih.. kalo orang cuti buat benda2 xelok kan susah nnt.. aduhaii~

carnolia said...

susah gak bila hensem ni kan. =)

Jo Qusary said...

Saman!

Cik Aish said...

makin ramai org fake profile..annoying gile..aritu pun ada sorang blogger ngadu profile die kene fake..hm..tu la..susah jd cantik n hensem ni kan.. lalalalal

Fay said...

asada memang femes lahh!! hehe

En. W said...

Kacaknya En. Asada kita ni ya.

Tetapi, saya rasalah kan, gambar tu macam berbeza dangan gambar Cik Asada. Rupa muka Cik Asada lagi kacak, ya tak??? :D

Adila Sahaja said...

siapa suruh hensem sangat...?

haha...jk.

cik bulan said...

kesian..>.<..huhu

shandye. said...

aceeewaahhh....

dalam kekeliruan, mesti ko ala2 bangga kan ada org cilok gambar ko buat profile picture?

ce ngaku cepat! hehehe...

Hans said...

aku dah kata bang
hang RETISSSSSSSSSSSSSSSS
hahahahaha

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

violetless said...

hai retisss..hahah

iKhRam said...

Retis ??
apa tue.. apapun susah gak kalau ada rupa ni kan..

tp tak pe.. jadi pujaan ramai orang.. hahaha

kira bertuah la tu..

M a W a D D a H said...

hai hensem...wink...wink..:)

nur aisya humaira said...

waaa,da macam artis plak asada...:)

bahaya jugak kan expose gambr...klu tk cantik tkpe..klu cantik naya laa sape yg kena...:)

:erk

Wahidah said...

maksudnya anda sgt femes smpai org berminat menggunakan gmbar anda..syabas..tetiba kan ber anda2...hehehe...

salam ukhwah..:P

dak eina said...

tu la ensem sgt! kekeke :P

emieysandra said...

bang retisss! nk add die lah..nk ngorat yg ni takut, bek ngorat yg tu lah..errr, k bai~ =.='

Azhafizah[フィザ] said...

Wahh..sampai cenggitu sekali..ni mesti kipas susah nak mati asada chan ni..masih ade lagi faker dalam dunia tenet ni..next time jangan lupe letak watermark ye..barangkali die takde picture sehensem camtu kot XD

Kimmy Ai said...

Hahahaha! Loser gila mamat ni pakai gambar org lain.. Menipu pulak tuu.. Boooo~
p/s : Asada lenkali jgn posing hensem sangat ambik gambar.., kan dah kena plagiat~ ;D

farhanaDr said...

Nama syed zaqquan nizam. Sedap. Belajar dentistry tapi kerja accountancy. Fuh!! Hebat orangnya. Hehe. :p

Dah kata dari dulu lagi, abang long Geng Batista memang retis. Kata Asada Ryutaro kan. Kikiki.

ztie said...

cmne nya mlah ow. sikkan nya nak ngkah semua gmbr dlm ya gmbr ktk ow nya nak crk gmbr yg muka lebih kurang semua? nang rajin eh nya nak bercarik.

NunAlifNunAlif said...

Tak menahan "Syed Zaqquan Nizam"...
Kemain laa kat "Bali"...
Adooii la...

Sabor je lah Asada...
Retis memang mcm tu..:p

Fiq Vertigo said...

apekelas bali kaler biru laut heee


adoiyai.

cik nani said...

saya pon pernah curi gambar ni..ampunn...ngeee...=P

JIJI YU said...

tu le engko..hensem bebeno..naseb die taruk gambor yg hensem jugak

Taufan Bin Ribut said...

bro bukan ko sorang je..aku punye gamabr pon kene ciplak gak die buat profile pic..haram



Entri terkini : 10 sebab kenape saye sayang awak ^_^
Ebtri sebelum :entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
Watch my video song!!

sizuka[Izzati] said...

perghhhhhh serius retissssss yawwww.

Aslina said...

adoi pe la dapat menyamar2 nih kan?

Hans said...

oit....asal diam je semalam?
dah off dah?

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

meowwmania said...

handsome lah kot ;)

eh bahayanya ekk...sy pong tak penah letak watermark kat gmbr

BeeWhiteRoses said...

macam hensem je gambar tu..^^..lain kali try letak watermark..mungkin boleh kurangkan masalah fakers ni..huhu

BeeWhiteRoses said...

macam hensem je gambar tu..^^..lain kali try letak watermark..mungkin boleh kurangkan masalah fakers ni..huhu

eva said...

haha! tedah org ya lok ingin nak jd ktk..

Fathiah Hamim said...

ensem sangat tuh yang orang rembatt

n!cK said...

koh3..sian plak..xcukup gamba sendiri agaknye smpai gambar org len pon nak di curinye..huhuhu:)

yatie Awang said...

aaa...mungkinlah gambar tu hensem kut, tu yg dia berkenan tu...

zahidah dihaz said...

wow!! kacak ktk eh..kmk mok pakai juak k jadi profile pic boleh? hehehehe


New Entry: Santubong Summit

Bui Idzra Ryn said...

aih2..lewat juak org ya..ktk kacak glak nendak org makey gambar ktk..hihi..^_^..p,bahaya juak owh..mun nya salah guna,nak kah naya ktk..org yg x kenal ktk xlah daknya tauk cerita sebenar..

iPai said...

hoish .. mane boleh gitu .. silap2 dia guna gambar ni usha awek ke ..

tak pun awek sendiri mai dekat ke .. kang susah tuh .. sama je orang2 gini ..

ko usha2, say hye .. haha

SweetyMui2 said...

syoo..pemes eh.haha.yalah tek,mun camya2 jak ok la juak tp mun sampei nak jaikkan org pakei nama org lain ya dah salah ya :)
psstt..kimsalam ngn orang lam gambr ;p

[noriza] said...

huhu saya pun tak letak (aka tak rajin) meletakkan watermark pada gambar.

sebagai pre caution maka nya kena merajinkan diri letak watermark lepas ni.

erm. tapi ade ke org nak ambil gambar saya wat profile pic yea :P

sabar la ye asada...asada pi la warning sikit pencuri tu. .geram rasanya dengan pencuri identiti itu.

eh3 terlebih emo lak T_T

RedVixen said...

wahh! bangga2! kerana dirimu begitu berharga :D

~teratai nailofar~ said...

erkk....biaq btol mamat 2...ada jgk org cmneh..hhuhuu

izfanora said...

mesti kembang semangkuk nie.. yg dlm gmbar tue hensom juga yer.. nk knl r.. :P

iPai said...

nasib baik aku tak hensem cam ko .. hhehe

sHi Ma said...

bahaya juga mcm nie... xtahu apa tujuan si penipu tue... kasi SAMAN...

d_LA said...

ssh jugak kalo ensem sgt ni..bijak lagi..pemes lagi..lelaki pun nak jd asada..heee...

cEro said...

dia tak buat apa2 buruk dgn gambar tu, tak apa lagi kot...
jangan plak guna gambar tu tipu pompuan sana sini plak nanti..hahha

Tea said...

cewitt.. hbs abg hensem jd rebutan plk. hiks.

MiRa said...

wah hot!!!!!!!.. nk pinjam gmbr letak kat fb sy la pulak.hehe:)

shandye. said...

lepas ni for sure ada talent scout call mintak jadik model/blakon.

larrrikkk....

iPai said...

so amacam ? dah cari mamat tuh n marah dia ? hehe

Si kOtAk HaTi said...

syabas brader asada...dah jadi mcm nie pun masih cool & x melenting..

p'kara y sama pnah t'jadi pd saya..
gmbr dicuri & digunakan sbg profile picture org lain..agak bengang jugak sedikit..hehe at last, mls nk cri gaduh..smuanya pic sy privatekan..=) abis cerita..hihi