Wednesday, May 11, 2011

Website Karaoke Online

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Tak habis lagi dengan karaoke. hari ni nak memperkenalkan website karaoke online yang saya sebutkan dulu. sebenarnya, saya kenal website karaoke online ni pun dari blogger lain jugak. tak ingat dah siapa. oleh kerana berminat nak sumbangkan lagu, saya terus register. free je..


Mulanya nak guna nama Salem, vokalis kumpulan Iklim. tapi dah ada orang guna, jadi saya tukar la sikit, jadi Saleem. hehe..

Karaokeparty.com lebih kurang macam laman sosial facebook, friendster dan lain-lain jugak. boleh komen-komen kat page users lain. cuma kelebihan website ini, mereka menyediakan permainan karaoke kepada peminat dan kaki K-Box. kepada sesiapa yang kekurangan modal nak sumbangkan lagu kat pusat karaoke, boleh saja berkaraoke di dalam bilik sendiri secara online.

Tak perlu microfon mahal-mahal, headphone cabuk dengan mic kecik pun dah okay. asalkan tak rosak je.

Satu lagi yang menarik, setiap lagu yang kita nyanyi akan diberikan markah. boleh praktis selalu untuk dapat markah yang lebih bagus. hehe..

Website ini, turut menyediakan kelas vokal macam dalam Akademi Fantasia. tapi saya belum pernah try lagi. kalau tak silap saya, kelas vokal ni percuma! cer tengok.. cer tengok..

Lepas habis nyanyi, mereka akan beri grade melalui markah yang kita dapat. kalau lebih dari 7800 points, Up and coming star. kalau lebih dari 6800 points, Lead singer. agak menarik jugak bila mereka letak kedudukan markah kita berbanding penyanyi lain untuk lagu tersebut.

Seriusly dah addicted dengan karaoke online ni. rasa cam penyanyi tegar plak bila pagi-pagi practice suara. hahaha.. ada sesiapa nak lawan markah saya dengan lagu Wind Of Change by Scorpions ? mintak maaf lah, saya tau lagu rock kapak je. (^^,)

Nota kaki :
karaoke, karaoke jugak.. jangan sampai tak dan buat keje lain pulak. hehe..

35 comments:

sizuka[Izzati] said...

asada gila karok.hahaha.

Kyra said...

saleem tu asada ??hahaha..saya guna joyahsmart..rasanya penah jumpa dlm battles :D

Si DauN CeRi said...

karaoke online?? huiyooo.. ade ek camtu? siap kasi markah lagi tuu.. oke tak yah dah la gi ujibakat ape2 dah.. cangok je depan pc lah pasni.. great!! hehe

ztie said...

kmk selalu main tok! hahahah lamak sik main eh! sejak mic rusak.. ktk nyuruk kmk terasa nak beli mic baru jak.. eegegegege

.zaty. said...

free register ke?

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

wow..amazing..

best yew...dah lme nak cri laman web yang mcm ni tapi x jumpe2 pon...

tq la asada..kongsi laman web ini..
sgt2 menghargai...huuuurreeeeee

Fathiah Hamim said...

oh m. sangat style site itu. semakin mudah la nak ilang suara macam neh.

MyMye MyMya said...

Waaaaa....tak prnah tau pun...hehehe lambat update aku nie...hehehe

Tauke Budu said...

macam best....tapi guna berukband..tak leh nak enjoy karok sangat..nti exceed limit

Puteri Iqa Izyan said...

bkn mmg saleem ke nme die? huhu.

eyh. ade jugak mcm ni ye. ^_^

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

hehe.. teringin nak join. tp x tau la nak nyanyi mcm mana, hihi

zahidah dihaz said...

macam best jak...

New Entry: Two more day, time to fly

NuR 'aQiLaH said...

nak pasang mic kat lappy,
tapi takut sound rosak. boleh ke?
huhu~

nur aisya humaira said...

Amboi,sukenye dia karok...keke..:)

mcm pernh join je time study dlu...hoho

shandye. said...

kawan aku gile obses dgn menatang alah ni. best ke?

aLya maNip said...

waaa..lepas nie leh la pi praktis..dapat jd lead singer pon da okea da..hehe

nnt kita lawan ea asada..hihi

rubi @ cawan2 said...

wah, bagusnya! baru tahu pasal ni~ tengsalot asada~ konpem rumet sebelah annoyed dgr daku karoke pasni. :)

misz molecule said...

nati nak try terjah la.













thanks!

Kimmy Ai said...

isk.. dah lame tak pegi website tu.. mic rosak!! :'((

emieysandra said...

rumet sy marah dok memekik dlm bilik..huh.

arekymz mukmeen said...

karoke sesorg je ke?
wahaha.
mcm best ni.
kene beli mic baru.
:P

AiDa AzRyN said...

perghh! cambest je. nak karok la jap lagi XD

Keyyah said...

menariknya..hahahaha.. mcm kena cuba ja nih...hihi

~Nanie@InTaN~ said...

tq for this info...dah try n sgt best layan sorg dikala stress...huhu

Sara Ali said...

serius malu hbis kalo org suruh sy karok,,,

mmg lari plus x sedap lngsung..
huhuhu

Nuyu said...

syok nih.. leh try.. hihihi

Dian Dahlia said...

menariklah, kite share ye..

soffya cik bulan said...

nk tyr gak..tp x dpt pun..
lg satu, semua lagu omputih ek ada ek?

tiefazatie said...

wah!cam meanrik je nie..hihi

Luq Fir [MANTOL] said...

wa da ketagih daaa,,semalam aje wa karok sampai kol 5 pagi tapi hampe mic notebook keck sangat,,point xbanyak,,wind of change pon dpat 3000 lebih aje huhuhu

All Megaupload said...

camne nak kasi mic function...bile aku klik start singing die kuar err_play..waaa camne nak nyanyi..tulun2

All Megaupload said...

camne nak nyanyi...blik klik start singing kuar err_play...waaaa nak nyanyi...tulun2

Anonymous said...

Good bye, considerate friend :)

Anonymous said...

Good bye, sweet friend :)

Anonymous said...

Obedient bye, considerate soul mate :)