Tuesday, May 10, 2011

Demam Datang Menjenguk

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman.

Suasana pagi yang sunyi di Nasr City, Cairo.

Bangun pagi ini, badan panas semacam, tak surut lagi dari semalam. aduhai.. demam datang menjenguk lagi. bukannya best kalau demam ni. nak buat apa pun terasa lemah.

Sebenarnya sudah dua hari demam datang, tapi hari ni rasa lebih dari semalam. saya kurang pasti apa penyebabnya. selesai Indoor Games Festival pelajar Sarawak di sini hari sabtu lepas, tangan saya sedikit menggigil. saya anggap biasa, mungkin sebab letih main ping pong dan lambat makan tengahari. saya menjamah nasi pukul 4 petang hari tu.

Seharian semalam pula badan rasa lain macam, terkesan dihembus angin malam kot. pukul 2.30 pagi semalam saya keluar dengan member mencari makanan hanya memakai long sleeve nipis. sebenarnya tak sangka angin kat luar tu sejuk. haih..

Saya cuba melawan supaya tidak memanjakan demam, tapi akhirnya rebah juga di katil. perlu rehat yang lebih skit kot. cepat-cepat lah pergi demam oi.. jangan habiskan lemak yang saya dah kumpul.

Tapi kan.. dalam tak sihat semalam, dapat juga skor markah tinggi kat karaoke online. hehe..

Nota kaki :
harap demam kali ni tak menyusutkan berat badan saya secara melampau. baru bergembira dapat naikkan berat badan lagi..

30 comments:

Imran@Copenhagen said...

kekadang sakit itu, ujian kecil dari Allah supaya tidak kita terlupa semasa kita sihat

aque said...

sabar2... dari jauh ditiupkan doa semoge cepat sembuh yew....

sizuka[Izzati] said...

sengal.haha.demam demam boleh karok lagi.memang hantu lagu dia nih.

JIJI YU said...

camne weh nak karoeke on9

ekane said...

demam2 pun sempat karaoke tu.dasat2

FiraHasan said...

Saya pun baru baik demam. Banyakkan minum air suam. Minum sup pun ok jgk untuk panaskan badan. Semoga cepat sembuh :)

emieysandra said...

bak sini lemak tu sikit..haha~

moge cpt baik <--mcm dah taip ayat ni =.='

Pja Ismail said...

Get well soon! jangan lupa makan ubat. =)

yatie Awang said...

moga cepat sembuh...jangan lupa lakan ubat...barulah sembuh

d_LA said...

isy...demam ni suke jenguk2 ye..hehe..

get well soon asada..tp dla kalo demam pun bdn ttp menten..hehe

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

tu lah... kn dh bagi tahu awal2, pakai bau sejuk tapi x fhm2..

*tetibe*

hahaaha

adwafarahin said...

jgn lupa mkn ubat!
semoga cpt sembuh! :)

cik heroin said...

demam2 pon updte blog. dmmm ke tak? hoo

nur aisya humaira said...

Assalam Asada..:)

alahai,ciannye die...

Tapi kan, part yang turun berat badan time demam tu same laa...hehe

Time sihat, nak naikkan berat 1kg pn payah,ble demam tak de selera makn 1 ari je, 2kg die turun...:)

Aisya nak tambah berat badan!!..:)

mykhalis said...

wat la entry pasal karaoke online..baru je tau nie

nanad said...

semoga dapat skor lg tinggi dalam karaoke on9 tu..eh silap,semoga lekas sembuh ;)

Puteri Iqa Izyan said...

demam pun gigih update nih. kui3..

demam kne lwn ^_^

get well soon :D

buDAK keCIK said...

cara plg cpt utk sembuhkan demam secara natural tanpa dadah ialah rehat sepanjang hari. oh sgt nikmat. bila bgn keesokan hari, bdn rasa segar. insyaAllah.

semoga cpt sembuh ea ;)

Mak Su said...

get well soon. banyakkan mionum air kosong ek

Kimmy Ai said...

syafakillah~ ;)

missSenget said...

moga cepat sembuh~~!!

hehehe..


jom karok lg?

anyss said...

assalamualaikum,
Mmmmm banyak2kan rehat. Demam tu nak bagi rest panjang2 sikit ...jangan lupa makan ubat

i am S!L4H.. said...

haaa ni sy dtg menjenguk. =p

hahadehhh. karoke on9 x tinggal.

AiDa AzRyN said...

haha.. aida pun ske kalau dapat naikkan berat badan lagi.:D

NanaView said...

salam... nana minat blog ini

f_aRa_aINa989 said...

kalau demam saya paling suka bila berat badan turun..hehehehe


Kisah berjalan kaki ke sekolah~>

CIK TOM said...

semoga asada cepat sembuh ye...jangan lupa makan ubat dan rehatkan diri ye...

ASaDa RyutaRo said...

terima kasih semua.. hari ini saya sudah sihat sepenuhnya. alhamdulillah syukur.. (^^,)

shandye. said...

jgn degil, habiskan antibiotik! lol...

Sara Ali said...

ujian dari Allah,,

member2 sy pon dah di serang demam,,
perubahan cuaca katakan,,,

=)