Thursday, May 05, 2011

Mood Jiwang : Karaoke Lagu Rock Kapak

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram sebarkan senyuman. yeah!

Pagi semalam tergerak hati mencari lagu yang bermain di bibir. tak tahu tajuk lagu dan siapa penyanyi, jadi search guna lirik lagu yang saya duk ulang tak tau hujung pangkal tu. jumpa jugak! dunia di hujung jari, search je, 90% boleh jumpa.

| ..Jika ada kesilapanku, maafkanlah diriku oh sayang.. dan izinkan aku bertanya, mengapa kau berubah hati.. |

Ini lirik yang saya duk ulang masa mandi. puas cuba ingat macamana permulaan lagu, tak dapat-dapat. lupa lirik sungguh.. boleh plak masuk lagu lain. hahaha.. dah cari, rupanya lagu Pesanan Buat Kekasih, Kumpulan Spring.

Bila jumpa lagu ni, bersemarak mood jiwang. terus download lagu rock kapak lain dan akhirnya layan jiwang karaoke sendirian.. waima tengah taip entry ni pun lagu jiwang berkumandang di corong speaker.

Tak tahu kepada siapa lagu ini ditujukan. sekadar melayan hati yang sedang sunyi. bila dikenang, dilayan, terasa bait-bait lagu Pesanan Buat Kekasih tersebut kena sangat dengan kisah saya. hahaha.. apa pun, semoga beliau bahagia dengan teman baru.

Bila sudah tidak berteman, antara aktiviti hujung minggu di Malaysia hari tu adalah karaoke dan menyumbang lagu bersama member. walaupun sebenarnya agak bizi dengan hal-hal lain, sempat jugak beberapa kali buat konsert.

konsert : menyumbang lagu bersama member.

Sudah lebih setahun tidak berkaraoke dan menyumbang lagu. nasib baik saya dulu pemenang pingat emas lari berganti sambil menyanyi peringkat sekolah. pastinya tidak mudah untuk dikalahkan. yang best nya, asal karaoke je lagu tema adalah lagu rock kapak! jiwang yang amat. hahaha.. sabor je lah.

Sekarang addicted dengan karaoke online plak. lawan dengan penyanyi dari negara lain. nak lawan saya karaoke? jom! saya guna nama Saleem. boleh jenguk dan daftar kat website ni [www.karaokeparty.com].

55 comments:

zacky ~786~ said...

karaoke lgu2 rock kapak mmg best.. lyn.. sepanjang zmn gitu.. hehe

NuNu BeBeH said...

Wow!! macam best je berkarok2...ehehe..

d_LA said...

bila encik asada berkarok..pergh...

tacing tol bila baca part "bila sudah tidak berteman" tu..hehe..

Zulkifly Omar said...

waahhhhh melayan jiwang...

Nur Hawa Mohd Zin said...

mmg lagu rock kapak pilihan karoke...hehe

nurkaloi said...

ouh lagu tu terbaik
karoke ini ini


genggam erat janjiku
sematkan di dalam hatimu
moga cinta makin mekar
mengharumkan hidupmu

adess jiwang jiwang

yatie Awang said...

kalau dengar lirik yg selalu bermain di bibir tu, macam patah hati je?

tp best juga dengar lagu2 lama, teringat kenangan lalu...haha

Aisha Zakhad said...

ko x nak tuju kat aku ke weh? HAHAHHA

Fokus klasik said...

suke karoke.. tp
x reti sgt nyayi.. hahaha

Rama2Ungu said...

wah wah wah...karoke sik ajak...ney bleh jadi tok...

sama la kita.lamak sik karoke minggu ya tek lps gian layan...nang best..sampe ilang la sora..hahaha

rara pinkmafia said...

bleh masuk pertandingan karok hot fm ni. =)

JIJI YU said...

ekeke..ko gune sound sistema berapak ke tak..

ekane said...

patut hujan lebat je sekarang ni.ekekeke

M a W a D D a H said...

memang dari dulu lagi asada memiliki perasaan dan berjiwang rock ala2 kapak...eh..hehe

skali skale layan rock kapak, ok what..adah suka gak layan di kala sunyi sepi tahap mangkuk...:p

i am S!L4H.. said...

wahh karoke on9 tuhh. nape gune name saleem? ngeee

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA mat jiwang~!eh tu bukan rambut mawi lah tuh!

karaoke on9.phewwwww takots~!

sarah shafie said...

lme tk karok..kena karok dh ni..hehe

yusufjalli said...

wey..bila masa ko koke ngn anep pok? heh..stadea lah..

cikpia said...

aku skang dah addicted to karaoke.... nak buat caner, pusat karaoke baru je dibukak kat building sebelah opis. ha ha........ memang layan ah!!!!

cik azeya said...

dah lame tak g karoke seyh. bile nak belanje? haha.

alafiza said...

wow..siap buat konsert tu!

cik heroin said...

wah nak tau kisah dulu bsama si dia tu T.T

sHi Ma said...

karok jiwang time, hehehe, lama x g karok....

cikida said...

kadang2 org pempuan pon suke karok lagu rock kapak taw..memang masyukk je.hehe..nk g la lmn web tu,..kui3..=p
bru je td kwn ajk teman g karok,,huuu,xtaw nk g ke x..=p

cemomoi said...

patut la melantun je bila nyanyi

Aisha Zakhad said...

weh..ramai nye awek komen page ko ni HEHHEHEHEH

Dayana AZ said...

nk reply comment tadi :
@asada ryutaro
tah2 dayana mcm tu kan :), dayana jnis segan klu mula2 jumpa, tapi lama2 rancakkk jee haha.

nk comment entry ni :) :

wow! ada karaoke on9 ? baru tau :P , nak pergi tengok la hehehe, tapi taktau la nk nyanyi ke tak lagi hehe... lagu rock kapak ni mmg jiwang hbis lah, dlu tak minat, tp skang dayana layan la jugak sket2 yg sllu terdengar , pastu sama la proses die, tak tau tajuk , cari kt tenet hehe.

khairunnisa ♥ said...

owh, suka karaoke duhal.. setakat tok teman kawan berkaraoke jak ^_^ mun mok nyanyi, rela book bilit sorang sorang jak.

have a nice day.

NuReLLe said...

<---- wajib menyumbangkan lagu Gadis & bunga bila g karok.. hukhukhuk..:D

aLya maNip said...

ingatkan asada putus cinta da td..kat fb pun duk jiwang ngan lagu rock kapak..hihi

waa..lama rasanya x pi karok..final oh finall..

MamaIeta said...

jiwang kau!

ciK LyndaWawa igUana said...

yer...org ambikgambar xda dalam gambar..huhuhu

Kamsiah said...

la...nape tak masuk AF hehe

emieysandra said...

wah..karaoke online pun ade, jom ar jumpe kat situ,

emiey nk guna nme ct nurhalija..haha~

hans said...

okay
confirm ko jiwang
hahahaaha

diana said...

bila karok wajib la ada lagu rock kapak yang meleleh2 ni..kan??
hehhhaahah

meowwmania said...

nak karaoke tp sore tak sedap huhuu... ;)

Puteri Iqa Izyan said...

tibe2 nyanyi jugak ^_^

[sutera kasih] said...

wahhh pemenang pingat emas lari berganti sambil menyanyi peringkat sekolah!!! hehe

mykhalis said...

perghhh.. puas menarik lagu agaknya nie

TunTeja said...

hahaha.jom lawan!!!

khunsuriyatit said...

karoke on9???tak tahu pun ada...hhhmmm.....

~...AmALinA....~ said...

wah3~ jiwanggg~ekekeke nyanyi satu lagu tuk sy cepatttt~ =p

nur hidayah isa said...

lama tak datang sini..hohoho

aku pon minat lagu spring tu...my fav...lagu jiwang rock kapak yang lain pon layan gak...

Fathiah Hamim said...

haha. orang pun pernah tetba gila lagu rock kapak. satu dorm dulu memekik. :P

missSenget said...

karaok on9?



mantap pakcik ni...

hahahaha..

Syafiq Rosli said...

sama ngan gua bro..rock kapak mmg xketinggalan..hehe

nur aisya humaira said...

karok lagu aisya humaira plak laa lps ni..kompem gempak...haha

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


lama xlayan karok..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Nida said...

bestnya andai dilahirkan pandai menyanyi.. Kak Nida klu menyanyi, ke laut lagi ada ler

Kimmy Ai said...

x habis ek ngan karoke dia ni.. aha~

CIK TOM said...

jom karaoke...hehe...

eddy syrol said...

shangat shanteQ belog anda... jom karoks lagu tiga kupang

najihah sahami said...

erkk..siap ade website??waaaa...asada, muka ganas, tp hati tisu eh..^^

izfanora said...

tiba-tiba teringat entry yg asada pnh buat dulu pasal konon-konon nak masuk meminang tue.. hihi..