Thursday, May 12, 2011

Usha Blog Gadis 18 Tahun

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Tajuk kemain gatey. hehe.. kali ini saya datang menaip dengan sifat rajin. jarang jumpa mood rajin macam hari ni. entah suntikan semangat apa yang merasuk. layankan aje..


Gadis 18 tahun yang saya nak cerita hari ni adalah seorang student UiTM Perak. saya tak pasti beliau berasal dari mana, mungkin Padang, Indonesia. mungkin Kelantan. tak pernah tanya, hanya kenal beliau di blog. facebook pun baru je saya add minggu lepas.

Meng-usha blog gadis 18 tahun tersebut, apa yang saya boleh puji, blog beliau masih dalam kategori kemas dan teratur. tiada widget daun gugur, salji turun dan seangkatan dengannya yang boleh melambatkan loading blog.

Walaupun begitu, pada saya, berat blog Ain Dzaya masih dalam kategori obesiti kerana melebihi 100KB. berat ideal untuk sebuah blog haruslah kurang daripada 100KB. uji kelajuan dan berat blog anda di sini. [www.iwebtool.com]

Tips meringankan blog.
Anda boleh mengurangkan post yang dipaparkan di laman utama dan mengurangkan penggunaan widgets tidak penting seperti gambar dan jam untuk meringankan blog. perlu diingat, memasukkan terlampau banyak gambar di dalam satu entry juga mempengaruhi berat semasa. kadang saya pun buat jugak. hahaha..

Pendekkan cerita, meh kita terjah blog beliau. usha-usha ke sana pulak. hari tu dia ada buat cerita pasal saya sikit. katanya saya ensem! *blushing*

harap pakwe dia sporting, tak serang saya sebab letak gambar dia kat sini.

Nota kaki :
sebenarnya saya dah lama teringin nak buat segmen review blog. tapi, oleh kerana bimbang tidak dapat memberi komitmen terhadap segmen tersebut, saya tangguhkan dulu. tunggu masa yang lebih sesuai nanti. sekarang buat bila datang rajin macam hari ni je. hehe..

36 comments:

laskar pelangi said...

fulamakkk ensem..kembang semangkok la tu =D

zulaikha said...

nak jadi 1st!

adwafarahin said...

tengs tuk tips tu :)

Nobita Sensei said...

nutella?!

Puteri Iqa Izyan said...

wahhhh.....
dpt pujian hensem tuh ^_^

yatie Awang said...

nanti kakak tinjau blog gadis 18 tahun haha

TunTeja said...

yayyyy :) lepas ni asada bley review blog saya! kwang2 :p

hans said...

nanti ku hasut pakwe dia suruh serang ko
hahhahahaha

Review Filem Kongsi

Anis izyan Abd Rahman said...

sile lah buat ~ dah lame tak tgk org wat review kat blog , mungkin jugak sbb dah lame tak BW

nur aisya humaira said...

Assalam asada..:)

<--gadis 18 jugak, tpi ade + kt belakg...haha..:)

Sara Ali said...

amboi...
ayat mmg agak gatai cikit la..
hehee...

ok2,,,nk terjah laaa g blog dia,,huhuhu

iMBobo said...

calon isteri yg dicari ke haha(just kidding)

Rozuan Ismail said...

nak terjah jap blog dia

Syafiq Rosli said...

wah bgus2..ingt usha nk buat bini tad..hehe

missSenget said...

comel..


bila turn my blog?

err..ada hati jugak..

kakaka..

shandye. said...

menurut link yg saudara beri, maksudnya belog saya dah tergolong dalam obesiti melampau la (253kb).

no nore mcd n kfc for a week, then! lol...

zahidah dihaz said...

banggalah ada orang padah handsome tek...ehehehehe



New Entry: Packing

Imran@Copenhagen said...

ohh..sekarang udah pandai usha-mengusha blog aweks hehh...repot kat mak hang kang..haha

cik azeya said...

wow. bile lah nak kene review dekat sini pulak.

*berangan. -,-'

phycrewz said...

dah ada pakwe? adei~ melepas

cik HUSYI said...

Saiz blog sy 142 kb.
Nak buang ap yang patut.
=)

Shue Hanna Evan's said...

haa.. betul betul.. bila letak terlalu bnyk widget dekat blog akan buat blog jadi berat dan loading lame gila bila nak bukak.. gambar pon same sebab kebyakkan mereka2 yang ade blog ni msokkan gmbr yg dorg ambik guna dslr..cmera yg canggih tu.. so saiz gmbr dah tentu besar tu yg buat blog lembab gila.. huhu!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hahahaha..
asada, nnt review fifiey plak ehh..
where r u now? in egypt already?

emieysandra said...

jap..nk g usha, entri ini di-repost yer~

tomato said...

wahhh wahh wahhh ~ :P

dah ada pakwe pulak... hehe

AiDa AzRyN said...

review blog aida skali. hua3.. ;D

merahitujambu said...

comel jeee..

ain dzaya said...

tengs for asada ryuntaro..

^_______________^"

(haih, cam slh eja je)

Rafidah Farhana said...

Skali dah ade pakwe daaa~
Hahaha.

al-lavendari said...

uncle pun nak usha gak .. manalah tahu kot-kot boleh jadi menantu !

cik heroin said...

wah. buat je blog rview. suka terjah ^^

nureenina said...

huhu..bertuah aindzaya dreview... :)

aLya maNip said...

bila nk review alya lak? haha
leh k tanye cmtu?

wanie m'nJ said...

eh3, blog sy x obes.
haha

ada masa, bleh review blog saya plak.. *gurau

Atok Cing said...

buat je review..nnti boleh la atok join yer..ahaha

Anonymous said...

I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice