Wednesday, December 15, 2010

Blogwalking Di BlogLarian

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga ceria di mana jua berada. ;)

Beberapa hari yang lalu, sedang saya berjalan-jalan di blog rakan sambil mencari-cari bakal bini, ade lah ternampak akan entry tentang BlogLarian. pergi jugak lah menggodek, berehat sekejap meng-usha calon. konsep BlogLarian mengumpulkan link-link blog untuk memudahkan sesi blogwalking. tetapi tak ramai blogger yang join. baru lagi kot.

Sekejap tadi saya menjenguk ke BlogLarian semula, giler kejap dia punya followers bertambah ramai! lepas tu, dah banyak link para bloggers yang ada kat situ. tahniah kepada admin dan editor BlogLarian. tahniah jugak kerana berjaya menguruskan blog seumpama itu dengan cemerlang.

Ni header terbaru BlogLarian. masa saya pergi hari tu lain.

Tidakkah anda berasa teruja? dalam masa beberapa hari sahaja BlogLarian seolah-olah menjadi fenomena di kalangan bloggers. ke saya je yang rasa teruja sebenarnya? heee..

Jadi.. pada saya, tak rugi apa-apa kalau join. malah mungkin akan lebih mudah untuk berblogwalking dan mencari calon isteri. hehehe.. nak join? senang je.. buat langkah-langkah seperti di bawah.

1. Letak banner ini di dalam satu entry (seperti saya buat ni) dan link terus ke http://bloglarian.blogspot.com

2. Lengkapkan slogan "Saya suka berblogwalking kerana..." (tidak melebihi 30 patah perkataan).

"Saya suka berblogwalking kerana ingin mendapat lebih ramai rakan dan kenalan, membaca kisah suka duka orang lain dan ambik pengajaran, sambil tu mencari calon isteri sekaligus dapat meningkatkan graf traffic blog saya. " (28 patah perkataan)

3. Follow BlogLarian.

4. Tag 3 orang atau lebih rakan.

Dekat sini saya mengumumkan, orang yang saya tag adalah : maCy, MaWaDDaH, Keyyah, Tun Teja, Asyrafhamasaki.

5. Sila beritahu rakan yang anda tag melalui komen.

6. Tinggalkan link post anda di entry saudara Padel bersama NAMA BLOG ANDA. [ sini ]

7. Peserta akan disenaraikan di dalam BlogLarian mengikut turutan.

8. Tiada tarikh tutup buat masa sekarang. jangan lambat-lambat, nanti tak sempat. :)

Hope admin meluluskan entry ini lalu nama saya disenaraikan dalam list. jom jenguk-jenguk dulu BlogLarian.

34 comments:

Cik Liyana said...

welkem...jom ramai-ramai berlari kat bloglarian!

BUTA CEMBURU BUTA

M a W a D D a H said...

ada nama adah di situ...

hehehe...

dah join..peace asada...

hans said...

aku pun dah join benda nih
tapi masih xberapa faham sangat
hohohoh

P/S : Traffic Minggu Nih! Tutorial Letak Link Entry Anda! Ada Sesiapa Suka Shawls Yang Cantik!

maCy said...

bloglarian tu apa?

asada, nanti macy kasitau mak asada yg asada ni nk kawen sangat dah. aritu mak dah ade calon ngada2 lagi..

ni da gedik2 pulak. tgk dah kena bebel. hahahaha

Lyana MK said...

yeah! dah update gak!! siap ade terngumpat tuan tanah! tq yer!! so jemput lah larik ke blog saya! ;)

ASaDa RyutaRo said...

@Cik Liyana :
hehe.. jom ramai2.. ni mesti dah join. huhu..

ASaDa RyutaRo said...

@MaWaDDaH :
laaaa.. dah join ke? xpe.. kita sama2 berlari kat situ ea. ;P

ASaDa RyutaRo said...

@hans :
hoo.. dia mudah je. bloglarian menyediakan list nama blogger untuk semua. jadi kalau dah join.. nama akan tersenarai dalam list ;)

senang nak blogwalking gak dari situ..

ASaDa RyutaRo said...

@maCy :
haa.. macy kena datang tengok ea. join sekali!

hahaha.. nak kasitau?? leh je.. skrg tgh segan nak gtau mak :P

ASaDa RyutaRo said...

@Lyana MK :
haa.. apa sajer yang d umpat tu? isk.. isk..

cikpia said...

aku telah di tag untuk BL nie tapi tak paham lagi... =)

FareedSairi said...

eh, tejumpa lak sahabat editor 110p. selamat berkenalan. den baru dalam tu.ngahahaha :)

jemput join bloglarian, skrg tengah update list. tp takpasti da termasuk lum. nanti bole cek kat referal nuff atau blogspot. kekadang ramai sgt sampai tak cukup jari :)

AiDa AzRyN said...

oit.. baru tahu kah pasal bloglarian?wakaka.. :P

maCy said...

gatal~

za petrelli said...

jugak sudah join.. tp maseh x brape paham

Mais said...

nak join lah..tpi kurang fhm la pulak,,,urm,,xpe2...berusaha,,=)

LyNn HaMzAh said...

nak juga joint tapi sehingga kini masih x joint lagi...huhuhuhu...

TunTeja said...

terase macam ade name menyeru2.
haihhh..kena tag rupenye.haha.
nak berlari ke mane nihhh? :p

Cik Tom said...

cik tom dah join..jom kita bloglarian..

Anip™ said...

nk join jugak lah~ huh !

Latest Entry :
-> Tingkatkan Trafik Blog Dengan Sistem Autopost Entry Terbaru Di Malaysia Blogger United !
-> Lubang Terbesar Di Dunia Terletak Di Siberia
-> Bila Isu Bertunang Tanpa Sedar Itu Salah, Harap Maklum !

echah mashuri said...

bloglarian neh naik betul la trafik naik.
:)

wlau xbrblogwalking pun masih lagi dpt 100 uv.kire ok la tuh.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

blog larian? wahh.. lari berlarii:D

Aretikz said...

Memang nak join.. dah kena tag sebelum ni.. tapi belum terjoin lagi.. huhu..

anamizu said...

dah ramai jugak yg join ^^

Cikbelog said...

berlari besama-sama sampai fengsan.heehe

Keyyah said...

uik cm na ni...kena lari2 ke..aissshhh sy syg lemak2 yg ada ni tok berlari...heeeeee... ok2 nnt kalo keyyah g ushar2 apa menda 2..heee

miszATIN said...

macam pernah dengar jep nama blog nih ^_^

ain dzaya said...

cne yep na ltak link dlm bog larian..sape2 bley tlg...huhu

nabilah_2908 said...

sy pun dh kena tag dgn blog larian ni..cuma belum ada masa lagi nak buat.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SERIBU KALI CINTA

shahjiehan said...

macam mana tau kite serumah?hehee.. seronoknya dapat kawan~

~ PIJA ~ said...

salam...

jgn lupa usha list ke 138 tau..hhehee

cik ateen said...

salam..
hye housemate..
sila ke http://sisillybilly.blogspot.com/2010/12/housemate2-ku-di-rumah-blog-no-138.html

Teruna Suci said...

haha, dah join :P

Myaby said...

cari bakal calon isteri? hensem cam ni xde gelpren lagik? omaigod.