Saturday, July 17, 2010

Bila Star Bola Sepak Turun Padang Futsal

Assalamualaikum dan salam mesra kepada anda. semoga hepi bahagia dan sehat-sehat sajor. yang tengah sedih-sedih pun bawak-bawak jugak senyum. terkadang senyuman mengubat duka. err.. jangan senyum tak tentu pasal pulak. kang ada yang salah sangka..

Ni la pemain yang paling aku suka dulu, tapi sekarang cam dah turun lak permainan dia. hurmm.. [gambar dari google]

Wollah.. kali ni paling lama aku tak update. traffic blog usah kata, memang menurun tahap kering punya. adoi.. sangat-sangat minta maaf kepada yang berkunjung, tapi takde apa yang terbaru. walaupun camtu, asada yang hensem ni tetap berjalan-jalan jugak di alam maya. hehe..

Dah start cuti ni, bermacam-macam pulak aktiviti. sah-sah mengenjoykan diri lepas exam. hari last paper, balik umah, petang tu terus pegi main bowling. haha.. adik aku yang lom pernah main pun di ajak sama. bola dia ke longkang usah kata lah. kemas dan rapi je skrin markah. hihi..

Alamak.. ke laut pulak dari tajuk entry. fuhh! sekarang dalam mode nak bercerita je, layan je la ea.. lalala~

Kisah ni seminggu sebelum minggu lepas punya cerita. baru sekarang berperasaan nak kongsi. alkisah, kitorang buat match futsal dengan geng-geng student sabah kat sini. first time buat dekat padang futsal berbayar [Sport Development Center]. bayaran bapak mahal!! sewa padang dan bayaran masuk kompleks tu adalah berbeza! tapi padang sangatlah kureng.. tiba-tiba je bola orang yang main kat sebelah leh plak masuk padang yang kita main. [lagi best padang kat malaysia, sebab takde nak kejar-kejar bola keluar padang.]

Kitorang sebenarnya nak main untuk 2 jam, sekali hanya dapat sejam je. entah apa alasan diorang guna pun tak tau, orang booked padang je tau. tempat lain pulak dah full, so hanya tempat itu pilihan terakhir. tapi sejam tu dah kira enjoy jugak la.. penat seyh..

Lepas maen setengah jam pertama. kuyup dah baju dengan peluh..

Sangat berbangga bila Robinho turut memeriahkan match dengan aksi hebat..

Yang ni pulak penyerang paling berbisa, Drougba. hahaha.. kena hati-hati, semalam muka goalkeeper hebat dah mengembang kena rembat dengan bola.

Watak paling penting dalam setiap match, goalkeeper cemerlang kami, Iker Casillas!! [tengok jaring goal tu dapat agak dah tempat ni macamana]

Selesai match.. penjaga padang tu dah tiup-tiup wisel suruh kitorang keluar. uhh! lubang tu bukan kami yang buat, tapi sangat memudahkan perjalanan ke tempat duduk. hehehe..

Semua yang maen hari tu.. mulanya nak buat 3 team, dah boleh maen sejam je, kena maen 2 team je la gamaknya..

Time nak balik, sempat bergambar dengan Park Ji Sung malaysia. tapi hari tu dia pakai jersi Egypt. hehe..

Keputusan game ni, kitorang kalah 5-6. walaupun tak cukup hebat lagi, tetap puas hati gak la.. sebab banyak serangan yang best-best. dah semua star-star hebat yang maen. wahaha..

Apa yang bestnya.. maen sejam je, tunggu orang datang ambik lebih sejam! sempat habiskan makan party meal kat kfc di tengah malam. dah habis kurangkan lemak, kitorang tambah balik.

Petang nanti kitorang buat match lagi dengan geng-geng student sabah n kedah pulak. yeah!! malangnya, sekarang kaki tengah membengkak lebam biru lepas kena sepak semalam! hari-hari dah maen futsal.. walaupun injured, aku tetap gak nak maen petang karang. chaiyok! boleh menang punya petang nanti.. lalala~ [confident je. hahaha..]


Nota kaki :
Kita tengok je nanti apa akan jadi. ngeee~ maen dengan enjoy..

29 comments:

Miss Kira said...

hahaha..
kali ni klau men..
bg menang la ya..
:P

saya_arief said...

futsal...
bez giler.....
aku pown minat main, tp xpandai.kui3.

M a W a D D a H said...

wahh..enjoy nampak main futsal...ingat kan kaki bangku...:p

gambar last rase kelakar je buat muka camtu..haha

gud luck erk perlawanan seterusnya..kalu kalah, xtau la...:p

maCy said...

Asada in red.. rare!
~da busan tgk asada in black la ni.. hahaha ;p

bdw, kalo cte sal futsal.. ni sah2 cte lme gle kot ;p

naz said...

aww hot hot abang bola haha

zella y said...

smpai lebam kaki ko...??
pandai main bola ke x ko ni sbnrnya hahahhaha

nursarah said...

bersukan bagus tuk kesihatan, tapi balas balik ngan kfc, sayang je. hikhik

hati2 main. lebam2 jgn tak tuam.

Keyyah said...

Tetiba igt zaman student lu...ladies night je mesti g main futsal..zaman remaja yg menyeronokkan...

enjoy2 jugak, tapi kaki kena igt jugak...selamat berjuang ye asada..

Gudluck student2 kedah..lalalala..

ASaDa RyutaRo said...

Miss Kira :
yeah! mesti kasi menang punya.. hehe..


saya_arief :
hoho.. act minat ngn futsal, tapi takde la hebat giler.. maen suka2 enjoykan diri =)


MaWaDDaH :
sanggup adah kata asada ni kaki bangku?? uhh!!
match petang ni kena menang! yeah!

ASaDa RyutaRo said...

Macy :
hahaha.. ye ea? sebelum ni asik baju itam je ke? entry sbelum ni kaler ijau ape.. lalala~
ngee~ takde la lama giler, baru 2 minggu.. err.


naz :
ade yg berkenan ke naz? hahaha..


Zella Y :
cett.. meragukan kehebatan aku ni.. haha.. kena sepak dgn orang la. tu yg lebam. tapi tak tau bila kena, tau2 dah lebam.. isk!

ASaDa RyutaRo said...

nursarah :
hahaha.. tak selalu, kadang2 je. ri tu dah lapar sgt sbb menunggu lama giler..
yeah! tQ~


Keyyah :
Wah.. sokong kedah nampak. haha.. keyyah ni kaki futsal gak ke? bukan kaki kerusi punya ea? lalala~

si[jari] telunjuk said...

suke ronaldinho???
mesti suke lampard gak kan???


eh-eh,takpe,jgn paksa diri..tak score pon takpe..asalkan menang..team work kan...ngeh2...

khairul_bariyyah said...

idop ijau kuning!! kalahkan team asada!! ;P

fndrocka said...

cisss..ku fikirkan betul2

Ery Farieha said...

merah menyala baju asada
haha

dc said...

Iker Casillas..hahaha
keeper plg cekap=))
tgok la aksi die blg bola..adik Iker Casillas tu kot=))

ieQa sWetLuv said...

hehe boleh tahan gak dia..jom lawan, mahu??ngee

Sesumpah said...

uhu rawksetarrr habes!



sifu, ajar patik futsal sila


:D

Hamzah Ian said...

pergh.. gua da lame tak main bola nih

velasrizal said...

mmg best lyn futsal ramai2..

Wanita Tidur Lebih Lama Dari Lelaki ?

syahira ariff said...

takpe asada
kalah tipis jer tu
hihihi
iker cassilas tu mcm x cukup jambang jer
=p
haha

hiro said...

cm start lak bro..gua leh rekemen join Harimau Muda..ahhaa

Farid MOFASAD said...

bila ko nak balik maysia nie>? aku plan nak wat gath tahun depan

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

hohoho bola xbesh

sarah shafie said...

rmai gile main futsal..1 kg ke?

hans said...

hahaha
main futsal memang cepat berpeluh


den nak kongsi video yang mampu buat ekau muda 10 tahun dari usia sebenar selepas menontonnya

p/s : Lagu Waka Waka versi terbaru..Shakira Kalau Tengok Nih Confirm Nangis

♥ shiMawar ♥ said...

wawa..sgt teruja melihat Iker Casillas di situ.. ;)

takpe le, kalah sikit jek..moga kamu mencuba lebih gigih lagi di lain masa ek..

p/s : knp komen sy ni mcm ulasan cikgu kat report card student jek..?huhu..

kk said...

tak pernah main futsal.sedih kan!

Wan_hazel said...

cam bez jak oo..mek org da wak men tok futsal mggu mggu mggu ya tek..pertandingan dlm kolej..p apa leh wat sampey suku aher jak,,, ada miak men tipu..o tedah mek org xpat juara..hahhaa