Thursday, July 29, 2010

Kisah Hari Yang Best ::Bezday::

Assalamualaikum semua.. semoga hari-hari anda bermula dengan best dan ceria. yeah! dan semoga keceriaan anda tidak melupakan insan lain yang sekarang berada dalam dugaan-Nya. semoga tabah menghadapi segala cabaran yang datang.

Masih lagi dalam mode Birthday. kalau boleh nak sampai seminggu dalam mode ni je. hahaha..

Pertamanya.. sangat-sangat berterima kasih kepada semua yang wish asada di hari yang best semalam. sampai time menaip ni masih lagi terasa best. sengih-sengih sorang diri di depan komputer bukan bermaksud mereng sekarang ni. hehe..

Terima kasih atas kata-kata serta doa anda. semoga doa ikhlas anda itu menjadi pemangkin kecemerlangan hidup ini yang akan datang. semoga sama-sama kita terlindung di bawah kasih sayang Ilahi. amiin..

Siang semalam tak ke mana-mana pun. duduk di rumah membelek facebook. sangat hepi bila ramai yang wish birthday. kali pertama ucapan birthday memenuhi wall FB & Blog ni. terima kasih sangat-sangat! dan semalam, aktiviti blogwalking super hebat telah berlangsung. entah mana datangnya semangat blogwalking. huhu..

Panjang lak menaip.. adeh..

Sebenarnya nak cerita pasal kisah malam tadi. pukul 10 malam lepas isya, ramai-ramai keluar ke Abbas Aqod. keluar semata-mata menjamu Pizza King sempena hari best. kebiasaan tempat ni akan jadi venue sambutan birthday geng-geng kitorang. hehe..

Budak punya birthday yang berlakon potong kek. anggap saja birthday cake. hahaha.. actually majlis ni bukan dirancang pun. secara tiba-tiba je ada suara ajak ramai-ramai pegi makan pizza. time maghrib plan, lepas tu terus gerak lepas isya. setelah menempuhi jalan yang jammed, maka sampai la kitorang ke Pizza King..

Enam large pizza untuk 12 orang. lepas tu ada wing ayam & menu lain. sangat mengenyangkan. balik dari makan-makan ni, si ad [yang berdiri muka nampak separuh je] tercari-cari ENO untuk melegakan perut yang tengah sarat. tapi tak jumpa. hihi.. keputusan akhir, dua pizza dan cake kena take away. takde yang larat nak makan dah. huhu..

Sebenarnya ada lagi sorang birthday boy kat sini, tapi beliau tak menampakkan muka. birthday beliau 27th july. sehari awal.. huhu..

Pic dengan si kenit. cake yang anggap birthday cake tu adik yang belanja. ini kali kedua sambut birthday kat sini. sebelum ni takdenya sambut. kecik-kecik dulu ada la. kesian seyh. hahaha.. tahun lepas dapat cincin dari adik, tahun ni takde ke? lalala~

Citer pasal birthday ni, teringat plak kisah 2005 dulu. aku kena baling dalam kolah time birthday. ni paling dahsyat yang pernah kena. isk! sanggup member-member ni nak mengenakan orang. diorang angkat dari katil terus masukkan dalam kolah belakang asrama. yang bestnya, lepas tu ramai-ramai berendam dalam kolah. huhu..

Apa-apa pun, semoga dengan bertambahnya usia ni, bertambah jugak amalan. semoga sisa usia yang tinggal dapat digunakan untuk mencari redha Ilahi. semakin meningkat usia, semakin dekat dengan mati. sama-sama beringat..

Lagi.. TERIMA KASIH GAK KEPADA YANG SPONSOR MAKAN MALAM TADI.. ngeee.. =)


Nota kaki :
Kepada pemenang Contest Gambar Best asada hari tu, kalau tak dapat hadiah tu lagi, bagitau ea.. semua hadiah dah siap di pos semalam. =)

48 comments:

maCy said...

hey!

hans said...

walaweh
member2 sambut sekali
sonok dowh

P/S : Hans! Asal Makin Kurus Bebenor Nih?

maCy said...

saje na jd first.. ahaha..

jap na bace entry~

soclose2213 said...

epi besday to you.. hope enjoy ur life =.=

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

arghhh tak aci...besday saya jatuh pada bulan puasa tahun ni...huwaaa...

Aini said...

Happt belated bday.. Semoga di murahkan rezeki =)

maCy said...

burp.. dah kenyang.. mekaseh smue~

¶A.K.I¶ said...

ceria hidup anda!~

semoga kekal ceria dan menyerikan hidup rakan rakan laen bro!! ^_^

cik panadol said...

happy belated bufday!
syok la bufday dpt makan kenyang2...bufday aku bulan depan time org puasa huhu....

~Mika Darkness~ said...

bez nye smbut ari jd rmai2 cmtu...
sedap2 lak tu mknn die. :D
btw, happy belated birthday to you. ^^

syafawani said...

wahh sonoknya! hehe..neway happy belated birthday ok!

M a W a D D a H said...

wahh..asada sambut besday ngan member2...bestnya...;)

ingatkan asada mereng sebab sengih2 sorng2 dpn pc..ahakss...

M a W a D D a H said...

nape thun 2005 je kena baling dlm kolah?? apsal diorng xlempar pizza kat asada..mesti lagi meriah dan da boomm...hahahaha...


biar rosak rmbut baru tu...kekeke

si[jari] telunjuk said...

berserinya muka adik anda...cun2...

Kimmy said...

wah patut mcm kenal tempat tu..pizza king kat abbas aqad rupenye.. bestnye pizza! balik sane nnti nk melantak lagi.. >,<

nabilah_2908 said...

seronok betul bday boy kan...opps...bdy boy ke bdy man..?? huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BIMBANG

.s.o.f.i.a. said...

yang kisah kat asrama tu aku konpius sket.... ko tdo ka ko koma time diaorang angkut ko lempor lam kolah tu???? takkan tak sedor.....???

-telordibasuh- said...

hehe..cool la..

khairul_bariyyah said...

jelesnye... dakcomot time birthday ni la nak demam2.. :(

Putri said...

happy birthday (^^)

hafiz said...

happy birthday asada...aku pon birthday minggu ni gak...27th july, tapi aku xupdate blog ag..hehehehe..btw, epy birthday!!ramai gak bulan july ek..

hafiz said...

happy birthday asada...aku pon birthday minggu ni gak...27th july, tapi aku xupdate blog ag..hehehehe..btw, epy birthday!!ramai gak bulan july ek..

mier@merr said...

same2..

(haha,,mcm la sy yg sponsor mkn mlm kn...cbuk nk menjawab gk...)

Sofia said...

Hepy beday!!

Adeiii,.. gh pening pale study utk interview, tp bila nmpk ada org g makan pizza, rasa cm lapor plk..

cik elina said...

pos kan lah kek dekat kitorang nihh.
haha.

rhapsody LiN said...

dah tua ye.. hehe..

lin dh dpt hadiah tu. thanx a LOT! hehe.. cute sgt with the pink ribbon. ;p

misz FaTiN said...

epy bezday..:))
adiah contest da sampai uma da..
tapi xtgk lg..huhu

Ery Farieha said...

hehek
bestnye :D

pearl apple said...

epi besday ea..moga pnjg umo n dmurahkan rezki

ASaDa RyutaRo said...

maCy :
hahaha.. taknak bagi adah memintas lagi la ni ea. hihi.. chaiyok!


hans :
sangat seronok. tambah2 diorang yg x reti duk diam. ada je yang dikomen. hahaha..


soclose2213 :
tq~ hehe =)


iz-AnN a.k.a cOmOt :
hahaha.. birthday bulan puasa, sambut dengan terawih n tahajud malam byk2. heee =)

ASaDa RyutaRo said...

Aini :
tQ~ semoga sama-sama d murahkan rezeki =)


maCy :
entah apa la d makan dak ni. kang kejap lagi mesti ngadu lapar balik ni. isk..


Aki :
amiin.. ceria dengan senyuman. hehe.. =)


Cik Panadol :
hoOo.. tQ~
birthday sama ngan iz-AnN la ni. hihi.. klu wish awal2 ni boleh ke? ngee =P

ASaDa RyutaRo said...

Mika Darkness :
hoOo.. tQ~ tQ~
dia akan tambah lagi best bila makan tu free.. keke =P


Syafawani :
tQ~ tQ~ hehe =)


MaWaDDaH :
hahaha.. pizza utk makan, tu yg taknak baling2. klu baling orang, so kurang la sorang utk mkn pizza. bahagian sorang2 pun lebih byk. hahahaha...


Si[jari] Telunjuk :
eh.. muka adik je? abang dia tak berseri ea? hihihi =P

ASaDa RyutaRo said...

Kimmy :
hehe.. tempat ni best n berbaloi. cuma menunggu tu je yg tak best. uhh..


nabilah_2908 :
hahaha.. birthday boy, pasal masih muda remaja lagi. hahaha..


S.o.f.i.a. :
sedar.. diorang angkat ramai2. meronta pun tak lepas. hahaha..


telordibasuh :
hehe.. tQ~ =)

ASaDa RyutaRo said...

Khairul_Bariyyah :
haha.. kesian lak. tapi tahun lepas, masa birthday demam jugak. huhu..


Putri :
tQ~ hehe =)


Hafiz :
wahh.. siyes ke 27th july ni?? nama pun hafiz gak tu. mmg sama betol ngan member aku ni. hepy belated birthday ea.. hehe =P


mier@merr :
hahaha.. sama2 gak =P


Sofia :
hee.. tQ~
jom kita ke pizza, kamOo belanja.. lalalala~

ASaDa RyutaRo said...

cik elina :
hahaha.. mybe dah habis d makan utk bfast pagi td kot. hahaha..


Rhapsody LIN :
takde la tua. cuma kurang muda je. lalala~
hehe.. adiah bungkus last minit. tu dpt wat simple camtu je. ngee =P


Misz Fatin :
tQ~ hehe..
nti tengok la adiah. tp adiah simple je. =)


Ery Farieha :
ngee =) best! lagi2 bila free.. =P


Pearl Apple :
tQ~ tQ~ =)
semoga sama-sama kita d murahkan rezeki.. amiin.

era_zierah said...

ni kali ke 2 wish...smlm wish kat fb....
surprise yg sgt dasyat dr mbe2 smpai kene baling dlm kolah...tp bile ingat balik, msti best kan...
sweet memories...;)

zulaikha said...

incik asada, kamu nampak ensem. btol. tak tipu.



share2 la hadiah eh... (pujian ade makna..hahahah)

Iznie said...

happy birthday...
semoga ceria2 selalu...
semoga dipnjgkan umur dlm beribadah...
semoga murah rezeki...
semog cepat kawen....
hehe
:D

khalidahmacambaguss~O_o said...

hepi belated birthday....birthday awak sehari lepas saye....lebih kurang la tu kan....hehe..

moga panjang umo diberkati rezeki selalu...aminnn

syahira ariff said...

sanah helwah asada!
bulan 7 yer lahir
yes kita geng2 befdey bln 7!

baincardin said...

*Jom kongsi info tentang 'Sabar Dalam Al-Quran' :)

SaRa_wo Sensei said...

Super Cool!!!!
hahahaha...
Selamat Bertambah Umur kepada Asada Ryutaro...
hehehe..

Liza said...

happy birthday to u....

kodok hijau the ghost writer said...

selamat hari tua hahahaha

♥ shiMawar ♥ said...

le..tak habis makan ke..?knp tak pos jek kat sy..?sy kan kuat makan.. ;)

wawa..adik bg cincin ek..?baiknye hati adik kamu..takpe2..klu tahun ni beliau tak bg, biar le sy bg.. (dgn niat nak datang meminang)

hahahaha.. :p

[noriza] said...

sanah helwah ~_~

dunspeak♥ said...

epi belated besdayy :D

anyss said...

Salam,
Slamat hari matang ;)