Monday, July 05, 2010

20 Gambar Terpilih : Contest Gambar Best by Asada

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda. semoga dalam keadaan bahagia bersama insan tersayang. senyum-senyum selalu semoga hari anda sentiasa ceria..

Ini bukan keputusan akhir.. sekadar perkembangan selepas pemilihan dan saringan oleh para juri. keputusan akhir iaitu pemenang contest akan diumumkan pada sebelah malam nanti.

Sebelum apa-apa, asada mohon maaf atas keterlambatan mengumumkan senarai gambar terpilih ini atas sebab-sebab yang sememangnya tak dapat dielakkan. fuhh.. Tuhan je tahu camana peningnya nak membuat saringan gambar-gambar ni. semuanya sangat-sangat memukau mata si penatap.

Buat pengetahuan, asada dah mula menyaring dan memilih gambar sejak tutupnya contest gambar best ni. tak selesai-selesai jugak sehingga semalam. terus asada tulis nama semua peserta, bawa kawan-kawan(juri) duduk berbincang. akhirnya, beberapa jam yang lepas 20 gambar ini terpilih sebagai gambar terbest daripada 152 peserta. [lebih 200 gambar untuk dipilih sebab boleh taruk banyak gambar. huhu..]

Dengan tema GAMBAR TERBEST! dan kisah di sebalik gambar, para juri telah bersetuju memilih gambar-gambar ini sebagai 20 gambar terbest di antara yang BEST. [tak ikut susunan]

**jika mau baca kisah gambar, sila ke entry peserta dengan klik link di bawah gambar.

Tahniah kepada peserta-peserta yang layak ke pemilihan seterusnya di mana akan menentukan pemenang Contest Gambar Best Asada ini. kepada yang tidak terpilih, jangan kecewa kerana adat pertandingan ada kalah dan menangnya. (ayat ni bukan kena simpan untuk pengumuman malam karang ke? ngee~..)

Apa-apa pun, terima kasih yang tidak terhingga asada ucapkan kepada semua peserta contest ini. semoga dengan contest ini, hubungan sesama kita ini semakin erat dan mesra. apa yang asada harapkan, semoga perkenalan ini tiada penghujungnya~

**Siyes sangat sukar memilih gambar yang terbest apabila peserta telah memilih gambar terbest masing-masing dan letak banyak-banyak.. lain kali kena letak syarat satu gambar je dah cukup. =P

Nantikan keputusan akhir malam ini jam 8 malam. yeah!


nota kaki :
nasib baik malam ni takde match FiFa. huhu..

31 comments:

lady XOXO said...

TAHNIAH kepada yang terpilih.. mmg pemelihan yang tepat.. semua nice pic... SO XOXO OUT from me.. thanks ASADA.. i have fun join the contest...

ASaDa RyutaRo said...

lady XOXO :
tQ gak.. sangat hepi bila sambutan sangat best camni. lain kali nak buat lagi. tQ sangat2 sudi join! (^^,)

humaira said...

ceehhhh ak xterpilih.....
hurmmm

M a W a D D a H said...

yeay...gambar adah ade...nak lompat bintang kat sini...hahaha..

tapi tu la semua gambar2 yg di pilih nampak semua best kan..tahniah...apa lagi asada..sila la bg semua hadiah tu tuk 20 org pemenang..ahakss...bankrup asada...:p

xsabar menanti keputusannya..wink wink~~

ASaDa RyutaRo said...

humaira :
ala.. jangan la down terus.. join la contest lain gak, mana tau leh terpilih jd pemenang..
emm..

ASaDa RyutaRo said...

Mawaddah :
congrats adah =)

klu nk bg kat 20 orang, bg gula-gula sebijik sorang je la. ngeee =P

miss hav0c said...

ahaaaa gamba 2nd last macam superman hahaha...but u made right decision bro..sume gamba best!!


lama x komen blog kau ahaaaa mariler ke blog daku pula

Ann said...

gmbr2 tu mmg cntik...

erm tak terpilih gak...

¶A.K.I¶ said...

waw!!
gamba yg sume tip top!
mmg payah nk pilih ni

rhapsody LiN said...

wahh... syukur.. =)


thankx bro... neway, this is a good contest i think. menarik! =)

masturah idrus said...

oh..shedey tak nampak gambar sndiri... hehe

cantik lah sume pic tuh..

cik helena said...

yess!!!








tak terpilih..




















:(

.S. said...

waaaaaa........x terpilihh..isk2x:((
hu.xpe2..chill!:))

E.L.I.Z.A said...

alamakkkk..terpilih laaa...yeay yeay yeay....tQ tQ..memang semua yg terpilih tu gambar cantik²..lg sekali juri pening nk pilih hehehhe

si[jari] telunjuk said...

waaaa....cunnnnnnn.....tambah je la adiah....haha

iza said...

Tahniah pada yg terpilih.....

Yana KenJa said...

alamak..x masuk list..huhu....
=.=

xpe2...t cuba lagi..hehe..
wah.. pic yg 1st tu cantik sggttttttt2......

=)

gud luck semua...

khairul_bariyyah said...

majuk ngan asada ah cmni.. T_T
haahahah..

maCy said...

ouh dear~
seriously ade lagi yg cun tapi tak masuk top 20~

xpe2, sebab nak 20 je kan sebab tu tak msk smue..

jgn tbe2 pas contest asada jadi juling sebab pening cari pmenang.. haha

.::WaNiE::. said...

jatuh chenta ngn gambar by carl

shaza said...

tahniah pada yang terpilih.. akak vote untuk gambar Rozana tu.. Asada, bila nak balik malaysia?? akak nak kirim pyramid itew.. sangat menarik, tertarik da bom.. hehe

she jirah said...

yay, gambar saya terpilih.
huhuhuhu.
i like.

btw, semua gmbr pn mmng chantek2.
hehe

tenkiu encik asada. ;)

-Melissa Rina- said...

oh,,

tQ asada && juri2 sebab pilih gambar sya dlm top 20,,

Good Luck for everyone~~
XD

Sidratul Muntaha said...

wahh..
daku vervangga gmbo ku msuk top 20!!
yeeeeha!
tak menag pun taper sebab sume gmbo tu..
amk aii..
hebat - hebat belaka.
paling suke gmbo atas sekali.
mantop makcik2 tu!

Sidratul Muntaha said...

wahh..
daku vervangga gmbo ku msuk top 20!!
yeeeeha!
tak menag pun taper sebab sume gmbo tu..
amk aii..
hebat - hebat belaka.
paling suke gmbo atas sekali.
mantop makcik2 tu!

Nida said...

Alhamdulillah..... ni tengah melompat sakan nih.... gambar Caklempong Soccer masuk senarai.... semoga terus mara..aminnnn

Thanks Asada..:)

wanjunsmile said...

salam...
hahaha...
alhamdullillah x jangka pun masuk top 20...
mmmm...saingan hebat nie.... sume cantek2....
hahaha..saje2 je memeriahkan contest nie...
tq pilih gambar saya... :)

Carl Samsudin said...

thanks asada!!!!!

Ery Farieha said...

mmg best gmbr2 tu
:)

Jieda said...

salam..memang tak dinafikan cantiknya kesemua gambar ni.apapun...tahniah kepada pemenang

eyriqazz said...

Salam bro..gambar2 yang cantik dan tertawan...maaf,saya ambil 8 gambar kegemaran saya dan publishkan di blog saya tanpa minta kebenaran terlebih dahulu...anyway, i put credit to ur entry...