Saturday, January 08, 2011

Gambar Terpampang Di Geng Budak Hensem!!

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram sebarkan senyuman.

Semakin dekat dengan exam, semakin terasa debaran. semakin terasa bahang cabaran menempuh peperangan dengan kertas soalan. haha.. semoga semuanya berjaya ditempuh dengan tenang dan cemerlang.

Demi menghilangkan tekanan menghadap buku, saya menjenguk blog sendiri yang tidak ber-update. melihat statistik yang agak menurun. kemudian terus ke kata kunci yang masuk ke dalam Blog Budak Malaysia. sejak bertukar kepada budakmalaysia dot com, ternyata keyword yang masuk lebih pelbagai berbanding sebelum ini.

Satu keyword yang sentiasa ada saban minggu adalah 'budak hensem'.
tidak kenal siapa yang rajin sangat google cari budak hensem. pernah ada keyword 'jejaka 30an mencari jodoh' masuk ke sini. takjub sebentar.. dah betul beliau masuk ke sini, malangnya umur saya belum sampai ke situ lagi.

Berada di kedudukan teratas carian google dengan kata kunci 'budak hensem' menjadi faktor keyword ini agak popular di ruangan statistik. saya pun tersengih.. hensem jugak gambar tu yer. hahahaha.. tiba-tiba terus gelak!

Skroll ke bawah, saya rasa lebih terkejut hampir-hampir jadi beruk apabila ada lagi sebijik gambar saya terpampang di board hasil carian google. lebih mengejutkan link yang tertera di bawah gambar tersebut bukanlah link saya. hati jadi ingin lebih tahu.

Daripada terkejut hampir menjadi beruk, saya tergelak sendirian! masakan tidak, link tersebut membawa saya ke sebuah page Geng Budak Hensem di Facebook! lebih menarik, gambar utama page tersebut menggunakan gambar saya! hahaha..

Saya kurang pasti apa tujuan sebenar page tersebut diwujudkan. yang pasti, gambar saya telah dianggap sebagai budak hensem!

Tidak dapat jumpa siapa yang mewujudkan page tersebut kerana tiada satu butir pun yang terdapat di ruangan info. mungkin orang tu saja suka-suka mewujudkan page ini. saya pun turut LIKE!! hahaha.. anda boleh tengok page tersebut di sini.

Bagi saya, selagi gambar tersebut bukan untuk tujuan memburukkan, menjatuhkan atau menjahanamkan saya, tidak ada apa yang perlu saya berangkan. kalau nak simpan letak dalam frame pun tak apa. buat kenang-kenangan. jangan mandrem sudah! hahaha..

91 comments:

za petrelli said...

wow. org femes lah katekan..

tak tahan siap buat page. hai artis. mintak sain bleh?

Sophie Al-yahya said...

hahahaha..rasa nak gelak jugak!!!
terbaik ahh asada! mesti terus hilang stress nak blajar eh.

ASaDa RyutaRo said...

@za petrelli :
hahaha... pemes mananya..

nak sign kat mana ni? cek bank? hahaha =P

buDAK keCIK said...

okeyh. gelak sampai jatuh katil. ngeh3

jwb exam leklok... jgn asyik dok teringat geng budak hensem ek. kehkeh

ASaDa RyutaRo said...

@Sophie Al-Yahya :
saya bukan rasa nak tergelak je, dah memang gelak terus! hahaha..

hilang kejap stress study. tapi banyak sangat gelak, bahaya jugak.. =P

Chempaka Sari said...

try letak "budak comot" plak..mesti ade..ngah3...gurau jerk...

NuR 'aQiLaH said...

fuyyohh..
abgg ensemmmm...
nakkk sainnnnn..

kuikui

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

wohhhaaa, artis sudah anda jdnyaa encik asada;D

nama keywordd tu pun gempakkk;)

Aifaa (; said...

woot~
hahah budak hensem tuh! mesti bangge hoi hoi (;

ASaDa RyutaRo said...

@buDAK keCIK :
bahaya seh! sampai jatuh katil tergelak. hahaha..

insyaAllah.. tak tulis yang ni dalam exam. hehe ;P

ASaDa RyutaRo said...

@Chempaka Sari :
nanti nak try. hahaha.. rasanya keluar muka sapa ea??

ASaDa RyutaRo said...

@NuR'aQiLaH :
hihi.. apesal nak sain je? hahaha

ASaDa RyutaRo said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION :
artis yang takde filem, takde drama, takde album, takde lagu. tiba2 je panggil artis. hahaha =P

ASaDa RyutaRo said...

@Aifaa :
bangga sekejap. hahaha =P

Yiedpozi said...

Saya hensem tak? Hehehehehe

Terbaru: Izamir Ridzwan Pendrive Giveaway
Terhangat: Gangguan Seksual Terhadap Budak 12 Tahun Di FB
Terbaik: 5 Plugin Firefox Yang Wajib Ada

AiDa AzRyN said...

giler ah... de peminat misteri kot.. XD

NabiLLa NaSir said...

hahaha. terasa kembang seluruh badan la tu. nnt saye suh org yg create page tu, g mandrem gambar awk. Hahaha :D

f_aRa_aINa989 said...

bukan sepatutnya terpampang GENG BUDAK HENSEM YANG AVAILABLE???

hak3..

;p

missSenget said...

aku syak orang tu gay..

amacam?? kah3..

iris said...

ermmm mmg ensem pown...

Catherine- said...

kehkehkehh.....femes cam khairul fahmi :p

amry said...

najk sains nak sains...hehehehe...kaau aku pompuan jatuh cinta gak aku ...waaakakaka...sila muntah hijau.

saya bukan gay, saya ok..huhu

Sca Ndx said...

bangga lah brade. hehe

NuR 'aQiLaH said...

abes tu nak bg ape?
nakkk bebear boleh? HAHA

penghuni Bumi said...

budak hensem tu nama ape ye??
hahaha

MAKCEK bukan NENEK said...

wahaha caya lah .heheh
sape je lah yang buat page tuh .
heheh esok login nk like jugak lah .haha

Dari Kelate Ke Copenhagen said...

itulah nasib kalau dah ensem..huhu

hans said...

asal gambar aku tak ada?
hahahahaha

P/S : Siapa Yang Pernah Pergi Brunei? Apa Yang Seronoknya Di Sana?

ciK LyndaWawa igUana said...

anda memang hansem pun...huhuhu

dandelion kiss said...

PITAM!

=P

Anisa Hang Tuah said...

sambil mengangkat kening kanan
saya terus menyapa anda
"hai hensseeemmmm.."

zati-zt said...

wah2..
siap jadi gambar profile kat FB..??
hebat tu..
ternyata ensem..
:D hehe

cik zulaikha said...

nak gelak jap... adoyai... kalau gambar budak hensem keluar kat google tak pelik sangat.

tapi gambar anda digunakan. tanpa pengetahuan. hehe. terbukti la anda ni memang hemsem.

wahai asada yg hensem, belanje lunch boleh.. ekeke..

rossoneri said...

wahhhhhhhhhhhh ada kelab peminat!!! hahahaha

~roslinda~ said...

hahaha x mnyempat.comel je siap buat fan page.hahaha :)

Gayahspears said...

aku jeles.. hahahaha

lini hasnan said...

wow, speechless.haha

Ann said...

haha mmg tol hensem hang ni

Shina Jelita said...

haha.. tersenyum baca entry ni~
nak like fanpage tu jugak la..

dak eina said...

haii budak hensemmm.. huhu

Aidil said...

gila best... nak try search tengok.. mana tau muka saya pon ada... huhu..

Armiza said...

waahhh....anda semakin dikenali...???
hehhe..=P

TunTeja said...

hahaha..gilak ar! siap ade page kat fb tu..kui2.serious lawak!

good luck asada! :)

Izan Ishak said...

hensem tu mmg tak dapat disangkal lagi...sila setuju...hehe....

echah mashuri said...

wak ensemmm lah...nak sign..hehehheeh

ciK mOt ©™ said...

hahaha...gambar cari makan tu der...

Cik Jari said...

hahahaha.....kene bgtaw aisyu nih...berita gempak!

al-lavendari said...

ini sudah bagus ... tahniah.
ianya memberi ilham kepada pakck nak buat "geng veteran hensem" pulak .. boleh ?

iKhRam said...

hahaha.. kesah ni memang lawak la.. tp untung jugakkan.. hahaha

iza said...

Salam...
Ahahahaha....femes gitu..

i am S!L4H.. said...

haha..sebab x ykin ble bukti x jelas...heee

Madam Sooyaree said...

Feewwiiittt... hensem!!! Kalau single dah lama akak ngorat :P

za petrelli said...

dah pemes nanti jgn lupe gua. keh3

d_tieah said...

Hahaha..
Admire ktk kali..
Biar bena bukan ktk admin page ya?

Cik Suheela said...

wahwahwah :) geng budak comel takde ke?wakaka :p

mrs.lovesick said...

terbukti anda hensem ;)

Arisa Mihashi said...

eleh.sebenarnye ko bangga gambor ko ade kat situ.

Kimmy Ai said...

boleh saman org tuh.. aha~

asada, ape lagi? buat la satu lagi page lawan ngan page tuh.. ;DD

Addenda said...

haha.. xle blah~ femes jgk eh. :P

cik @ien said...

wah!! kagum sebentar!! hahaha..


nk like jugak la page tu.. kih2..

ANATI SOKI said...

muka ko cm kaer AF dowh.. ke ko mmg kaer af? wakakakakak
maybe sbb muka ko cam die tuh diorg amek gmba ko tuh

cik tom said...

hahhahahhah...dahsyat la asada..femes tue!!!!!

maCy said...

tu adalah hasil doa asada yg suka perasan hensem. jadi pasni keep saying. 'macy akan kawen lelaki hensem. bukan budak tetapi seorang lelaki macho yang matang'. ok? hahahaha

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu!jom sggh blog kite jap ada nama bro lah he3..

http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/01/kenapa-ye-tak-boleh-baca-komik.html

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA~

M a W a D D a H said...

hi budak hensem....

nak sign....hikhikhik...

M a W a D D a H said...

glamernya asada!!!

liyani rasdi said...

hola hola...
anda sy follow...:)

dan tanpa segan dan silu sy dh tinggal kn link...

kl kelapangan datang laa...:)

عائشة said...

awesome.....caya la asada........(^_^) hehe

leeza said...

wah big congratzzzz!!!!!!!!!!!!

Umie Nadhirah said...

pergh..
best ada..
sa kiut lah tek.hahaha!

MieZa said...

glemer ah die skang...hee~
abg hensem...nak saiiinnn.... =P

Aretikz said...

Piwit ~ haha.. memang wat page tu stalker asada kali? na.. nyamai palak.. haha..

Yuni Aisyah said...

wah2...x sangkanya...siap ada fans page lg...profile pic asada pulak tu..mesti hati ngh bangga tu.??haha..

geng bdk cun xde ke.??hikhik

alexa yussida said...

feewiittt..kehkeh

d_LA said...

wahhhhh..dasatla asada dh jd budak ensem..hai budak hensem..Nak signboard!!!!!!!!!!!!

Are-Tot Harun said...

fuyoo..ader peminat misteri tue..geempak.

shahjiehan said...

oi budak hensem! hahhaa.. nk masuk jugak..tp x de la nsem sgt...

nanad said...

hey handsome~ *winkwink

LOL XD

cik-terompah said...

wah.. budak hensem kot.. bangga lepas ada prove. x slh..

misz sheyla said...

waa...siap ade fanpage..letak gambo die lak 2..da jadi artis r kirenye ni kan??? mintak signnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn plishhhh n_n

yusufjalli said...

wey budak ensem.
Bila balik cuti Sarawak?
Ahahaa..
bajet hensem...
huhhuuh

Nur Qistina said...

ala...nak cakap femes la tu..menyampah! hahaha..*evil laugh*

amira afiqah bt mohd yusof said...

woot2.famousnye :DDD

aQmar said...

akakaka.. kelakar lah pulak ehh.. mcm tu pun ada.. tak apalah adasa.. key word dan tujuan yg baik..asalkan tak bertujuan utk bukan2... tak mengapalah... sy rasa mungkin admin page tu mmg follower adasa yg fanatik betul tu pd adasa.. ahaha.. apa2pun..tahniah !! nampaknya secara tak langsung dah ada org iktiraf adasa sbg 'budak hensem' lah tu... org tu nk cakap segan..tu agaknya mcm seolah2 kiasan lar tu..wakakaka.. .. :) :) ... apa2 pun..kelakar tetap kelakar !! ..ahahaha..

~WaWa~ said...

hahaha...

soffea said...

pheewitt.. budak hensem.. hehhe.. kacak gilak :)

[noriza] said...

opss ntah2 secret admirer tak ? :P

miss fatihah said...

pehhwit!haha

bella_bumbum said...

ehem ehem. budak hensem. kembang semangkuk dah dye. ahaha

najihah sahami said...

haha..mesti kembang semangkuk kan....jadi duta budak hensem tu..^^