Tuesday, February 16, 2010

Surprise Box from Florida!!!

14 February 2010.. sekitar 3 petang..
Seorang member aku masuk ke rumah aku dengan muka panik gtau ada orang carik aku.. dengan dada berombak debar dan hati tertanya2 aku menjenguk ke luar.. seorang lelaki berjaket hitam badan besar bagak terus bertanya dengan gopoh..

"are you asada ryutaro?"..
"yes.." jawabku dengan agak nervous..

dia nak tengok passport.. pastu laki tu bagi kad merah.. (cam main bola plak bagi kad merah..) katanya ada bungkusan dari US untuk aku.. tapi kena ambik kat post office guna kad dia bagi tu. lepas sign dan bayar, laki tu pun blah..


15 February 2010.. sekitar 9.30 pagi..
aku nak g post office.. tapi tak tau post office yang posmen kata semalam tu kat mana.. jadi aku pegi post office yg paling dekat dlu.. aku tanya kat post office tu tempat nak ambik bungkusan..

orang post opis gtau nama tempat je kat aku.. n aku x tau pun tempat tu kat mana.. so.. dengan selambanya aku tahan teksi utk ke tempat tu.. (teksi x guna meter.. so kena runding harga)

taro : sir.. i nak g "sini".. berapa tambang?
teksi : oOo..ok..ok.. berapa u nak bayar?

dengan selamba badak air aku sebut harga yg nilainya 10 henggit.. driver tu terus iyekan!! naik la aku teksi hitam putih tu..

tak sampai 10 minit dah sampai!! mangkuk punya driver teksi.. patut la dia nak harga aku sebut td!! klu naik van tambang 50sen je.. boleh jalan kaki!! ahh!! apa lagi.. buli driver tu plak.. aku nak driver tu hntar aku betul2 depan pintu post office.. baru puas hati..

geram gak hati aku..

kat post office.. selesai urusan ambik bungkusan.. aku pun balik..

apa benda yang orang kirim?? siapa kirim??

ni benda yg terlekat kat bungkusan tu.. ada cop post office Florida..
aku ada sorang je kawan kat US tu..
T sorang je.. beliau la yg bagi..


surprise!! box ni la kat dlm bungkusan tu.. DOCKERS!!

T kirim 25 Jan.. sampai kat aku 15 feb!!


T tak gtau pun dia ada kirim barang..
memang surprise..
smpai la posmen semalam tu dtg carik aku baru aku tau..
mula-mula ingat polis yang cari aku.. hahaha..


ni la wallet dockers yang sungguh best!
aku tukar terus setelah 2 tahun lebih Lumberjack mencurahkan bakti.. hehe..


ni ayat T tulis kat kertas pink tu :
"To the King of Taching, udah2 gik taching ok KENJET!"

*sape x faham.. nasib la.. kakaka..

15 februari 2010 jadi hari senyum sedunia utk aku.. hehehe.. best dpt adiah.. lalala~
"tq so much T... tapi u lupa letak US dollar dalam wallet tu.. kakakaka.."

nak bagi pantun khas untuk T :

terima kasih daun keladi,
nanti-nanti bagi la lagi..

hehe

tapi apa yang x best ngan presedur post office sini.. nape diorang bukak bungkusan aku tu??!! sedangkan dah declare benda dlm bungkusan tu kat kertas luar bungkusan! heh! sengaja nak rosakkan barang orang ke??! bukan kali ni je.. dulu pun sama jugak! posmen tu hantar barang yg dah d bukak! what the hell? hmm... nak marah pun x guna.. dah cara diorang..

17 comments:

enuLwanie said...

wow, best nye dpt hadiah dr org jauh.
jeles!

Deco [MisS N] said...

bestnye dapat adiah...senyum smpai krem muke ek???haha..

king of taching...haha,bile nk jd macho nih????

Amirah Rashid said...

hadiah saya?
haha :D

ASaDa RyutaRo said...

enulwanie :
best! best! cam nak lagi je.. hahaha..

ASaDa RyutaRo said...

MisS N :
senyum memanjang.. hahaha

aku dah kira macho ape.. saje je main2 taching..

ASaDa RyutaRo said...

amirah rashid :
dak cOmOtt x yah dapat adiah.. kekeke :P

T in FL said...

my pleasure. Tapi mek rasa kad ya gik best!

LUVLYDIYANA said...

adiah valentine..wow!

enuLwanie said...

suh dia beli satu utk sy gak ek?

♥akukahmilikmu®♥ said...

cantik gila wallet..tahniah2

ASaDa RyutaRo said...

T :
kad ya dh x kacak sbb renyok. malaskuh..

ASaDa RyutaRo said...

Luvlydiyana :
bukan adiah valentine.. tp adiah pujuk orang tgh taching.. hehehe :P

ASaDa RyutaRo said...

enulwanie :
eh?? nak jugak? nak yg cmna? u suh la dia sendiri.. :P

lau boleh mintak utk sy skali lagi.. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

akukahmilikmu :
mekasih puji wallet tu lawa.. kena puji org yg bagi wallet ni.. beliau pandai pilih..

pudding pie said...

wah, orang tu dpt hadiah
Dockers lagi..hehhee

|arieza| said...

hadiah besday kah?

the point-of-viewer said...

paduhal orang swk...