Thursday, February 02, 2012

Tidak Seperti Cuti Pun

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeahhh!!!

Bermula 12 tengahari tadi, saya sudah pun memulakan cuti yang panjangnya lebih kurang seminggu. tapi, sesungguhnya cuti ini bukanlah sebenarnya cuti. assignment yang dibekalkan sepanjang minggu sangatlah melambak banyaknya. hampir semua subjek ada task yang diberi. errr.. bukan kijo ekau setadi ke jang?? ha'ah.. 24 jam sehari, 7 hari seminggu! 

Nak rasa stress pun memang tak patut lah kot. kooottt je lah. hahaha.. 

Esok saya akan ke Subang Jaya atas ajakan adik supaya bersama beliau ke sana. mungkin menghabiskan cuti di sana. hmm.. mungkin itu perkara yang patut dibuat bila sendiri takde duit nak ke mana-mana. hihi.. boleh la habiskan assignment yang 'sikit je' tu. kaaaannnn.. 

Yang pertama perlu dihabiskan adalah English. mau separuh buku latihan nak kena buat. lepas tu kena taip email men-describe about diri sendiri, hantar ke e-mail miss Fiza. okeh.. insyaAllah habiskan benda tu dulu nanti. err.. 'nanti' tu tak tahu lagi bila. ngee =D 

Management Mathematic benda kedua perlu dihantar, tarikh exam nya pun paling dekat lepas habis cuti. subjek lain lagi? erkk! tuntasnya, cuti ini bukanlah masa nak lepas buku dari tangan. huhu.. 

Ehh?? ni blogging pulak kau jang.. rehat la jugak derr.. 

Mengikut plan asal, saya nak balik ke Sarawak cuti ni. bestfriend kahwin woo.. tapi sangat sadis, banyak halangan yang menjadikan rancangan tu tersadai di kalendar sahaja. apa pun, tahniah buat Wan Hanif Fauzi yang akan melangsungkan perkahwinan beliau esok. semoga terus bahagia dalam kehidupan berumahtangga. maafin gue ngak bisa datang di majelis perkahwinan lou.. 

Apa pun, doakan saya, semoga diberi kemudahan dalam menghadapi segala dugaan yang datang. semoga terus tabah. amiin..

14 comments:

si ngokngek said...

selamat berhoneymoon dgn assignment..

eh hang bila pulak kawin..HAHA

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. insyaAllah akan datang saya pulak yg kawen. ;)

tomatokering :) said...

aminnnn~ jangan asyik merayap je . :P haha

ASaDa RyutaRo said...

@tomatokering :)

berjalan tu sampingan je. hihi :P

mMoOnN aAlLeEaA said...

polah jak assingment ya...

hani apandi said...

selamat bercuti dengan assigment! :)

cik bulan said...

amin...ttba mcm ak plak nak kawen,,kah3...

uh..cuti dgn buku..mmg xde lam kamus idop eden..smoga bjaya la nah..;D

Hans said...

boleh percaya ke encik Asada setia bersama buku-bukunya sempena cuti seminggu nih?

sugar2 kapas strawberry said...

pergi stdy..kerja nk jalan2 je..haipp!

Si BuDaK KaChAk said...

selamat ber assignment...hehehe

Bui Junaidi said...

BIASALAH YA..KMK PUN KDG2 CUTI TP BIZI JUAK NGAN HAL LAIN...

MUN KTK NIKAH JGN LUPAK JEMPUT BLOGGER2 DR SARAWAK K MERAMI MAJLIS KELAK AH..*__*

cikpia said...

bz bz juak..... iboh abai kesihatan kitak ya ooo......

pssttt..... bila turn kitak pulak mauk kawin?

Anonymous said...

salam dri 'adq' stargate..kihkih

ala ass. xla bnyak sgt..
kte nk dpt 3.8 n above..
nie bru 0.9% dri 3.8 n above la..
haha kidding..

da.da. york kite ber'ass.' plak..
jgn lupe ajk kwn2 incik asada tu skli ye..

[sutera kasih] said...

si asada bla mok kawen tek? mok dtg tok aieee hehe