Wednesday, February 01, 2012

Aktiviti Sihat Di Waktu Petang

Nik lari panjat pokok sebab kena marah dengan abang long. 

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram sebarkan senyuman. yeahhh!! (^^,)

Antara aktiviti petang saya yang menarik dan sihat sekarang adalah berjalan di sekitar kampung dan bendang di sini. kena pulak dengan musim menuai padi, boleh tengok transformers bumble bee mengganas di dalam bendang. sungguh 'peghok' tengok mesin padi menuai. ye lah, tempat saya memang takde langsung mesin padi.

Hari tu masa padi tengah menghijau, best berjogging pagi-pagi. siyes sangat mendamaikan mata memandang. tapi sekarang aktiviti jogging dah takde, kita berjalan je. hihi.. 

Bumble Bee sawah padi mengganas...

Selain dapat menurunkan jumlah lemak dalam badan, berjalan petang-petang tengok bendang ni boleh mengurangkan stress banyak kerja. lebih best bila berjalan ramai-ramai. macam-macam aksi nak dibuat geng-geng ni. demam pun boleh sihat.

Kat sini, masa petang boleh tengok makcik-makcik memancing di tali air. mula agak janggal tengok mak cik memancing, dah selalu tengok, terbiasa pulak. malah sekarang macam nak join pulak mereka memancing. hehe..

Nota Kaki :
hope dapat kekalkan aktiviti sihat ni untuk kesihatan diri jugak. ngeee..

14 comments:

Rozuan Ismail said...

transformer la sgt.huhu

Hans said...

pewittt....
sapa abang long tu?

missSenget said...

bagus2..tgk muka pun makin membulat.. =P


sambil jalan sambil cuci mata..

anak2 dara kmpung..mesti ayu2..

cik QT said...

saya rindu lak nak dok permatang pauh..huhuhu

si ngokngek said...

HAHA,dh rasa mcm lapangan terbang dh dgr mesin padi tuh!!..

Cik Jiwa said...

kat mane ni asada?dahsyat siap ade transformer tu..

♥ p a a n i ♥ said...

bumble bee sawah padi?? ahahaha

Aisumi Chan Kawa'i said...

rasa mcm nak balik kampung la.. hirup udara sawah bendang~ ^_^

butterfly said...

xpnh g sawah padi lg...

bumble bee sawah padi tu pon xpnh tgk..

kesian kan..

aLya maNip said...

bumble bee tu transform x?hihi

Encik Suami said...

sawah padi kat area mane tue ek?
best kan panjat pokok..zaman kecik2 dulu jerk panjat pokok.skrg tidak lagi.

new entry (>.<) Akhirnya..Aku Dapat Kau (>.<)

Puan Sue said...

Salam asada..rupanya dah abis belajar ya..Bila balik M`sia? ngajar ke skrg? Kak sue rasa suasana sawah kat srawak tak sama mcm kat semenanjung kan..

[sutera kasih] said...

mendamaikan..d cney tok asada?

nurkaloi said...

dah lame tak panjat pokok !
haih...rindu