Sunday, April 10, 2011

Bukan Niat Nak Ternak Hutan

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram sebarkan senyuman.

Sekali lagi saya ternak semak dalam blog. adeh.. punya lah lama tak berupdate. elok segar je tanam tanaman dalam ni. mungkin tak guna baja kimia, jadi hutan tumbuh segar tanpa was-was. kena panggil usop willcha ajak bakor sama-sama. kite bakor! kite bakor! *sambil tangan beralun mengikut irama.*

Sekadar penyejuk mata : hutan atas Gunung Santubong.

Kesibukan ditahap gaban melanda hari-hari saya, sampai makan pun kadang ter-skip. nak tunjuk dahsyat tak dahsyatnya bizibody sekarang ni. hehe.. ditambah lagi kempen nak election kat Sarawak. aduyai.. walau sebenarnya tiada kaitan pun saya dengan pihak SPR. dah namanya bizibodi, semua nak ambik tahu. hahaha..

Saya minta maaf sangat-sangat, bila dah sebulan lebih tak menjenguk blog, macam malu-malu plak ayat nak keluar. terima kasih kepada mereka yang datang menjenguk ketika ketiadaan saya. yeah! lepas habis musim bizi ni, kena rajin merayau lah saya. banyak gilos kisah yang dah ketinggalan. hari tu, boleh pulak saya tak tahu result SPM dah keluar! adeh..

Nota kaki :
tinggalan kali ni bukan berdebu je, malah dah jadi hutan rimba! tak cukup nak guna parang semeter, kena guna chainsaw. boleh bukak syarikat balak dah. hahaha..

18 comments:

KHRLHSYM said...

hutan sesuatu yang menenangkan minda. aku suka. pernah tinggal dihutan buat seketika. sangat tenang.

AiDa AzRyN said...

at last update jugak blog kan?XD

||aLeaSaRa|| said...

tulah kitorang semua siap bawa ubat nyamuk,shieldtox,parang,sabit nak tolong tebas he3...alah kite pun jarang dah update sbb bz keja.bos pun bagi keje menimbun2 nak update n3 kat office pun payah dah.tgu weekend je kite rajin update dan join segmen kawan2.jgn lupa kgsi n3 terbaru utk kitorg semua ye!

Cik Itam @ ira said...

kalu jd tokey balak.. kaye la deme..

al-lavendari said...

kayolah .. lepas ni boleh jadi taukeh balak !

maCy said...

nampak khrlhsym ^^

maCy said...

oit ape gunanya ada domain kalo ta hapdet? menzabir sgguh ;)

dya adriza said...

adess.. singgah sini bawak sabit. libas2 semak samun. semak sungguh ni. haha

zulaikha said...

kita bako.. kita bako....

zulaikha said...

kita bako jerr....

CheQ PP JoY said...

haha..tgk sekilas rasa terkejut jgk, "dekat egypt ada hutan belentara? bkn ada mummy je ke?" =p

p/s: nnt da kaya jual balak jgn lupa kawan2 kt sini.. hahaha

n4dh!3r4 said...

betul2 bizi ke buat2 bizi je? welcome back! :D

i am S!L4H.. said...

tokey balak dtg nih. hahahaha

Fiq Vertigo said...

abang asada ni sajew jew taw buat ittew tertungguw tungguw

Ayuni said...

hm, sye ader je kt cni....

Kimmy Ai said...

hahahaha. NAK LIKE KOMEN FIQ KAT ATAS!!! ;DD

semua peminat dah bengang dah blog xterupdate. gahahaha! ;DD

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

patotla lama tak nampak :)

za petrelli said...

hai tokey balak.. keh3