Sunday, January 22, 2012

Rempuh Roadblock JPJ

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeahhh! 

Sekarang tengah syok cuti Chinese New Year walaupun hanya meringkuk di dalam hostel sunyi tanpa penghuni. giler punya sepi lah.. 

sumber gambar : The Dorkfish Express

Oleh kerana tak ada kerja lain nak dibuat di hostel, malam kelmarin Syafiq ajak keluar ronda-ronda. yang bestnya, meronda semata-mata nak rempuh roadblock besar-besaran JPJ malam kelmarin semasa perlawanan Kedah menentang Kelantan. semua simpang utama ada sekatan.. Syafiq ni syok sebab dia lalu sekatan JPJ boleh lepas, so teruja nak rempuh roadblock banyak kali. 

Masuk sekatan pertama bersama saya menunggang motosikal, JPJ tanya macam-macam, tengok lesen, check roadtax. semua lepas.. tengok kat tepi jalan, ramai jugak yang diberi 'surat cinta'. haha.. sabor je lah yer. 

Lepas rempuh satu sekatan, kitorang pergi duduk minum-minum makan-makan kat kedai. lama sikit, kitorang gerak balik. lalu kat satu lagi sekatan.. kali ni nasib tidak baik. kitorang disuruh ke tepi. dah berhenti, sorang polis pun tak mai datang! diorang tengok je.. eh? takde yang nak check aku ke?! dah takde yang check, kitorang pun jalan je lah. ngeeee =D 

Best jugak buat JPJ ni sibuk. haha.. maafkan kami abang JPJ, kami saje je nak observe macamana kalian bekerja. lalala~ 


10 comments:

DilaDila said...

muka baik kot...JPJ pun tak smpai hati nak check.

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahaha.. ade jugk suke tempuh JPJ eh? orang kalo boleh lagi nk elak :P

izfanora said...

wah3.. siap nk observe bagai..

saja je penuhkan jalan raya yer..

[sutera kasih] said...

sama la..mlm Arsenal VS MU tu..sgja plg lmbt nk rempuh JPJ..nk tgk abg2 JPJ betugas tgh2 mlm hehe

Anak Perak said...

seronok bukan menyinggah join JPJ? hehe:D

shera haifa said...

selalu kalau ada sekatan xpernah kene tahan.. nak juga kene tahan sbb nak tunjuk ic ngn lesen.. nk g tahu yg kita ada.. haha

Daddylicious said...

haha...apasalahnya kalau kacau2 sikit...

Cik Firus said...

hai.. jom baca latest update cik firus http://yanaalias.blogspot.com/2012/01/free-demo-bio-rejuv.html

sizuka said...

wahh..pelik jee perangai..nak rempuh roadblock. uish.mcm bestt jer hobi nie.hahaha

zahidahwahid said...

hah?? kenak la pelik gilak hobi ya.... kmk mun boleh nang sik mok la nak lalu mun ada roadblock....