Monday, September 05, 2011

Kesunyian Melanda...

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Masuk hari ketujuh di bulan Syawal. kat rumah saya ni masih lagi menerima tetamu yang datang beraya. walaupun begitu, suasana agak sunyi bila dua adik lelaki saya sudah kembali ke asrama sekolah semalam. hanya tinggal, mak, ayah, adik perempuan dan saya di rumah waktu ini. siang hari bekerja, kakak dan suaminya memang takde kat rumah. mana tak makin sunyi..

Hari Raya pertama dengan baju pink berkilau-kilau..

Dari hari pertama raya hingga semalam, saya jarang betul ada di rumah. hari ni je takde plan nak ke mana-mana. tapi rumah pulak sunyi.. terasa sungguh perbezaan daripada hari semalam. kawan-kawan pun ramai yang dah balik ke tempat kerja. kesunyian melanda..

Selamat menjalankan tugas kepada yang dah mula bekerja hari ni. semoga bekerja dengan penuh semangat sama seperti Semangat Raya hari tu. hehe..

Nota kaki :
Biasanya, selepas raya, ramai yang pokai.. so, cepat-cepatlah cari duit semula sebelum jadi lebih kedana..

33 comments:

♥ p a a n i ♥ said...

selamat hari rayeee asada!

sizuka[Izzati] said...

amboi.lip lap lip lap HAHAHA.

Miss Kira said...

betul2.. kira pun tinggal sensorang ja..
semua dah pegi sek.. aigooo

Cik Shiqa said...

selamat hari raya.. maaf zahir batin.. encem nye baju pink.hahaha memang berkilau kilau..

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

selamat hari raya...cantik baju pink kamu

izfanora said...

cantik gmbr yg gantung kt dinding tue.. :)

selamat hari raya asada.. cpt2 kerja. xlah sunyi.. :)

En. W said...

Kesian Cik Asada ni, tiada tetamu ya.
Bagi alamat, nanti En. W pergi ke sana ya! :D

♥ Dea ♥ said...

wiiwiitt..pink eyh..:P

meowwmania said...

cantik baju raya

selamat hari raya!!

iKhRam said...

naseb bek ada duit raya orang bg sket2.. dpt jugak buat tanggung nak beli apa2 selepas raya nie.. hahaha

jeragang said...

sabo jer laaa nanti datang ler bebudak minta duit... he3

nur aisya humaira said...

slamat hari raya,maaf zahir batin asada...:)

emieysandra said...

wah! pink berkilau gitewww :P

shandye. said...

tembam nampak. hepi melantak lemang gamaknye.

hehe...

=)

SweetyMui2 said...

aok..sunyik jak umah.xda org jala glak juak :(

Aini said...

slamat hari raya aidilfitri Asada. Duit raya mana? =)

mia Olive said...

Selamat hari raya..jangan sunyi2 senyum selalu (^_____________^)

miss N said...

salam lebaran :)
cantik warna bju raya ... menyerlahh gitu :D

Kalamhati said...

Salam Aidilfitri..=)

- LIANA ASIF - said...

sm la kat rumah sy ni, sunyi je bila semua da balik tmpat asal..
cantik baju raya, slamat hari raya..

Liyana Zahim said...

Selamat hari raya asada!! :)

ain dzaya said...

salam...selamat hari rayer asada...dah lame ta dtg jenguk sini....baru abes dari kesibukan slama 3 bulan........papepun...cantek uh baju mlayu kaler pink tuh.......hehehe

Farihah Ahmad said...

mai beraya umah ;)

CT said...

slamat hari raya aidilfitri Asada...jom masuk blog akk http://batulesung.blogspot.com

Cik Aish said...

selamat hari raya asada.. :)

TunTeja said...

Selamat Hari Raya asada! maaf zahir batin :)

laskar pelangi said...

wah! pinky2 baju melayu dia..hek3 :)

selamat hari raya asada:))

diana said...

nak cari duit kena pi beraya umah orang pulak..
kumpul duit raya..
heheheheh

-atiQah- said...

selamat hari raya. hehe. cantik baju pink. :)

[sutera kasih] said...

lepas raya, perut ke depan

iPai said...

asada !! selamat hari raya .. lama sangat tak singgah kat sini .. uhuhu .. sibuk puasa n raya hari tuh ..

jangan makan banyak sgt ye ..!! uhuuh

Amni said...

kamek sampe raya tujuh masih berjalan... hahahha... malam tadik masih ada yang datang rumah... nang nyambut raya sebulan la bisanya... hehhee..

zahidahwahid said...

kmk orang sampe abis bulan syawal ya tek masih ada open house..nang makan free hari2...