Wednesday, September 07, 2011

Boboy Yang Terlebih Lemak

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Walaupun masih lagi hari raya, saya nak jugak cerita pasal kucing kesayangan di rumah ni. gara-gara kisah Petknode semalam lah ni. isk, rasa geram pulak dengan tuan punya kedai tu. sampai hati biarkan kucing dalam sangkar tanpa makanan berhari-hari. duit nak, tapi jaga tak nak. uhh! boleh baca kat Blog Hans Hanis tentang kisah penganiayaan Petknode Online Pet Store.

Boboy taiko paling power kat rumah saya..

Di rumah saya, ada berbelas ekor kucing sebenarnya, tapi yang paling mendapat perhatian, si Boboy ni lah. mungkin sebab Boboy berbadan besar dan paling aktif dulu. namun sudah kebiasaan, bila dimanjakan sangat, terus jadi kucing malas. berat saje cecah 3.9kg, gemok dan berperut buncit pulak tu. huh..

Menurut cerita kakak saya, Boboy jadi besar terlebih lemak sebab curi makan sebalang pil vitamin untuk kucing. balang tu takde la besar, tapi untuk seekor kucing, dah overdose. yang lain dapat sebiji seekor, dia sebalang! mana tak mengembang.. sekarang ada lipatan lemak kat bawah leher Boboy. gemok kemain..

Tengoklah kemanjaan Boboy bila ade orang layan..

Boboy ni badan je besar, tapi agak kepondanan. tak reti nak berlawan dengan kucing jantan lain. budak baik kononnya. hahaha.. sebab tu lah muka Boboy banyak calar. masa gaduh, dia tunggu je si John dan Abon cakar muka. sah-sah pengecut. kita pulak yang tolong halau Abon dan John. (John dan Abon kucing jantan jiran belakang rumah.)

Bulan puasa hari tu Boboy kena gigit anjing. tak reti nak lari bila makhluk lain serang lah tu. terkejut tengok badan dia banyak luka. cepat-cepat mandikan, pastu sapu minyak gamat. alhamdulillah dah okay..

Kat rumah ni, kalau tak nampak Boboy, mesti akan tercari-cari. yang bestnya, panggil seekor, serombongan yang datang. hahaha..

24 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

ouh..ade banyak kucing rupenyer..ish..si boboy ni..dah macam boboboi dah..sebab manje terlebih la die tak pandai nak berlawan..hehe..bagi die training jogging hari-hari >.<

Jo Qusary said...

Kucing pun ada pil vitamin?

syAzAnA said...

bestnyaaa, ada banyak kucingg. syaz nak satu bolehhhhh?


#15 Wordless Wednesday!

iPai said...

heee .. comey ye cerita kucing ni .. eheheh

aku ye kucing pemalas saja .. cari aku pagi2 buta je .. huhuhuh

Nurul Sharmila said...

comellaaaa.... kucing klu gemok sgt2 comel.. :)

jeragang said...

lah begitu pulak halnya.... kucing pun bole menunjukkan contoh isy cuma manusia jer tak mahu faham2.... kalu terlebih makan akan menaya diri sendiri sebab tu Rasulullah SAW suruh berenti sebelum kenyang.... bila dah kenyang layan perut jer laaa

Pak jeragang dok reti sangat pasai kucing ni... dok bela kucing d rumah bukan pasal takut nyer makang ikang dokleh nok jual tapi sejak tengok Elina anok Pok hok keras hati pung menangis sekerat hari kerana kucingnya mati dilanggar keta hilang mood nak bela lagi...

missSenget said...

pondan sebab pil vitamin sebalang tu jugak kot???

hormon wanita terlebih.. T__T

eva said...

aieee.. kedak pusak mek ilang ya.. ..haha mesti mun gemok n pemalas ya nang xpande blwn pun.. tedah juak lok

pasal petknode ya.. geram ilak2.. pengempangg alu bh.. huhu

cik bulan said...

ala..klo kena cakar ko tolong halaukan..tapi klo kena gigit ngan anjing tu npe xgigit balik..buahahahaha..:P

*mlwak je..ehehe..kang buat betui naya aku..ahaha..kbai..:D

*Vivilicious* said...

kedak bobo kmk aih!!

[noriza] said...

macam name org lak boboi :P

ape kate suh boboi guna treadmill.
should be works! tak pun buat rawatan muka V. so takde la masalah dagu berlapis.hehehe

shandye. said...

eleh sebenarnya boboy tu naik berat badan sebab sama naik asyik makan macam tuan dia...

maklumlah, tengah mood raya ni makan sedap-sedap semuanya.

teehee...

=)

JIJI YU said...

ceyt..kata taiko tp manja

najihah sahami said...

hhahahaa..kalau boboy bace asada bebel pasal dia ni mesti dia kecik ati sebab asada cakap dia pondan. adoi..

[sutera kasih] said...

comel nya pusak ktk ya..sik secomal ktk okey haha

teha said...

comel nyee kucing tu :)

Farahin Ahmad said...

okay takde kucing langsung di rumah..tapi kekejaman petknode memang tidak patut dibiarkan.haishhh

aLya maNip said...

besenye kucing mnja ni kuat suara dia..haha

suara kemain cam berani tapi bila ade kucing lain dtang takut..haha

Shahirah Zainol said...

sukanyaaaa kucing! nnt sy update psl kucing baru saya plak :P kucing sy nama LUNA, 3kg baru hehe.

amranaiman said...

TER ANJAT BOBOI~~ :p HEHEE

zZzattyy said...

wah! rumah sy, boboy kejantanan jugaklah tapi mata buta sebelah. kat rumah pun tah mcm mana, kucing dah terjebak sampai 30 ekor. >.<


:)

meowwmania said...

kesiannya Boboy...mujur dia tak pape

Amni said...

pusak kamek nama ito sama juak.. ada pusak kecik datang umah anak buah mek jumpa.. boleh nya takut ngan pusak ya... tapi ito berat gik... 6 kg lebih... lalalala... just imagine betapa besarnya nya.. hahaha..

zahidahwahid said...

species garfield nya tok ka?? hehehehe...

banyak na juak kucing umah ktk orang....