Monday, November 01, 2010

Keluar Lagi Dengan Awek Dentist

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga happy sentiasa dan ceria selalu. jeling-jeling orang kat sebelah dengan senyuman menggoda. hehe..

Sudah masuk November pulak. kian dekat 2011 bertemu kita. sudah terlaksanakah segala impian 2010? tanya sama pokok..

Khamis hari tu sekali lagi keluar dengan Kimmy Ai. bukan khamis je, Jumaat pun pergi lagi 'melontar kelapa' di International Bowling Center. keluar hari khamis, Kimmy Ai belanja makan pizza. heh.. benda free memang sedap!

Cheese lover ngan beef spicy. saya makan tiga potong je. si Kimmy ngan Meha makan banyak. Meha sampai empat potong!! laju plak tu, saya makan penuh dengan sopan santun. maklumlah makan depan gadis. haha..

Lepas kenyang makan kat Pizza King, kitorang pergi ke IBC plak. Kimmy ajak rebeat, tak puas hati dengan kekalahan 4-1 minggu lepas. gambar atas ni, Kimmy dengan Meha selaku roomate kesayangan beliau. kemenangan minggu lepas ada kat sini. right click here.

Hari khamis agak special sebab semua benda kat sini baru je dipolish. memang berkilat menyilau bola bowling. ada bola baru yang masih suci murni. minggu lepas main guna bola lama. boleh menyebabkan jari mengelupas. kali ni pun main lima game lagi.

Gaya orang hebat. lantai pun tengah smooth gila time ni. sebab smooth gila itu jugak dapat menyaksikan seorang brader arab jatuh terlentang masa baling bola. geng-geng dia pun puas-puas hati gelak, bukan nak tolong. Kimmy ngan Meha pun gelak jugak!

Tunggu pin tu jatuh kena sengetkan badan yer. kalau tak senget nanti tak strike. ada orang tu, bola terang tang-tang pergi ke longkang, tapi tetap tunggu sampai senget-senget badan, kot bola tu boleh ubah arah dengan badan yang senget-senget.

Seriusly dah ngantuk giler time ni. sebelum beransur balik, sempat bergambar dengan orang yang kalah. hihihi.. kat sebelah kitorang main ni ada student dari Brunei. sempat jugak Kimmy ngan Meha berkenalan dengan diorang. saya tak menyempat sebab diorang tu semua awek kecuali dua orang. jadi.. saya kan pemalu orangnya. lagilah kalau ramai-ramai camtu..

Walaupun malu-malu, saya tetap berasa 'angkat bakul' bila dapat mengalahkan Kimmy buat kali kedua pada hari khamis, dan buat kali ketiga pada hari Jumaat. Kimmy menang dua set setiap perlawanan. itu pun saya bagi peluang. ek eleyy.. takde fight! hahaha..

Kat Blog Kimmy ada markah kemenangan perlawanan kedua dan perlawanan ketiga. right click here.

Malam khamis tu Meha sempat rakam Kimmy Ai baling bola dan gaya pemain hebat beraksi semasa perlawanan. lalu saya pun nak juga berkongsi video itu untuk tatapan semua. sebelum menyaksikan video ini, pastikan volume laptop atau desktop tidak terlalu kuat yer, takut terkejut je sebenarnya.



Tak dapat nak buat panjang. orang yang merakam video ni, bila tengok saya strike terus off record. takpe, lain kali guna khidmat jurukamera lain plak.

Nota Kaki :
harap maaf yer. entry ni cam lebih angkat bakul je. hahaha.. tapi layan jer lah ea.. (^^,)

64 comments:

Azza Zahra said...

Amboi amboi asada~
Kemain kamu yep ^_*

-telordibasuh- said...

haha..best ke ade awek asada hahha

wanie m'nJ said...

haha,wah,dah selalu sgt nih keluar sama2...eheeem...eheem...tiba2 sakit tekak....haha

saperakue said...

nati nak cabut gigi free la kan~~

ASaDa RyutaRo said...

@Azza Zahra :
eh.. ni pegi makan pizza orang belanja. bukan keluar deting..


@-telurdibasuh- :
entah ler.. aku takde awek lagi. hahaha


@Wanie m'nj :
adeh.. tak ke situ la cik wanie. sakit tekak minum ubat batuk cap kelapa laut afrika ea. =P


@saperakue :
haa.. yang ni mungkin. hahaha.. boleh ke kimmy?

dya adriza said...

Wow2.. gosip panas nih..

orang tua2 kata, dari pandangan mata, jatuh ke hati. tapi ni orang tua2 kata bukan saya kata k lalala~

cik panadol said...

perh!! dasat la ko main bowling....tunjuk hebat depan awek la tu haha...

-telordibasuh- said...

yeke?hahaha ok2 aku caye haha

ASaDa RyutaRo said...

@dya adriza :
alamak.. apa yang nak digosipkan dengan cerita ni? hahaha..


@cik panadol :
lalala~ main kena dahsyat. lagi la kalau awek duk tengah usha.. hahaha


@-telordibasuh- :
bagus.. kena percaya. ini betul. hahaha..

kerangRebus said...

xpela xde awek tu yg nak kasi ade tu..hahahaks :) sonok kamu yerrr~~nk pizza siket!~ 0_0

cik zulaikha said...

amboi asada... kemain belagak lagi kamu ye.. hahahha...

MOFASAD said...

awek gua bila nak jumpa abe asada?

SweetyMui2 said...

dating jak keja ehhh

M a W a D D a H said...

amboiii...main boling sakan ea sejak akhir2 nie...lagi bersemangat kan main ngan awek...

saya tahu asada tgh tunjuk kehebatan depan aweks...lalala

p/s: pizza org belanja memang sedapkan asada...:)

f_aRa_aINa989 said...

kempunan pizza...huhu

Tomato Gurl's Life said...

amboi2 asada...sakan no..main bolinf xhingat adah..hehe..gurau je ;p

congrats dah jadi tukar ayat linkwihtin!

Tomato Gurl’s Life

aYaz said...

haaa..
dating lagi..



:p

Ery Farieha said...

ehem ehemmm

pizza king tu pizza hut ke?

hahaha

DaRa MaNiskU said...

lucu na juak..xpuas hati ajak lawan gk..

sokong ayat free..'benda free mmg sedap' hahaha mmg betul..

ASaDa RyutaRo said...

@kerangRebus :
tak ada kena kasi ada ea. pandai.. kamOo bila nak kawen? hahaha..


@cik zulaikha :
hahaha.. kena berlagak sikit. sikit je, takleh lebih-lebih. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

@MOFASAD :
err.. awek ko jauh farid. entah bila baru dia mai datang cairo. hahaha..


@SweetyMui2 :
isk.. neyda deting. makan-makan ngn main bowling jak tok..

ASaDa RyutaRo said...

@MaWaDDaH :
main ngn awek kena semangat. kalau kalah, malu tu..
adah bila lak nak belanja asada makan pizza? hahaha..


f_aRa_aINa989 :
takpe.. boleh call je mintak delivery pizza.. :P

ASaDa RyutaRo said...

@Tomato Gurl's Life :
hehe.. main kena sakan. tenkiu lagi utk linkwithin tu. ngee =)


@aYaz :
adeh.. bukan deting. g makan-makan ngn main boling je.. ;)


@Ery Farieha :
tak sama.. pizza hut lain, pizza king lain. hehe..
nape ery 'ehem-ehemm' ni??


@Dara MaNiskU :
hahaha.. sik maok kalah ya.
ya la nak.. free nang nyaman. p jarang nak nemu benda free tok. hahaha..

d_LA said...

wahhhh hebatnyeee [sambey tepuk lumpat2]..ngan awek dentist lg yer..hehe..Amin...

[^^Daus^^] said...

argh! mengoda ar piza tu:P

noor afzan said...

haha..memang angkat bakul tinggi2 ni namanya.
tapi dah terror nak wat camne kan.
takpe, kimmy ai cuba nak mengejar.
kalau main selalu tu buleh dah menang.
ahaha!

Fiq said...

aku nak datang raya aji nt..

raya aji

raya aji!!

hakhak

✿ CikCimi said...

bestnyer pizza~
=.=

Ullyana zaidy said...

waa..da lme xmen bowling... :)

Ullyana zaidy said...

waa..da lme xmen bowling... :)

maCy malas nak sign in~ said...

asada bila bcerita pasal org perempuan automatik penggunaan kata 'aku' akan mnjadi 'saya'.

i do noticed dari awal lagi ;)

echah mashuri said...

heh..ade pape ye..keh.keh...

iqbalsyarie said...

haha..kantoi~ heeee

Mari menjadi manusia

Latest Post : Kita Tidak Hipokrit!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

terror sungguh jejaka hebat ni

Cheq Tun said...

ekau ni ado scandal ko ngan awek dentist tu.. ni dah menimbulkan kejelesan aku ni.

nanti ekau balik msia, meh lawan ngan aku. Tgk sape lg hebat. hahaha

Miss Kira said...

ekhemmm..
tetiba terbatuk pulak bro asada..
hahahaha

Kimmy Ai said...

Hahahahahahahaha! BANGGE LA TU!!! Grrr!

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh..tere giler...=)

humbleyat said...

wah..dah part 2 rupanya..alamk kimmy ai cam tgh marah ajer...asada keme pujuk die blik niyh..hehe

Amni said...

okey, balit sawak lawan kamek.. hahaha.... macam terer!=P

¶A.K.I¶ said...

jerit dalam hati
tepok tangan selow2...
hahah...
tahniah bro!!
i sapot bro...!!

hans said...

hahahaha
aku rasa macam nak cukur jer rambut ko kasi botak lepas tgok video tu
ulang tayang dia punya banyak macam ko menang gold medal untuk Malaysia dalam Olympic
hehehehe

P/S : Movies Download: Senario Asam Garam & Phua Chu Kang The Movie

Zikri Husaini said...

wah bestla.. tak pandai main bowling nih....

elmo blurb blurb said...

tak lama la tuh, ade jodoh, masuk minang. auww! tetiba je.. :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nak ikutt makan pizza and mainn bowlingg.. yehaaaa^__^.. have fun yaa..

:)

zahidah dihaz said...

lamaknya rasa sik makan pizza, lamak agik sik main bowling....

ehem! ehem! tiba-tiba sakit tekak aih...hehehehe

nabilah_2908 said...

haha....dah dua kali kalah...awek dentist tu..xmo ajak lawan tuk kali ke 3 ke..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
ALLAH SENTIASA BERSAMA KAMU

Hanis Azla said...

jejaka sopan santun yer..

ckynwan said...

hoih gila ke ape 1game dah smpai 179!!!!!!

suzie rahman said...

wah dgn kimmy..haha..per pon asada men boling hbt r

sweetsal said...

bestnye main bowling..hebat la asada terer, tak masuk longkang pun..main penuh menyeget..hehe

chairooL ruLez said...

hoiiii...date tak ajk wa pun...ni yg touching niii...hahaaa

Juelina Stanie (AJ) said...

hahaha ptt la cik kimmy semangat nak prektis
nak kalahkan asada hupenyer hoho

chenta said...

ewah3..bukan main ye....ni yg jeles ni!hahahahah

sugar2 kapas strawberry said...

satu je..pizza itu nampak menarik dr sume2 gmba..hek3

King Of Single said...

hahaha...tbaek la asadaa...
hebat seh bowling!

M a W a D D a H said...

adah menunggu pizza asada...hahaha

Lyn Sery said...

aku xpecaya kau saving2..
makan sikit je.
hehe :)

Chybee said...

bestnye main bowling! lama dah xmain bowling ni. huhu

rossoneri said...

hahaha mesti sangat menyirap orang yg kalah tu baca entry nih

[noriza] said...

amboi heavennesss T_T

h A n Y S said...

hamboi3..
ni macam ade...errr..emmm...arrrr..
hehehe~
;p

♥cutebabygirl♥ said...

bestnya.
lama x main.
rinduuuu~~~

.s.o.f.i.a. said...

berapakah kebarangkalian hubungan rakan blog ini akan menjadi 'sesuatu'..............???