Tuesday, November 23, 2010

Hai Semua..

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga sihat dan happy di mana jua berada. kepada yang sedang bersedih melayan duka, bersabarlah. ke rindu saya ni? hihi.. *senyum kelip-kelip mata*

Minta maaf sangat-sangat sebab lama menyepi dari dunia blog. adeh.. cam perlu ucapan selamat kembali ke dunia blogging je untuk saya. lalala~ [ada yang nak ucapkan?] hari tu ada yang tanya bila nak update, ada yang mempersoalkan ke mana menghilang. ahh..

Bukan niat mahu menyepi, bukan niat mahu menyisih, tetapi dek kekangan masa dan peluang menyebabkan saya kurang konsentrasi mahu meng-update. bila nak menaip, asik ade je benda yang menghalang. maafkan saya.. [macam bizi giler je kan. hehe..].

Sebelum apa-apa.. saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha. maaf juga sebab terlambat nak ucapkan. walaupun orang pergi haji nak balik dari Mekah dah, saya nak juga ucapkan.. semoga raya korban tahun ni menambah lagi semangat ingin berkorban dalam diri kita untuk kemaslahatan bersama.

Daripada gambar ini saja dah cukup menunjukkan betapa bizinya saya dengan kambing-kambing korban tahun ni. tengok pisau kat tangan saya?? okay.. bukan saya yang menyembelih.

Tahun ni sebanyak 8 ekor kambing yang di sembelih. orang yang sembelih, kerja saya hanya melapah dagingnya dan makan sahaja. tapi saya tetap bizi.. [nak jugak bagitau yang saya sebenarnya bizi dengan kambing sehingga tak dapat update seminggu] *sengih*

Entry ini mahu panaskan enjin, buang sawang kat blog dulu sebelum entri-entri lain muncul. masih dalam minggu yang bizi. adeh! [mengalahkan bizi menteri..]. minta maaf lagi sebab lama tak update blog.

Jadi.. dengan senyum-senyum tersipu malu, saya ucapkan.. Hai Semua.. ;) asada yang kacak kembali. lalala~


Nota kaki :
koleksi gambar raya haji tahun ni agak banyak dari tahun-tahun lain. nanti saya kongsikan. hehe..

46 comments:

lady XOXO said...

salam asada,,. hye2.. ehehhe...

lamer sepi ingat majok kat saper2..ekekeke...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA jugak utk kamo...

AiDa AzRyN said...

Gerun la tgk orang sembelih tu~ T-T

Mar said...

salam,.dah berupdate pon,.

btw,.dgg kmbing mmg sdap.

Cik Mus said...

Salam Aidiladha !
selamat kembali ke dunia maya :)

fariehan ibrahim said...

hye cik asada ensem,

slmt kembali ke alam maya, XD

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

welkam back! ^^ amboi~ banyak melapah kambing.. hihi~

~terataibungaindah~ said...

stylo plak gmabar pgg pisau tu.haha

f_aRa_aINa989 said...

pisau tu nmpk tajammm....hehe

SweetyMui2 said...

mcm lamak jak ktk xupdate ow..hee..btw, salam aidiladha :)

M a W a D D a H said...

busy ngalahkan menteri...:p

dya adriza said...

Ok la aku ucap la jugak~

selamat kembali ke dunia blogging~

hye balik utk en asada yg perasan kacak keh3..

Yann Mazian said...

incik asada suda kembali blogging ye? hihihi.
lamak lalu jak ktk xda update. hoho.
selamat ari raya aji oo. belated. hehehe. :D

noorafzan said...

patutlah senyap je..
haii asada..
afzan yang cute datang sini..
(perasantan..)

d_LA said...

salam aidiladha encek asada..nmpk happening la raya dia..best best..

tia said...

xpenah tgk binatang kne sembelih. nnt tak lalu nak mkn.
hahaha! ;)

Farihah Ahmad said...

eh ko raya kt mana neh?

orang muo said...

salam bro... tukang sembelih ke tukang lapah..tengok pisau tu macam tajam :) bagusla dpt pengalaman sembelih haiwan

syAzAnA said...

haip. pakcik sy sudah kembali. miahahaha

The Hetzel said...

gne mun org xmkn kambing??? lol.

fairuz said...

kau study mane weyh? bf aku kat poland sembelih biri2.hahah.klaka

Tomato Gurl's Life said...

rindu asada..eh silap rindu entry asada...hehehe...la ingtkan asada td yg sembelih kambing tue..wat gempak je..hoho

p/s:tenkiu wish besday cik tom :)

Kimmy Ai said...

pisau tu nampak lebih tajam dari biasa. ke mungkin sebab org yg pegang tu asada. Har har har... ;DD

[noriza] said...

patutla asal jenguk je banyak sawang..:P

anyway welcome home!

kambing2 tu dimasak apa ya kalau di sana?

asada tolong masakkah? :D

kikilalahsite x) said...

hahaha . suka baca entri asada .

gerun tgk org yg pegang pisau tu . hehe . tajam gilaa ^_^

chairooL ruLez said...

lu pegang pisau tu lu reti sembelih ke bro ? wahaha...weh! wa mmerlukan khidmat lu untuk sembelih 2 org staff kt office wa boley ?

echah mashuri said...

ye2 tau2 asada bz..sian asada bz..smpai xleh updte blog sbb bz...bz bz...heee

Cik Aien said...

pegang pisau, gaya mcm dia sembelih :)

Cik Moon said...

selamat kembali..lama menyepi yerkk.. hehe

hamzah ian said...

pergh.. bz ke bro.. hehe.. bak kambing sekor

misz FaTiN said...

lama nyer asada menyepi..
sangat bz eh?..

syahira ariff said...

eh
asada balik rumah BKAN maner raya haji ni?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sorry late wishing u selamat hari raya aidiladha:) how r u doing there? hope everything's gana be ok n fine ya!!! study smart then.

kerangRebus said...

elleh...yela tu bz nye pon...ehee *dengki...
wah..kambing2...i xmkn dging kambing..nway slmt ri raye korban ye :)

hans said...

wow
ko lapah daging kah?
hebat

P/S : Aarif Rahman @ Aarif Lee :- Bruce Lee My Brother

100penulis said...

Hai kembali kat ko asada..

terasa jugak kehilangan ko kat 100p.. jgn bz lama2 sgt, para gadis ternanti2kan entry ko ehehe

hans said...

HAHAHA
tu la pasal asada
nasib ko memahami kawan ko yg baik nih

P/S : Jika Followers Blog Ramai Adakah Duit Nuffnang Blogger Itu Banyak?

P/S : Gua Nak Tanya Pasal Dr Rozmey, Rayyan Fantasi, Endhiran, Aarif Lee Dan Bruce Lee

cik helena said...

dekat surau umah kite takde kambing teringin juga tgk kambing..

Luffy said...

tahun ni aku tak menolong menyembelih pon...hehe...time matric ade gak tolong..huhu

molmolla said...

hoyeahhh! ;D

hans said...

oit
tgh exam ker asada?

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

Keyyah said...

tetiba tertengok blog ni..komen ckit :p

bznya asada.... jom bz sama2..heee

CGG said...

nice

SayaNina said...

salam..nice blog!:D

♥-- emieysandra --♥ said...

ganas tol tgk org pgang pisau tu ;p

Ery Farieha said...

haiyoo darahhhhh

o________O

miRa'e said...

baru jenguk belog ni.. komen sket! :)
bizi nye ngn kamben2 tuh ye? :P